Eкзекуторът на Федерер няма спирка: Вече е на полуфинал

Циципас се справи с Роберто Баутиста-Агут в четирисетова битка
22 яну 2019 08:40, Красимир Ангелов
35
Eкзекуторът на Федерер няма спирка: Вече е на полуфинал
Снимка: БТА

Гръцката сензация Стефанос Циципас се класира за 1/2-финалите на Откритото първенство на Австралия, след като победи със 7:5, 4:6, 6:4, 7:6(2) опитния Роберто Баутиста-Агут.

Срещата между двамата приключи за 3 часа и 19 минути, а гръцкият тенисист, който в миналия кръг детронира Роджър Федерер, за пореден път изуми целия тенис свят.

Интересно е да се припомни, че той ще играе и на предстоящия турнир в София, който ще започне веднага след надпреварата в Мелбърн.

Това бе първи мач между двамата и първо класиране за младока на такава фаза в турнир от "Шлема". Той ще срещне в спор за място на финала Франсис Тиафо или Рафаел Надал, които ще се срещнат в другия 1/4-финал за деня.

Всички новини около откритото първенство на Австралия по тенис четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
А преди 5 години
Представете си как се кефят нашите тенисисти.Ще имат шанс да играят срещу топ 20 тенисисти .И голям майтап ако вземат да ги и набият.Тогава повярвайте ми, никога вече няма да видите Гришо в България
24
1
 
16
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
В тениса се задава смяна на лидерите.Интересно е да видим кои са тези тенисисти от които се очаква,че ще бъдат новите лидери-Циципас,Зверев,Медведев,Тиафо,Хачанов, Де Минор,Шаповалов,може би и Рубльов.Циципас ми изглежда най-добре подготвен за ролята на лидер,особено като се има пред вид гена му по майчина линия...Между другото от тая група 5 души са етнически руснаци,а Циципас е 50% руснак...И всички имат характер,който за съжаление Григор не притежава...
23
1
 
13
 
! Отговори
Фен преди 5 години
Циципас cякаш е pоден за да cтане голям тенисист. Баща мy Апостолос е треньор точно по този cпоpт, като специално завършва университет за да тренира сина си. Майка му Юлия Салникова е била шампионка по тенис на СССР. Той не единствения, който е избрал този спорт. Тенис тренират и по-малките му братя Петрос и Павлос и сестричката му Елизавета!
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
момчето играе, бат Гришо - а тва, а онова, а мадамите му пречели, а не знам си кво...
21
1
 
5
 
! Отговори
huhu преди 5 години
бате...!?!... а къде е Гришо?!
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега гледам "екзекутора" на ***...................малиййй, ако такава печка ме отупа на тенис ще се самоубия.Е, асковското е *** така че от него освен "продължаваме напред" друго няма да видим.
19
2
 
12
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Циципас има велико име .. Дано стане номер 1 :D
18
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казах преди 6-7 години че от асковското НИЩО няма да излезе.Сега ви казвам че Ципата е следващият Голям в тениса.само гледайтИ, селяни прости.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Ако беше иъгледал мача с Федерер и раъбираше от тенис щеше да мислиш ДРУГО.Но...........в провинцита обичате да си ля-ля-те........просто така.
16
5
 
10
 
! Отговори
Не бързайте преди 5 години
Рано е да го величаете.Колко такива млади ,тръгнаха ударно но сега печелят спорадично.Няма все още някой като тези от голямата тройка.Всички от първата петдесеттица са добри тенесисти и са способни на изненади,а не на надмощие.Ще поживеем,ще видим.
15
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 12"Циципас ще играе в София! А Гришо кога?" Гришо вече игра. И видя за какво става дума. И Циципас като види, повече няма да дойде. Викове, подсвирвания, освирквания, псувни... селски стадион. Такива селяни като българските не заслужават да гледат дори състезатели извън топ 500...
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12Дришо да се ориентира към Фючърсите и Чаланджърите.
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Федерер който е "отвъд залеза" ще играе и на червено през 2019!!!Егати "залеза".Няма как да залезе докато такива недоразумения като ДришУ се мотат наоколо.И сега ще му върже гевреците ако се срещнат.Така че леко не си в час.
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не гледах мача, но е хубаво когато се появи някой и разчупи статуквото. Браво на момчето.За нашия имаше също в началото много подкрепа и симпатии, но с надменното си поведение успя да си навлече омраза от сънародниците си, които (и аз в това число), не ни трябва много :) . Ето за поредна година се прави турнир в София (вярно, може да е нищожен в сравнение с АО), но нашата звезда няма да дойде. Отпадна достойно още в началото и сега ще отиде някъде са му *** раните.
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Циципас ще играе в София!А Гришо кога?
10
2
 
20
 
! Отговори
YULIAN преди 5 години
До КОКОБРАВО НА ЦИЦИПАС! ГРИШКАТА ОБАЧЕ НЕ ГО ВИЖДАМ, ПРАВ СИ ЗА ПСИХИКАТА! ТОВА С ЛЕЛИЧКИТЕ СЪЩО Е ВЪПРОС НА ПСИХИКА! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ, НО ПСИХИКАТА Я НЯМА,А ЗА ТАМ, КЪДЕТО Е ТРЪГНАЛ, ТЯ Е НАЙ-ВАЖНА!
9
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да вземе титлата трябва да сгъне старите кучета Надал и Джокович!Много трудно ще стане това в един турнир да бие последователно Федерер, Надал и Джокович. Ще е истинско чудо!От тримата е преодолял засега само дядо Рожко, който вече е отвъд залеза на кариерата си и гони 38 години.Безспорно пред Циципас се очертава бляскаво тенис бъдеще!
8
4
 
13
 
! Отговори
aaa преди 5 години
абе кво става с Гришо
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Незнам къв "фен" си но си абсолютен ***.
6
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждам Ципата как печели АО.Крайно време беше да се появи наследника на Федерер, Джокович и Надал.За съжаление на *** той е Грък.Сега ще им боде очите десетилетие напред.Яко!!