Макенроу: Григор е с криле, има шанс за титлата

Българинът излиза тази вечер срещу Медведев
26
Макенроу: Григор е с криле, има шанс за титлата
Снимка: Reuters

Тази вечер от 23:00 часа Григор Димитров ще се изправи в може би най-важния мач в кариерата си. Хасковлията стигна до полуфиналите на US Open, където днес ще срещне представящия се на много високо ниво през сезона Даниил Медведев (Русия).

Двамата са изиграли два мача по между си до момента, като резултатът в тях е равен – по една победа. Григор Димитров обаче има златен шанс да спечели първа титла от Големия шлем в кариерата си. В това е убеден великият Джон Макенроу, който в анализа си за гиганта FOX Sports се изказа изключително ласкаво за тенисиста ни.

Според американеца, който е носител на седем титли от Големия шлем, Димитров трябва да излезе изключително мобилизиран в днешния си полуфинал срещу Даниил Медведев.

"Ако трябва да избирам кой да играе срещу Рафаел Надал, бих заложил на Димитров. Според мен Рафа няма да има никакви проблеми срещу Матео Беретини и ще приключи мача си бързо. По-интригуващият полуфинал е между Медведев и Димитров", започна легендата.

Петкратният носител на Купа "Дейвис" с тима на САЩ направи по-задълбочен коментар за формата на двамата тенисисти.

"Медведев се намира в един от най-добрите си сезони. Той спечели Мастърса в Синсинати, но на "Роджърс къп" в Монреал бе смазан от Надал (3:6, 0:6 - б.р.) в единствената среща помежду им. Именно заради това смятам, че той няма особено големи шансове срещу Рафа.

От другата страна е Димитров, който излиза от сериозна криза. Тя може би се е дължала на контузията в рамото му. Сега обаче Григор е с криле, които бяха дадени от победата над Роджър Федерер. Българинът неведнъж е казвал, че Роджър му е любимец и до момента нямаше успех в седем мача срещу него. В Ню Йорк обаче успя. Сега гледа към Медведев, който трябва да победи, а за да го направи, трябва да премине в атака от първата точка. След това почти сигурно следва Надал. Там балансът е крещящ в полза на Рафа - 1:12, но въпреки това Григор няма комплекс от испанеца. Помним великия полуфинал в Австралия през 2017 година - Димитров им сили да повтори този мач, ако играе така, както срещу Федерер. Българинът има златен шанс да спечели първата cи титла от Големия шлем и не трябва да я изпуска", заяви Макенроу.

Въпреки това статистиката за 2019 г. е изцяло на страната на Медведев. Руснакът има 49 победи този сезон срещу едва 16 спечелени мача на българина. Освен това Даниил грабна две титли тази година, докато Димитров няма нито един финал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: US OpenГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Григор ми е много смешен като вземе да имитара Надал като облекло и Федерер като маниери. Хич не му се получава.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гришо е дотук.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Григор има шанс за титлата"........?!?!?!WTF?????????ХА-ХА-ХАТоя чичак изръси поредната уникална глупост.Но е разбираемо.С годините чичаците оглупяват ЯКО.А Мринджо има толкова шанс за титлата колкото и неврокопският поп.П.П. Начина да спечели турнира е Надал и Медведев да вземат самолета в този миг.Не че не се е случвало и преди но няма пък да се случва всеки път.До сега имаше двама контузени (Чорич И Федерер) и двама АНОНИМНИЦИ.Време е това ДА СПРЕ !!!
22
4
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш преди 4 години
Победата минава,през задължителна контузия на по-добрия от двамата!Кой е той,всеки сам може да си отговори!
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отказване на Медведев в третия сет!
20
3
 
8
 
! Отговори
Arsenal преди 4 години
Преди мача с Федерер написах,че ако не се изнерви Гришо има шанс срещу швейцареца и за радост нашето момче успя.Днес казвам,че трябва да играе мъжки и своята игра за да стигне до мечтания финал.Успех Гришо!
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано късметът е с него! Успех , Гришо!
18
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как може да си платен проруски *** и постоянно да пишеш срещу Григор! Срам и позор за такива проруски ***.
17
7
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 4 години
Нашия ако се плаши от скворци, мани.
16
13
 
6
 
! Отговори
Троля преди 4 години
Оня мечок ще му резне крилцата.
15
2
 
2
 
! Отговори
Георги преди 4 години
До АнонименЩо не положиш малко усилия да се научиш да пишеш?Рискуваш да стигнеш до кофите с ***...
14
5
 
9
 
! Отговори
Георги преди 4 години
До ШопоГоре-долу и аз така. Купих си литър Финландия и 700 гр Сунгурлалска. За бедствени положения. За мезе си имам лютеница, оня ден я правих. Дано Гришо успее!
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще го гледам на финала с Надал.
12
2
 
23
 
! Отговори
Фен преди 4 години
Радвам се, че все пак могат и адекватни коментари да се прочетат тук. Да си пожелаем интересен мач и победа за Григор!
11
3
 
23
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Значи - наловил съм пъстърва,*** съм пържоли и съм ги накиснал в марината,обрах зрели домати от градината,опекох и червени чушки . Това за шопската салата. Пъщил съм у бунара каса бира и киленик грозданка ! Демек готов съм !!!У 9 сядам на софрата пред телевизора и ,,Бог с нас,, !!! Мачкай , Гришо !!!
10
2
 
24
 
! Отговори
сара преди 4 години
Започнат ли медийните суперлативи и не се получават нещата...това съм забелязала.Успех, Григор! И до тука да си пак е великолепно !
9
2
 
34
 
! Отговори
Head преди 4 години
Много сме, които няма да спим тази нощ и ти стискаме палци. Ти можеш Григор, само още 2 мача и си на върха. Ще ликуваме заедно с теб.
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Григор Димитров винаги е играл отлично на полуфинали от Големият шлем. Медведев е в отлична форма и се очертава интересен мач.
7
5
 
5
 
! Отговори
до 5 преди 4 години
Ти не си бил тенЕсист, но оценките ти са супер пупер мега ноу...
6
16
 
9
 
! Отговори
Ибн ебн ал кравар преди 4 години
като го пробие още първия гейм и ще му свие крилете. 6:2 в първият сет и *** пак пропада в бездната