Опасен въздух в Мелбърн, тенисисти окапаха – сред тях и Маша

Григор Димитров записа победа в демонстративен турнир
Обновена: 14 яну 2020 12:16 | 14 яну 2020 10:13, Нели Христова
25
Опасен въздух в Мелбърн, тенисисти окапаха – сред тях и Маша
Снимка: БГНЕС

Днес въздухът в Мелбърн е толкова мръсен, че е опасен дори и за здравите хора. Според базата данни Ай Кю Ер Вижуал, въздухът във втория по големина град в Австралия е вече най-мръсният в целия свят. А това се дължи на пожарите, които не спират да бушуват край него, а и в цялата страна.

Хората в Мелбърн бяха посъветвани да не излизат навън, но само след седмица там ще се проведе един от най-големите тенис турнири Australian Open.  Подготовката на тенисистите за Откритото първенство на Австралия бе нарушена, а в момента там текат и квалификации за участие в основната схема на турнира, както и тренировките на асовете.

Стойностите на замърсяване стигнаха рейтинг 229 в индекса на качеството на въздуха. 

В покрайнините на Мелбърн по това време се провеждаше демонстративния турнир Куйонг Класик, на който участва Мария Шарапова. Тя се изправи срещу германката Лаура Зигемунд, но мача така и не приключи, тъй като мачът изведнъж беше прекратен. Шарапова се оплака на рефера, че има проблеми с дишането и кашля често. 

След нея на корта излезе Григор Димитров, който обаче изигра своя мач докрай и завоюва победа над Борна Чорич.

На квалификациите в Мелбърн обаче положението беше още по-сериозно. Словенката Далила Якупович едва не припадна на корта и се наложи да напусне мача си срещу швейцарката Стефани Вогеле, въпреки че водеше в него. Световната №180 бе напред с един сет и на прага на тайбрек във втория, преди да колабира и да започне да кашля учестено. Медицинските лица й оказаха помощ и тя се оттегли от двубоя.

В друг двубой от квалификациите при жените Южени Бушар мина през съпротивата на китайката Сиоди Юу в три сета - 4:6, 7:6, 6:1 в маратонски мач, след който призна, че едва е дишала в последната част, като зрението й също е било затруднено. Същото сподели и загубилата азиатка, пише Dir.bg.

Според прогнозите за времето въздухът в Мелбърн ще се поизчисти до неделя, а Australian Open ще се проведе нормално. Много тенисисти обаче не са убедени в това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари