Мария Шарапова – свидетели ли сме на падението на един шампион?

Какво ще е бъдещето на рускинята в тениса?
22 яну 2020 18:12, Нели Христова
30
Мария Шарапова – свидетели ли сме на падението на един шампион?
Снимка: БГНЕС

Мария Шарапова претърпя тежка загуба още в началото на Australian Open. Тя отпадна от първенството и загуби изключително много позиции в световната ранглиста. Тя бе 145-та в началото на турнира, но сега е извън първите 350 тенисисти.

Рускинята получи "уайлд кард", за да участва на Australian Open, тъй като травма на рамото я възпрепятства от това да участва в голяма част от състезанията през изминалия сезон. Но след загубата, сериозни въпроси са задавани относно бъдещето на Шарапова. Ставаме ли свидетели на падението на един шампион?

Още по темата

"Трудно ми е да ви кажа какво ще се случи след 12 месеца“, заяви тенисистката на въпрос, дали ще се завърне отново в Мелбърн. Тя все още не е сигурна и какъв ще е графикът й през 2020 година.

"Нямам кристална топка, за да ви кажа дали ще мога или дали ще играя в турнирите, които искам“, допълни тя 45 минути след загубата.

Но от миналогодишния Аustralian Open, рускинята не е печелила двубои. Тогава Шарапова приключи своето участие в четвъртия рунд. Травмата в рамото я принуди да се откаже от участието си във French Open, а травма на ръката я накара да се откаже в първия кръг на Уимбълдън.

Още в първия рунд на US Open рускинята бе разгромена от Серина Уилямс. Тогава падна на 136-то място в световната ранглиста, най-ниската й позиция от 2002 насам, пишат от CNN.

Всички си спомняме и скандала през 2016 година, когато Мария Шарапова даде положителна проба за забранената субстанция Мелдоний. Тя получи забрана да играе тенис в следващите 2 години, но по-късно властите се смилиха над нея и скъсиха забраната на 15 месеца. Когато се върна на корта през април обаче, Шарапова така и не успя да стигне висините от началото на кариерата си. Най-доброто й постижение пред последните години си остава достигането на четвъртфинала на French Open през 2018 година.

Статутът на шампион, който Шарапова все още има, й дава възможността да приеме неограничен брой шансове чрез "уайлд кард“. В колко от тях ще я видим обаче остава несигурно.

За сега едно е сигурно – шансовете Мария Шарапова да вдигне купа от големия шлем са нищожни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гришата да ми даде телефонният и номер, аз ще я разведря.
3
9
 
2
 
! Отговори
сухижиле се кине лек преди 4 години
моми1ето си е наше, затова ако некой мое да земе да купи на битака таа уайд карта да се не чини грех на душата и Гиго да й пратиме макар и вече оплешевяващ но със солидно 150 место и он с уилд карта ако требе да побутне там ко си треба да си на Битако компетентни хора отнесът със загриченост с теа карти а не да им пробутат карнетки за ахтубаните
2
9
 
23
 
! Отговори
Др Врабчев, сексолог преди 4 години
Нема го Гришо да я маже с крем "Юнак" мехлем за женски болежки от всякакво естество включително психична профилактика.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!