Чиста победа за Джокович, отива на 1/4-финал срещу Раонич

Сърбинът надигра в три сета Диего Шварцман
26 яну 2020 10:37,
18
Чиста победа за Джокович, отива на 1/4-финал срещу Раонич
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като надигра в три сета Диего Шварцман с 6-3, 6-4, 6-4 за малко над два часа игра.

Действащият шампион в надпреварата спечели откриващия сет след един-единствен пробив, дошъл в осмия гейм. Във втората част той дръпна с два брейка на старта за 3-0 и въпреки че нисичкият аржентинец върна един от тях, сетът бе на сметката на сърбина. Третата част бе идентична на първата – един пробив за Джокович и така седемкратният шампион в Мелбърн достигна последните осем в турнира.

За място на полуфиналите той ще спори с Милош Раонич. Канадецът също записа чиста победа над хърватина Марин Чилич – 6-4, 6-3, 7-5. И в трите сета Раонич стигна до успеха, след като реализира по един пробив. Той достига до фазата на четвъртфиналите без загубен сет, а в предишния кръг отстрани полуфиналиста от миналата година Стефанос Циципас.

Двамата с Джокович са се изправяли помежду си девет пъти, като сърбинът все още няма поражение от канадеца в преките сблъсъци. Преди пет години бившият номер 1 в света спечели на същата фаза в Австралия със 7-6 (5), 6-4, 6-2.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
RAKETA преди 4 години
DJOKOVICH E NE NADMINAT I IGRAE S PIPE. BRAVO..
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 13 Аз съм си спокоен, но ти кавалченце трябва да се прегледаш - не трябвало да подкрепяме някой спортист, който не е славянин???Болен мозък, какво общо имат тук националностите , бре?Значи ако си фен на футбола не трябва да подкрепяш нито Меси, нито Роналдо защото не са славяни? Или ако си фен на леката атлетика не трябва да подкрепяш през годините Юсейн Болт, щото е от Ямайка? Лекувай се, смооотаняк!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Koпеле, успокой се, ще се задавиш в слюнката си :)Върви да вееш швейцарски знаменца по турнирите...но да знаеш, билетите не струват колкото баничка, та може да не се харчиш изобщо да тръгваш от Бусманци ;)
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 10 от 11 Кефи ме как си слагаш сам плюсове на постовете си. Басии комплексираната отрепкаааа дето си!)))
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 10 Значи според твоя малллоууумен мозък, трябва да подкрепяме само славяни спортисти и ако може даже да са от Балканския полуостров??? Ти нормален ли си, бе капууут? И Федерер откъде разбра, че ни има нас българите за амеби, бе прооостак изтрееещял? Ти знаеш ли че Федерер и Григор са големи приятели??? Знаеш ли? Откъде да знаеш, скааапана отрееепкооо!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** е тиквениk като теб, който има нужда да благоговее пред някого, да се кланя. По правило на хора, които са ни възможно най-чужди във всяко едно отношение и които ни имат за амеби. Значи дядо просто разцъквал, играл "на 80%", макар че бе на косъм от отпадане? Може с тази "логика" да убедиш себеподобните си иди0ти, но не и наполовина здравимислещ човек. Хайде, пийни хапчетата и нанкай. За дядо не се бой - него лесният жребий ще го добута до полуфинала, където Ноле ще му спука гьона.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 4 ***, дядо Роджър срещу 9 години по-младия Милман игра на 80 % , а оня изигра мача на живота си и Федерер пак го победи. Какво спукване, те гони, като Милман поведе със сет и Роджър го обърна...да ти имам спукването, крeтeн! И точно такива 5 сетови драми от които излиза Федерер победител, говорят за добрата му форма.
6
1
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Хвала, брате сърбине !Мачкай наред !
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обичайните заподозрени са винаги тук.....тениса стана една машина за пари. А ние чакаме Гришо да пробие пак,няма шанс за това.
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И още нещо - да си чувал нафуkания швейцарски льoлю поне веднъж да пее "Хайде всички братя българи" и "Вива България"? Щото Джоко го направи, нали. Ха плюйте пак сърбите, българите, руснаците и прочее, дoлни славяномразци и прoдажници. И си поддържайте надменните западни леkета, които ви презират и не дават пет пари за вас.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква игра бе, "Даваааай Роджър"? Милман го спука, но черножълтите туристи, които бяха мнозинство на централния корт и пискаха неистово за "Маеструту" ти, му помогнаха да спечели тайбрека, който беше на сигурен път да загуби. Дядо спечели с чиста kлизма, всеки го видя. Да не говорим колко пъти имаше късмет с мрежата, но нито веднъж не се извини, както е прието в тениса. А голям джентълмен бил, уж. Всеки път има страшно лесен жребий, а трудните съперници някак си "случайно" се паднаха пак на Джок
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До къде стига джендъра който отсрани нашия гришо...падна 3-0 от унгарец....смятай на футбол какво ше ни правят унгарците
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давай Роджъъъър!Джоко е колеблив...само Надал може те спре, ако не играеш на 100!Басииии дядката..на 38 години и такава игра.