Ролан Гарос може да се играе пред празни трибуни

Откритото първенство на Франция се отложи за септември
10 май 2020 15:32,
3
Ролан Гарос може да се играе пред празни трибуни
Снимка: БГНЕС

Президентът на Френската тенис федерация Бернард Гуидичели не отхвърли варианта Откритото първенство на Франция тази есен да се проведе при закрити врати заради кризата с коронавируса.

Още през март Федерацията реши да отложи Ролан Гарос от края на май за 20 септември – 4 октомври, което предизвика гнева на организаторите на други турнири, които са планирани за тези дати. Гуидичели на практика за пореден път разкри колко важно е за Федерацията турнирът да се състои от финансова гледна точка, като не отхвърли никакви варианти за провеждането му.

“Не отхвърляме нито един вариант. Преди всичко Ролан Гарос е една история за мачове и тенисисти. Турнирът се провежда на стадиона, но също така и се предава по телевизията. Милиони зрители по света чакат. Да организираме турнира при закрити врати ще ни позволи да реализираме част от бизнес модела – телевизионните права. Това не може да бъде пренебрегнато”, коментира Гуидичели. Според медиите във Франция телевизионните права носят около една трета от приходите на Ролан Гарос.

Още за Ролан Гарос и какво каза Гуидичели четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Joko преди 3 години
Половината зрители в този стадион не знам какво точно виждат ( топката или топките си), ама са гледали на живо.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна лудост.