Скандалът Джокович-Григор и в Twitter, феновете: Сърджан да се извини!

Ник Кирьос го обвини, че се опитва да прехвърли вината
25 юни 2020 15:22, Нели Христова
71
Скандалът Джокович-Григор и в Twitter, феновете: Сърджан да се извини!
Снимка: БГНЕС

Когато целият свят започна да обвинява Джокович за положителната проба на Григор Димитров, баща му Сърджан реши да го защити, като обвини за случващото се Гришо. Но докато хората в Сърбия може и да са му повярвали, то феновете в Twitter не бяха особено впечатлени от реакцията му.

Още по темата

Сред тях бе и тенис звездата Ник Кирьос, който критикуваше липсата на мерки на турнира от самото начало. Той сподели статията с коментара на Сърджан в историята си в Instagram и написа: "Не, не прехвърляй вината". Преди това Кирьос сподели видео от дискотеката, в която тенесистите се забавляваха в Белград, а към него добави: "Всичките ми молитви отиват към спортистите, които се заразиха с вируса. Не ми пишете за да ми припомните всичко "безотговорно" и "глупаво", което съм правил на корта. Това бие абсолютно всичко."

Феновете също не застанаха на страната на Джокович, а тъкмо обратното - възмутиха се от думите на баща му.

"Бащата на Джокович е толкова токсичен, че дори и позитивните емоции не могат да го променят", написа потребителят Бастиен Фачан, а друг му отговаря: "Може би това е резултата от пиенето на прекалено много пречистена вода", подигравайки се на странните вярвания на Ноле за медицината.

От профила на TENISMEDIA пък настояват, че "Григор заслужава публично извинение от Джокович", а към цитат от коментара на Сърджан пишат: "Не ви е срам господин Джокович!"

"Точно когато си мислех, че ситуацията с Adria Tour няма как да стане по унизителна... Бащата на Джокович започва да говори и обвинява Димитров", възмущава се друг потребител в Twitter. А мъж на име Джонатан отговаря: "Да обвиниш един от болните играчи, вместо собствения си син, който бе достатъчно безотговорен да организира този глупав турнир... Запазете класата си, господин Джокович."

Григор е само един от четиримата участници на Adria Tour, който се разболя от коронавируса. Той бе и първият, който даде положителна проба за COVID-19, което може би предизвика критиките по негов адрес. Но световните медии припомнят, че НБА играчът Никола Йокич, с който Новак Джокович игра баскетбол, също е заразен с вируса.

Според журналиста на New York Times Бен Ротенберг, без съмнение "скептицизма към науката" на Джокович е довел до този резултат. "Той даде платформа на всякакви странни псевдо-учени в профила си в Instagram, говореше с всякакви гурута, които променят водата с позитивно мислене и всякакви такива неща. Този скептицизъм към науката не му помогна в този случай", казва спортния коренспондент на NY Times пред OTB Sports. И добавя: "Когато говорим за веганство и медитация, няма проблем. Но когато започне да проповядва неща, които могат да са подвеждащи и опасни за хората... тове не е нещо хубаво, което можеш да правиш с платформата си."

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
3
 
! Отговори
4epa преди 3 години
СЪРБИТЕ СА КАТО НАШИТЕ КОМУНИСТИСОЦИАЛИСТИ !!!!!!!!!!!!!
59
0
 
6
 
! Отговори
Пич от класа преди 3 години
Сърджан ,трябва да е по сдържан.Не излагай сина си.Заради теб ще падне в очите на хората.
58
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Krom 54Религията *** е за слабите и неграмотни индивиди които са слаби и глупави да се справят с живота !!
57
10
 
4
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
Евла му на Ноле за това че направи турнир в такъв момент! Евала и на хората които се съгласиха на такава благотворителност! Не разбирам колко трябва да си пр0ст обаче да ходиш и да се прегръщаш и снимаш с тези хора и да подлагаш всички хора на опасност! всичкото е благотворително и Ноле е страхотен бизнесмен та нещата вече идват от публиката според мен ;)
56
2
 
5
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
Поредната "буря в чаша вода"
55
2
 
6
 
! Отговори
до 46 преди 3 години
Ще ти припомня едно изпълнение на джентълмена Федерер.Турнирът в Базел (уж роден за него,сантименти...колко му било приятно да играе там..ала бала) години наред му плащаще по $ 1млн. за участие.В даден момент организаторите се опитаха да договорят по-ниска такса за участие и станаха разправии,които стигнаха до медиите.Всичко е пари и пиар при Фед.Пази се от скандали,но без пари нищо не прави.Поне да не се преструва,че дразни с това лицемерие
54
4
 
20
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Относно ситуацията - разбира се, че дъртия сърбин ще се опита да обвини българина. Сърбите ни мразят и в червата. Прочетете си историята - няма друга толкова коварна и подмолна спрямо нас съседна държава. Джокович от своя страна е известен с уклоните си към антиваксърство, и недоказани "природни" илачи. Сега добави и безотговорност. Но също и липса на достатъчно чест, за да признае пред света грешката си. Не съм изненадан с оглед произхода му. Но съм изненадан от "българите" плюещи Григор.
53
2
 
5
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До 32 - всъщност си никакъв! Тона ти и семантиката ти издават ограничен и озлобен индивид. Отрекъл си се от религията си? Тази религия / вярваш или не / е съхранила българския народ като такъв. И още .. религията не те прави по слаб. Но също е и форма на съпричастност към род и родина.
52
2
 
18
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Най-разочарован съм от Новак Джокович, изключителен тенесист, един от най-великите на всички времена, да позволи баща си да забърка такъв скандал. Това ще остане голямо петно върху него завинаги. Никой контактувал с Григор в Хасково не е заразен, но Джокович старши не смята за уместно да спомене за това. Голям срам за фамилия Джокович, нещо което няма да се забрави никога!
51
7
 
9
 
! Отговори
Професора преди 3 години
Григор е заразил Чорич , заразил е и Троицки , заразил е и Джокович , но ; какво прави и при жената на Джокович да заради и нея..
50
1
 
3
 
! Отговори
Георги преди 3 години
До АнонименОт това, което пишем е видно кой какъв е.
49
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Георги 48Ти слабоумен ли си или разиграваш някаква сценка.Обвиняват ДришУ !!! че преди д се изследва с ясно изразени симптоми се е разхождал два дни между играчите включително и играе мач с Борна Чорич.Сега по-ясно ли е или си толкова *** че и сега не ти светка?!?!?!
48
3
 
21
 
! Отговори
Професора преди 3 години
Гришата е над това .Нашето момче си е възпитано и културно.Отнася се към хората с човечност и разбиране и както в живота и на терена си е джентълмен!Цяла Сърбия гърми срещу Джокович , и то не заради организирането на турнира ,а заради неспазване на мерките за безопасност.Баща му, разбира се е хитър!Иска да насочи вниманието на хората към други ,нападайки ги, но хората не са глупави!
47
3
 
26
 
! Отговори
Георги преди 3 години
До АнонименНе разбирам защо трябва да хулите Григор. Човекът се изследва и веднага обяви резултата, за да предпази много други хора. Няма по-правилна и по-морална постъпка в тази ситуация. Само достоен човек може да постъпи така. Да го наричате по този начин е, меко казано, неуместно. Колко са българите като него? Стоичков, Гунди, Бербатов и още има-няма дузина. Вие със сигурност не сте от тях.
46
4
 
16
 
! Отговори
фен преди 3 години
тук някакси ми изниква без да искам сравнението ФЕДЕРЕР И ДЖОКОВИЧ - е как за 20 години тенис за Федерер няма НИКАКВА жълта новина, скандал, изцепка или нещо друго....безупречен човек, семейство, деца, родители,класа от където и да погледнеш. Затова го титуловат и като един от най-харесваните спортисти като цяло на планетата. Джокович и семейство - балканско ниво и простащи*а.
45
3
 
5
 
! Отговори
Ds преди 3 години
То на балканите в историята всеки се е бил с всеки. А братята си е класика да се смаризят чат пат.. факт е, че сме досто близки народи като култура и живот.
44
3
 
33
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Аз незнам от къде идва тая глупост че сърбите са ни братя, при положение че ни ненавиждат в червата си ! Я си припомнете историята и колко пъти са ни нападали,когато сме били на колене. Виждаме нагледно едно старо сръбско *** и отношението му към българите, нищо повече, нищо по-малко
43
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 40 Мразех ги защото като малък на 15 години бяхме малко българи в училище а те много и ни тормозеха. Живял съм 20 години сред турци, но след като отидох да живея на друго място...от страни като гледам вече..ретроспекция като си направя- раязбирам че турците са мнооого по -човечни от ***. Мнооого!
42
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представям си ако в следствие на глупавото и безотговорно поведение на Тръндьо асковски се наложи на Джоко да прекъсне тенис кариерата си.........Убеден съм че сърбите са достойни хора и ще направят с ДришУ каквото е необходимо..
41
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Потурчените българи винаги ще ти помогнат...българинът те гледа с презрение!Жалка история. Срам!