Дисквалифицираха Джокович на US Open 2020

Световният номер 1 удари неволно с топка лайнсмен
Обновена: 7 сеп 2020 00:15 | 7 сеп 2020 00:11, Петя Славова
123
Дисквалифицираха Джокович на US Open 2020
Снимка: БГНЕС

Световният номер 1 Новак бе дисквалифициран от турнира от Големия шлем US Open 2020, след като удари неволно с топка лайнсмен.

Жената пострада в последната почивка в първия сет, когато Джокович я удари с топка неволно в областта на гърлото, а това доведе и до проблеми в дишането й, предава БГНЕС.

Големият фаворит за трофея в Ню Йорк, който малко по-рано в мача си с Пабло Кареньо Буста изпитваше проблеми с рамото след падане на корта, бе пробит от испанеца за 6-5 и преди да седне в стола за почивка, отпрати топка към един от лайнсмените, коята падна на земята, кашляйки и изпитвайки проблеми с дишането. Жената получи удар в областта на гръкляна, а сърбинът моментално се извини при вида и кашлянията, последвали инцидента. Джокера си изпусна нервите и малко преди въпросната случка, но изпрати топка встрани.

След като жената възстанови дишането си, трикратният шампион на Флъшинг Медоус говори в продължение на 10-15 минути със супервайзъра и турнирния директор на надпреварата, в които се опита да обясни, че не е действал умишлено и че това никога не му се е случвало в богатата тенис кариера.

Въпреки това, според правилника, който гласи, че официално лице на корта – съдия, лайнсмен, подавач на топки, бъде ударен с топка, Джокович трябваше да бъде дисквалифициран. Именно това се случи след дългия разговор между номер 1 в света и отговорните лица, което прати Кареньо Буста на четвъртфинал в турнира. Испанецът ще чака победителя от сблъсъка между Денис Шаповалов и Давид Гофен.

Предишен случай, в който се е стигало до дисквалификация на тенисисти заради удар по официални лица на корта, беше наскоро именно с Шаповалов, когато канадецът удари съдията на стола в мач за Канада от Купа Дейвис. Пред 1995 година млад Тим Хенман удари момиче, подаващо топки, и бе дисквалифициран, а Давид Налбандиан удари с ракетата си по крака лайнсмен, като след удара той дори бе разкървен, което доведе и до последвалата дисквалификация във финала на турнира Куинс през 2012.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно решение!
79
1
 
1
 
! Отговори
Jokerous преди 3 години
До АнонименMnogo pravilno go nakzaha , seki mach kato trugne da gubi pochva da simulira i da vika fizioterapevt i da nakusva igrata na supernika ,koito v momenta e v podem . tva s topkata beshe chereshkata na tortata !!!
78
2
 
2
 
! Отговори
ОЧЕВИДЕЦ преди 3 години
ВРЪЩАМ СЕ, ЗА ДА ИЗРАЗЯ НЕСЪГЛАСИЕ С ПО-ДОЛУ ИЗПЛЕЩИЛ ГЛУПОСТТА СИ, ЧЕ ЕДВА ЛИ НЕ ДЖОКОВИЧ Е ЦЕЛИЛ С ТОПКАТА ПОСТРАДАЛИЯ... В ТЕНИСА СЪМ ОТ 1958 ГОДИНА И НОВИТЕ ПИКЛЬОВЦИ ВЕДНАГА РАЗБИРАТ ОТ ТЕНИС И ОТ "НАРОЧНО"- "НЕВИННО". НИВОТО НА ТЕНИСИСТИ ОТ СЪСТЕЗАТЕЛНИЯ КЛАС НИКОГА НЕ БИХА ИЗВЪРШИЛИ УМИШЛЕНО ПОДОБЕН СЛУЧАЙ. АДМИНИСТРИВНИТЕ КРАЙНОСТИ В НЯКОИ СПОРТНИ ОБЛАСТИ Е С БЕЛЕЗИ НА ПРЕАДНАМЕРЕНА КРАЙНОСТ!
77
2
 
6
 
! Отговори
ОЧЕВИДЕЦ преди 3 години
ГЛЕДАХ СРЕЩАТА! ОТПРАВЕНАТА ТОПКА НЕ БЕШЕ УМИШЛЕНО! НОЛЕ ОТИДЕ ПРИ ПАДНАЛАТА /ИЛИ ПАДНАЛИЯ/, СЛАД ТОВА ТРЪГНА И ОТИДЕ НА МРЕЖАТА, КЪДЕТО ТОВА ОБЯСНЯВАШЕ... ДОЙДЕ "ШЕФА" И ГОВОРЕХА НЯКОЛКО МИНУТИ, НО НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 5 МИНУТИ...ДЖОКОВИЧ БЕШЕ СМУТЕН ОТ СЛУЧАЯ И МНОГО БЪРЗО НАПУСНА КОРТА...ЕДНА КАМЕРА ГО ПРИДРУЖИ ДО ПАРКИНГА, КЪДЕТО ТОЙ КАЧИ САКА СИ И ВЕДНАГА ИЗЧЕЗНА...НЕЯМАШЕ НИКАКВИ ОБЯСНЕНИЯ....ДЪРЖА СЕ ДОСТОЙНО....
76
2
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Доста странно, при тази ниска скорост и от това разстояние тази съдия имаше достатъчно време да се премести 15 см. настрани (или поне да направи опит). Причините да не го направи са две - или не е видяла топката или не е искала да избегне удара. И в двата случая това не говори добре за организаторите.
75
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 110От ***, дето играе тенис и гледа тенис от 1997-***. Никой не му прави проблем, ако го удари в игрова ситуация. Но когато млатиш топки по съдии, публика и подавачи нито е нормално, нито е спортсменско. А е гаменско. Виж му и изявлението след като са минали емоциите и явно се е намесил ПиАр. Иначе благодаря за обективното и корекно определение на моята особа.
74
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах повторението. Доста точно уцели жената. И силно. Може и да е било неволно. Дисквалификацията е правилното решение. Да, жената блееше. След удара не преигра, това нещо боли, а от временната неспособност да дишаш изпадаш в паника.
73
2
 
10
 
! Отговори
До Цецо Мен преди 3 години
До Цецо МенЛайнсменът не подава топките, има си деца за тази работа. Тази жена е съдия, съдия на линията!!!
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 102Оооо! Започнаха теориите на конспирацията. Това, че малко се е разпасал в последно време. Както и вербалните атаки на баща му по кой ли не. Да не би и Серена Уйлямс да и бяха вдигнали мерника преди година-две? Просто като се забравиш следва приземяване.
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не харесвам особено Джокович, но не ми стана приятно как напусна турнира. Истината е че тук няма решение което да е 100% правилно. Има правила и те трябва да се спазват, ако беше друг на негова място щеше веднага да го дисквалишицират. Освен това Джокович беше ядосан в последните геймове, защото играта му се пропука. Джокович беше пробит и в яда си не се огледа къде запраща топката. Малшанс за него и радост за всички останали, ще има нов шампион, но с леко горчи привкус.
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 104Тебе удряли ли са те с тенис топка? А теб да те фраснат с 30-40 км/ч с такава топка по лицето, гръляна или топките, па тогава се дръж мъжи и не преигравай. И без сериозни последствия за ударения наказанието е налично.
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Налбандиан ритна дървената преграда около краката на лайнсмена и част от нея отраска човека. Не бе с ракета. А Джоката нещо започва да се изпуска напоследък. Още на финала на Уимбълдън срещу Федерер имаше някои постъпки, които не му правеха чест.
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дълга, но неописателна статия. Не стана ясно дали Джокович е пуснал топката силно и като израз на ядосването си. Ако е така напълно заслужава дисквалифицирането си. Ако не-съдиите използват възможността да го закопаят. Но щом жената е получила такива поражения значи Джокович се е държал просташки. Тениса е аристократичен спорт и по-добре да остане такъв.
67
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но Джокович му вдигнаха мерника когато категорично се обяви серщу корона ваксината,после организира турнира в Сърбия и отстиври корона вируса. Беше ясно,че ще се саморазправят с него. Тъпо го напарвиха.
66
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това си е чист инцидент, какво толкова е станало? Голямо тръшкане, голяма работа ... много меки.Това си хо преддтавете сега преди 1980г. , извинява се и играта продължава.На всички ни е ясно че искат друг да спечели, тез хамериканци са много зле честно и чакам сега да обвинят Путин.
65
5
 
6
 
! Отговори
Цецо Мен преди 3 години
Интересен е факта, че човек, който е там да подава топката се разсейва и бам... Разсейване или лош умисъл, няма как да разберем,но погледнато от страни е малко смешно.
64
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изгониха Джоконич - оставка на Бойко !
63
16
 
15
 
! Отговори
Правилно преди 3 години
Решение на съдиите. Не му издържаха нервите и удари ненужно топката в друга посока. Сам си е виновен. Колкото и титли да има ще си остане *** селянин.
62
2
 
20
 
! Отговори
зяпач преди 3 години
Нелепо отпадане.
61
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли Гришо му е виновен?