Григор Димитров загуби срещу Алекс Де Минор

Гришо ще играе срещу руснака Хачанов в първия кръг на турнира във Виена
35
Григор Димитров загуби срещу Алекс Де Минор
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров загуби срещу Алекс Де Минор (Австралия) със 6:7, 7:6, 4:6 в полуфиналите на турнира по тенис в Антверп (Белгия). Като фаворит на букмейкърите в мача влезе 21-годишният австралиец, който изигра много солиден двубой срещу поставения под номер 4 българин. В първия сет Григор стигна до пробив в шестия гейм и поведе с 4:2.

Още в следващия обаче Де Минор стори същото и после се стигна до тайбрек, в който австралиецът бе безпощаден за 7:4 точки, съобщи БНР.

По идентичен сценарий се разви и вторият сет, в който Димитров отново поведе с 4:2, след като в 7-ия гейм проби подаването на съперника. Австралиецът върна пробива веднага в 8-ия гейм и отново развръзката се реши в тайбрек, в който обаче този път хасковлията доминира със 7:3 т. Третият сет се реши отново след пробиви – първо Де Минор го направи в 7-ия гейм, Григор го върна в 8-ия, но веднага българинът допусна провал при подаването си в 9-ия. След това австралиецът не сбърка и така приключи срещата с 6:4. За титлата в неделя Де Минор ще играе срещу Уго Юмбер (Франция), който в другия полуфинал елиминира британеца Даниел Еванс с 4:6, 7:6, 6:4.  

Същевременно стана ясно, че Димитров ще играе срещу руснака Карен Хачанов в първия кръг на турнира във Виена следващата седмица. На двойки българинът ще си партнира със Стан Вавринка (Швейцария).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
16
 
! Отговори
Сф преди 3 години
Това новина ли е? Защо я пише по новинарските сайтове?
6
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дреме му на ракетката на Григорчо. Милионите вече си ги направи, каките от списанията си ги мина. Играе за да не го забравят, а не за да е номер 1. Ако не играеше, в центъра на Хасково ли щяха да го забележат каките от лъскавите списания?
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закривай!Няма развитие!
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хасковски ***
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навремето имаше един скиор, дето му викаха Павел Пакпадналов. Та и тоя е такъв.
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никаква изненада тук. Все едно чета националния по футбол не се класира.
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак анонимници, пак бой, пак срам.Класика бЕгЕ.