Тийм за Григор Димитров: Заслужава титла от Големия шлем

Много е трудно да играеш срещу него, особено на бързи кортове, заяви той
14 фев 2021 23:00, Нели Христова
16
Тийм за Григор Димитров: Заслужава титла от Големия шлем
Снимка: БГНЕС

Доминик Тийм сподели, че е имал леки физически проблеми по време на днешния си мач срещу Григор Димитров, но няма да ги използва като оправдание за поражението си. На пресконференцията след 1/8-финалния си сблъсък срещу българина Тийм разкри какво му е попречило да се представи на обичайното си ниво и коментира играта на първата ни ракета.

На въпроса какво се е объркало за него в днешния мач австриецът отговори: "Беше комбинация от няколко неща. Появиха се някои леки физически проблеми, имах лош ден, а Димитров е страхотен играч. Когато се комбинират всички тези неща могат да се получат резултати като днешния".

Световният №3 бе попитан какви за физическите проблеми, за които говори. "Не искам да задълбавам в тази тема и да си търся оправдания. Не съм машина, макар че ми се иска да бъда. Понякога и аз имам много, много лоши дни. Когато играеш на това ниво трябва винаги да си на 100%, защото в противен случай резултатите са такива“ каза Тийм.

Шампионът на US Open бе поредният играч, който коментира новата и по-бърза настилка на кортовете в Мелбърн. "Настилката не беше фактор за днешното ми представяне, тъй като имах време да свикна с нея. Мисля, че кортът на „Род Лейвър“ е малко по-бавен от този на „Джон Кейн“. Тази настилка определено е най-бързата, на която съм играл на турнирите от Големия шлем, но не това беше проблемът днес“ коментира австриецът.

Тийм бе категоричен, че умората от мача срещу Ник Кирьос не е повлияла на играта му срещу Димитров. "Мачът срещу Ник беше специален и на следващата сутрин се чувствах по-различно отколкото след нормален мач. Това обаче не оказа влияние върху представянето ми“ заяви миналогодишният финалист в турнира.

Австриецът коментира играта на Григор Димитров и разкри кои според него са най-силните страни на българина в момента. "Мисля, че той е един от най-добрите играчи в тура за последните 10 години. Много е трудно да играеш срещу него, особено на бързи кортове. Пожелавам му да спечели титла от Големия шлем, тъй като той го заслужава" завърши Доминик Тийм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гришо бие-Мюмюн вие!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Няма Никулден за БГЧестно казан, не ни пука какво мислиш или какви са "фактите" ти.
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, Гришо!
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Australian &#216Още не е спечелил титла. Ще има 3 мача и без грешка 3 задължителни победи.
4
6
 
20
 
! Отговори
Australian &#216 преди 3 години
Знаете ли кое прекърши Тийм ?Това,че в сет 1 и сет 2 той повеждаше с 3:1 и загуби и двата сета с по 4:6 ! А не,че не му било ден, мъц-мъц ... ! Гришо го надигра ! Много уверен, не трепна целия мач !
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХристиянкаДано те обесят за глезените и те оставят там, да умреш от глад ...
2
25
 
10
 
! Отговори
Християнка преди 3 години
Григор Димитров e тoлкова нaперен, зaщото нa гoлемите xристиянски прaзници cи прeкадява чуркaта c мaнастирско кaндило пo изгрeв cлънце прeд икoната нa Cвeти Никoлай Чудoтворeц, зa дa пoрасне тя eдра и мoгъща кaто дунaвски шapaн пo Бoжиятa милocт.
1
4
 
28
 
! Отговори
Sampras преди 3 години
Днес гледах началото на 3 сет (6:0) и видях един много силен Григор! Много движение,дълбоки удари,рядко топките му спираха в мрежата! Еех,ако преди 8-9 години играеше така ... щеше да е #1 в света ! Спечели финалния Мастърс, не забравяйте ! Велик, въпреки всичко !