Григор Димитров загуби от 19-годишен италианец в Акапулко

Най-добрият ни тенисист отпадна на четвъртфиналите
Обновена: 19 мар 2021 09:14 | 19 мар 2021 09:08, Елка Василева
41
Григор Димитров загуби от 19-годишен италианец в Акапулко
Снимка: архив, БГНЕС

Петият поставен в схемата на АТР 500 турнира на твърди кортове в Акапулко Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите.

Българинът отстъпи на тръгналия от квалификациите 19-годишен Лоренцо Музети от Италия с 4:6, 6:7(3) след повече от 2 часа игра, въпреки че отрази шест мачбола. Григор игра като че ли без настроение и направи много непредизвикани грешки (над 20 от форхенд).

Тийнейджърът от Карара започна със самочувствие и успя да пробие за 3:1. Димитров се мобилизира и успя да върне брейка в седмия гейм, а след това да изравни при 4:4. В десетия Музети направи нов брейк, който му донесе сета, след като топката от форхенд на Григор спря в мрежата.

В следващата част шампионът в турнира от 2014 година и полуфиналист от миналата Димитров направи пробив за 3:2 срещу 120-ия в ранглистата италианец, който също като него е бивш №1 в света при юношите. Веднага след това обаче 29-годишният хасковлия изигра разсеяно сервис гейма си и допусна рибрейк. При 4:5 Григор сервираше за оставане в мача, но се стигна до 0:40 след грешки на българина. Той обаче отрази трите мачбола, а след това и четвърти, след което взе подаването си.

В 12-ия гейм от 15:40 Музети стигна до нов мачпойнт след двойна грешка на Димитров, но отново 16-ият в света не му даде шанс и се стигна до тайбрек.

В него размяната на половините дойде при резултат 4:2 за италианеца. При 6:2 тийнейджърът имаше още четири мачбола и този път реализира общо седмия си, за да се класира на първи полуфинал на такова ниво в кариерата си.

Спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гришова работа.То само за едни мангизи е на корта.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя го утепаха от бой.Добре че не беше станал боксьор щото главата му щеше вече да е гумена.Късметлия момче-провинциалистче.
30
2
 
11
 
! Отговори
11 преди 3 години
Сефте!
29
3
 
7
 
! Отговори
Кака Мара преди 3 години
Ех,старост! Ех,нерадост...
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави неизвестните, известни. Такъв си е.
27
3
 
12
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
"Григор Димитров загуби от 19-годишен италианец в Акапулко"Такива сме българите, никога не стигаме до "финала".... традиция!!!
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От осемте поставени в схемата, само двама продължават към полуфиналите. Трима отпаднаха сега на четвъртфиналите, двама отпаднаха във втория кръг, а в първия кръг отпадна Диего Швартцман, отстранен от същия този Музети.Сега Музети ще играе на полуфинала с Циципас, а на другия полуфинал Зверев ще играе с един немец, който е 71-ви в ранглистата.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, Музето вече си осигури влизането в топ 100 следващата седмица. Засега ще е 94-ти, а ако бие и следващия кръг ще е 77-ми.
24
2
 
2
 
! Отговори
ДО 29 ЕМО преди 3 години
В миналото съм съдил хора и съм ги наричал БЕЗДЕЛНИЦИ, а те са имали хронична болест... И от тогава съм разбрал,че ВИНАГИ МОЖЕ ДА ИМА СКРИТА ПРИЧИНА.... Просто григор изкарваше топки навън,които и баба Данка нямаше да изкара???
23
2
 
0
 
! Отговори
ДО 26 ЕМО преди 3 години
Имам предвит,че не е хубаво да се ОБИЖДА.... А и в това влажно и горещо време не се знае дали организма му е ОКЕЙ...
22
3
 
7
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Ако Музети е бил Номер Едно при юношите, той в никакъв случай не е слаб тенисист !!!И се случва тенисит с по-нисък ранкинг да победи по-висшестоящ заради неудобен стил на игра !!!Не прав трагедия, за Григор е нормално да падне от слаби тенисист, но случаят изобщо не е такъв!Тепърва Музети ще се изкачва по ранглистата, а може и да мине Григор, вече има много такива примери !!!
21
2
 
5
 
! Отговори
...... преди 3 години
Не е важно да побеждава, важно е да печели пари!
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Гришо,български юнако!
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кривата ракета космосът и пречи.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това новина ли е?
17
8
 
4
 
! Отговори
Емо преди 3 години
ПРЕКАЛЕНО МНОГО Е ПОСТИГНАЛ И ПРЕКАЛЕНО МНОГО ПАРИ Е СПЕЧЕЛИЛ ГРИГОР ЗА СВОИТЕ 30г ЗА ДА ГО ОБСЪЖДАТ ХОРА , КОИТО ЯДАТ ПОПАРА СЪС СИРЕНЕ И НЕ СИ СМЕНЯТ ЧОРАПИТЕ ПО 2-седмици.....ПОМИСЛЕТЕ ВЪРХУ ТОВА.
16
2
 
14
 
! Отговори
кофти преди 3 години
и децата почнаха да го отстраняват,но когато победи,по велики от нас НЯМА
15
5
 
2
 
! Отговори
Емо преди 3 години
Просто не му се играеше в следващите кръгове..... Всички зад него в ранкинга загубиха и така си позволи 27непредизвикани грешки срещу 3... Даже от 16 отива на 14 с тия 90точки.
14
2
 
8
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Точно това отличава Григор от големите тенисисти - крехката и лабилна психика. За Агаси, Федерер или Джокович никога не биха написали - "..игра като че ли без настроение.."! За Рафа Надал да не говорим. Те са машини. Григор - вие кажете? Както и да е, успех му пожелавам, както и да го вижда. Но силните години на Григор отминаха. И остави след себе си само впечатление за посредствен тенисист случайно стигнал за кратко до четвъртото място, но със слаб ангел към другия пол.
13
4
 
4
 
! Отговори
Само да вметна преди 3 години
Ясно е,че повечето тук сме лаици,но все пак изказваме мнението си за това какво сме видели,нали!За мен на Гришо му куца техниката на отиграване.Не му е добър бекхенда(малцина са тези дето успяват да го направят качествено с една ръка,както се опитва той) и ооттам връща слабо топката и го контраатакуват силно.Отделно той бяга винаги по възможност силно налято от топката ,за да може да я удари на форхенд.Така мисля аз и над това би трябвало да поработи,заеднос укрепване на психиката си