Гришо за Джокович: Не съм доктор, но съм сигурен, че има причина за решението

Други тенисисти също подкрепиха Ноле
5 яну 2022 14:16, Нели Христова
42
Гришо за Джокович: Не съм доктор, но съм сигурен, че има причина за решението
Снимка: БГНЕС

Бившият №3 в световната ранглиста Григор Димитров се изказа по казуса с Новак Джокович, който получи медицинско изключение да играе на Australian Open, въпреки че не е ваксиниран. Играчите, които искат да участват в надпреварата, трябва да са напълно имунизирани, но има фактори в здравословното състояние, които позволяват да се издаде разрешение.

"Не съм доктор, но съм сигурен, че има причина за решението. Ако някой се нуждае от медицинско изключение и ако то е истинско, значи не виждам проблем", каза българинът пред австралийската медия The Age.

Световната №1 в женския тенис Ашли Барти и представителка на домакините не пожела да коментира, но спомена, че вярва във вземането на правилно решение от ръководството на турнира.

Друга австралийка и шампионка в Големия шлем - Сам Стоусър, се съгласи с мнението на Димитров.

"Ако са дали медицинско изключение на Джокович, значи има медицински проблем. Надявам се причините да са основателни. В Австралия и конкретно щата Виктория беше трудно през последните две години. Ако се нарушат принципите заради тенис играчи не мисля, че ще е правилно. Ако медицинското изключение е основателно, не виждам защо трябва да има спорове по въпроса", смята Стоусър, която победи Серина Уилямс на финала на US Open през 2011-а.

В Мелбърн Джокович ще преследва своята десета титла от Australian Open и общо 21-а в Големия шлем. Така ще поведе в голямото съперничество с Рафаел Надал и Роджър Федерер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
7
 
34
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Джоко нали го преболедува бря. Значи е с имунитет, какво се пенят тука разни игленици?
9
2
 
22
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
така е, има Причина - Много Пари!
8
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърския рев- голям кеф.
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Организаторите на турнира затова са толкова богати защото не гледат анимационни филми и не вярват в доброто и злото, а разсъждават математически. Неучастие на Джокович би донесло много финансови загуби, а всеки бизнесмен иска да увеличи приходите си и да намали загубите.
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започна се обратното броене. .. Щом в Австарлия взеха да правят изключения, ще започне навсякъде.
5
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целият рев идва заради фашистките мерки на австралийското правителство. Вместо всички там да се надигнат срещу потъпкването на правата им, те реват, че Джокович не бил прецакан като тях...
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович е голям не сам като спортист, но и като човек, нищо общо с мижитурки, като леброн Джеймнс, Гришо и други такива.
3
6
 
5
 
! Отговори
достойно преди 2 години
Да, платил си е Джоката за освобождаването. А ти си се "боцнал" срещу 300лв като по-голям тарикат.
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стоп кадър тука и увеличаваме .След като ваксинирането е пожелание ,Новак не е проблема а страната Австралия и техните мерки.Ако бяха отказали още 3 4 звезди турнира ще пропадне за години напред
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович колкото титли от големия шлем е печелил наш Гришо няма толкова АТП250 спечелени. :-)