Джокович спечели делото в Австралия, визата му е валидна

Той трябва да бъде освободен в рамките на 30 минути
Обновена: 10 яну 2022 09:03 | 10 яну 2022 08:58, Нели Христова
164
Джокович спечели делото в Австралия, визата му е валидна
Снимка: БГНЕС

Съдия Антъни Кели отмени решението на правителството да анулира визата на тенисист номер едно Новак Джокович. Той трябва да бъде освободен в рамките на 30 минути след взимане на решението.

Ответникът, в този случай Министерството на вътрешните работи, трябва да заплати разноските на Джокович, както са договорени или оценени, се добавя в заповедта. Всичките му вещи, включително паспорта му, трябва да му бъдат върнати "при първа възможност".

Още по темата

ешението на съда означава, че визата на Джокович вече е валидна и той може да влезе в Австралия.

Представител на Министерството на вътрешните работи е съобщил на съда, че друго министерство разглежда възможността да анулира визата на сърбина.

Решението на съда е взето официално в 17:16 часа местно време.

Спорът около отказа на Новак Джокович за влизане в Австралия е много по-дълбок от просто една отхвърлена виза.

Спорът му съвпада с рязкото нарастване на случаите от COVID-19 в Австралия, тъй като броят на случаите за цялата пандемия бързо наближава 1 милион.

На повърхността може би изглежда, че Джокович не представлява голям риск за здравето на австралийската общественост. Но за много австралийци спомените за болезнения локднаун, както и другите пандемични ограничения, са все още свежи.

В продължение на две години десетки хиляди австралийци не можаха да се върнат у дома, след като авиокомпаниите намалиха броя на полетите, за да спазват правителствените ограничения за броя на завръщащите се граждани.

Беше поставена забрана на всеки да напуска страната без валидно изключение, което беше трудно да се получи, а всички новопристигнали бяха отвеждани в хотели, управлявани от правителството за двуседмична карантина.

Не само бяха затворени международните граници, но и държавните, предотвратявайки семействата да виждат близки без одобрена от правителството причина.

Мелбърн и Сидни бяха затворени в продължение на месеци, докато в края на миналата година правителството призна, че огнището не може да бъде овладяно и страната ще премине от позицията си за стратегия за нулев COVID към живот с вируса.

Правителственото съобщение беше, че ваксинацията е изхода от пандемията. Австралия има един от най-високите нива на имунизация в света - 92% от отговарящите на условията хора на възраст над 16 години са напълно ваксинирани, според правителствената статистика.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
фашисти машисти, сега да не се чудят, защо ще си ходи в къщи
132
0
 
2
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Предстои обжалване пред архиепископ Хайгазун Наджарян.
131
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сега тихо и мирно ще си тръгне от Австралия ,за да не го депортират ,много шум за нищо!
130
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Джокер. Показа им както е да си от Балканите. Успех и нова титла
129
4
 
7
 
! Отговори
ззз преди 2 години
Австралийците трябва да изгорят на клада (с бавен огън) управниците си, които се подиграха с народа си и им опропастиха 2 години.Да не говорим колко бизнеси и семейства погубиха изобщо! Австралия от доста години се е превърнала във фaшиcтка страна в много отношения.Напомням, например че там арестуваха Шварценегер, за каране на колело без каска и му се размина леко само защото бе известен (ескортираха го до първият магазин за да си купи) .Доста мореплаватели днес избягват австралийските води.
128
2
 
7
 
! Отговори
ззз преди 2 години
Ей, продажните медии, СПРЕТЕ да слагат равенство м/у ИМУНИЗИРАНИ и ВАКСИНИРАНИ !!! Това, че някой си е боднал нещо се нарича ВАКСИНАЦИЯ от което изобщо не следва, че се е ИМУНИЗИРАЛ! Той САМО се е ВАКСИНИРАЛ, а дали е придубил ИМУНИТЕТ , това е една съвсем друга тема. Самата фармацефтична мафия признава, че около 10% (т.е. един на всеки 10 ВАКСИНИРАНИ) не придобива ПРИНЦИПНО имунитет от ковод ВАКСИНАЦИЯТА!
127
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са злобарите дито два дена писаха къде са всички дето плюехакъде са тези които казваха че не прав мищоциииииитака като Джокович да си защитят правата са малко но тук всички са силни
126
2
 
7
 
! Отговори
абв преди 2 години
Обединени срещу ковидфашизма!
125
0
 
3
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Остана само един начин, достоен за Саудитска Арабия - да го поканят в министерството и да излезне оттам нарязан в чувал. Няма да се учудя....
124
1
 
4
 
! Отговори
До до 141 преди 2 години
Комунисти и фашисти са една стока !
123
1
 
13
 
! Отговори
Голям преди 2 години
Срам за австралийското правителство и за австралийците като цяло !
122
0
 
11
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Аз не съм чул досега някоя държава да воюва с обикновен спортист и да се опитва да го изгони. То в Северна Корея не биха направили такова шоу. Австралия традиционно прави нагледно как се ваксинират уфце в големи количества и как се постъпва с непослушните овце. НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ С НАСИЛИЕ, когато спрете насилието - тогава.
121
4
 
4
 
! Отговори
до 141 преди 2 години
Тва на комунистите само фашизъм ви е в главите. Нещо сте болни на тая тема.
120
0
 
11
 
! Отговори
ами преди 2 години
"правителството призна, че огнището не може да бъде овладяно и страната ще премине от позицията си за стратегия за нулев COVID към живот с вируса."Всичките правотелства, колкото по рано я признаят тази горчива истина,че стратегията за нулев ковид на практика е невъзможна за изпълнение и има само временно действие,толкова по рано животът по света ще се нормализира...
119
2
 
9
 
! Отговори
msm преди 2 години
КОВИД е навсякъде, като сезонен грип. Борбата водена до момента е безмислена, в много случаи безполезно жестока и престъпна по отношение на хората. Живота си следва начертания еволюционен път и тъпите политици с *** си решения не могат нищо да направят. Всъщност могат, но е скъпо - усилване и укрепване потенциала на здравните системи, за които плащат хората, мачкани от неадекватните мерки!!!
118
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сръбски ПАЛЯ.ЧО!
117
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждам как спомените и настроенията на австралийците имат нещо общо с риска от това дали Джокович ще ги зарази. Имат 8% неваксинирани, но не роптаят срещу тях, а срещу Джоко - да, той е Дяволът... Лицемерие отвсякъде.Просто ги е яд, че все побеждава и не оставя на никого другиго жалката им титла (която без него ще стане съвсем жалка).
116
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новият Спартак, пардон, новият Христос кога ще го разпъват? И след колко дена ще възкръсне? Дайте инфо!
115
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А НАШИТЕ В АВСТРАЛИЯ КЪДЕ СА ДА ОТСТОЯВАТ БАЛКАНСКИТЕ ЦЕННОСТИ??? ПАК ЛИ СЕ УПЛАШИХА???? БОСНЕНЦИ,ХЪРВАТИ,ПОЛЯЦИ,МАКЕДОНЦИ,РУМЪНЦИ,ГЪРЦИ,ЧЕРНОГОРЦИ,ВСИЧКИ СА ТАМ ,ЕХХ ТАКИВА СМЕ СИ РОБСКИ ДУШИЦИ..
114
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Н ЖИВО ОТ МЕЛБЪРН ! АЙДЕ НОЛЕЕЕЕЕ ШАМПИОНЕЕЕ НАКАЖИ ГИ ТЕЯ АБОРИГЕНИ,ПОКАЖИ ИМ КОИ СМЕ НИЕ ОТ БАЛКАНИТЕ! ИХУУУУ