Какво следва сега за Новак Джокович?

Той може да обжалва, но появата му на Australia Open е под съмнение
14 яну 2022 11:45, Нели Христова
132
Какво следва сега за Новак Джокович?
Снимка: БГНЕС

Австралия за втори път отмени визата на Новак Джокович за влизане в страната. Това постави под въпрос участието му на Australian Open и потенциално предизвика ново съдебно противопоставяне.

Ето какво означава това и какво може да се случи след това според правни експерти.

Може ли Джокович да обжалва отново? Да - тенис звездата може да поиска временна забрана от съдията, обяснява Джъстин Куил, партньор на австралийска адвокатска кантора в Мелбърн, пред CNN. През това допълнително време той може да остане в страната и да обжалва решението.

Още по темата
Но "не можете просто да обжалвате, защото искате да обжалвате", добавя Куил – Джокович ще трябва да покаже на съдията, че има сериозни основания да протестира срещу решението.

Може ли Джокович да играе в турнира по време на съдебно производство? Все още не е ясно. Откритото първенство на Австралия започва в понеделник, като Джокович ще трябва да се изправи срещу колегата си сърбин Миомир Кечманович в мач от първи кръг. Засега е под съмнение дали мачът ще се проведе.

Какви опции има Джокович? Мария Джокел, специалист по имиграционно право в BDO Australia, казва, че адвокатите на Джокович сега имат 28 дни, за да изпратят жалби до министъра на имиграцията, който след това може да избере да възстанови визата.

През това време Джокович може да бъде отново задържан - освен ако министърът не му предостави преходна виза, която може да му позволи да играе на Australia Open, докато чака решението или се урежда да напусне Австралия, обяснява Джокел.

Адвокатите на Джокович също биха могли да отидат в съда, но ще бъдат изправени пред трудна съдебна битка, особено като се има предвид признанието му по-рано тази седмица, че в декларацията му за пътуване е включена невярна информация, казва Йокел.

В декларацията се посочва, че той не е пътувал през 14-те дни преди пристигането си в Мелбърн, но снимки, направени през този период, показват, че той е бил както в Испания, така и в Сърбия.

В изявление в сряда Джокович нарече това "човешка грешка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай, Ноле!
100
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ако не беше известен да са го екстрадирали със шутове вече
99
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вуйчо Ваньо. Познавам поне 50 ваксинирани и мога да ти кажа, че не съм чул никакви оплаквания и страхотии. Някои от тях ходиха в чужбина по няколко пъти. Нито ковид ги хвана, карат си спокойно. Познавам и неваксинирани които прекараха леко, но след това взеха да им се обаждат някакви неща.
98
7
 
12
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 2 години
Сега Джоката най добре да си вдигне гащите да не го гледат как се е оцапал и да се покрие за известно време докато хората позабравят пpo3тотиитe му. Пък после каквото сабя покаже
97
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе да не го гласят за политик? Голяма кампания му направиха. Ако се яви на изборите в Сърбия като нищо ще вземе 10%.
96
3
 
10
 
! Отговори
123123 преди 2 години
Австралия опен 2022 награден фонд - 75 милиона австралийски долара. За победителя $2,875,000, за втория $1,575,000. Това са два милиона причини за лъжи, измами, шикалкавене и какво ли още не.
95
1
 
4
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Джокович следва да заведе иск пред архиепископ Хайгазун Наджарян.
94
4
 
5
 
! Отговори
ира преди 2 години
Абе алан Коло ти единствен от поне 10хиляди на този турнир си с грешна виза и невксиниран както изисква закона Другите май са по прости тенисисти не са сгрешили докумета ваксинирани са . Сръбски тарикат жалко че си добър в тениса ама че си далил торба с пари не значи че ще си разиграваш кончето както си си наумил.Хората не са от Събия
93
5
 
9
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Има ли загубен български ваксър който да не е казал до сега поне 50 пъти "правилата са за всички"?Всеки живял в България знае колко ги тачим.Това че си се ваксирал не те прави по умен, културен и европеец. Просто си решил да се довериш на големите фармацевтични компании и натиска на системата "за да се пазим". Ами честито безсмъртие!
92
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вуйчо Ваньо=== В кой филм на ужасите живееш? Аз лично познавам към 30 човека ваксинирани. Не са много, но такова ми е обкръжението. Никакви такива страхотии не съм забелязвал, скоро една година вече ще мине .... Досега никой дори не се е разболял от ковид.
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мхмм...Та кои закони казваш само ваксинирани могат да влизат в Австралия и по кои закони само ваксинирани могат да участват в тенис турнири?
90
1
 
6
 
! Отговори
справедливост преди 2 години
Нарушил карантината, дал погрешна информация и т.н. , че нас ни заливат нон стоп с лъжливи информации, високопоставените си правят купони и оргии по време на пландемията, та ако имаше някой и тех да осъди светът щеше да бъде РАЙ!
89
7
 
13
 
! Отговори
Мхмм... преди 2 години
Баси наглия тип!!! Тук става въпрос за принципи, хората си имат закони и ги спазват. Няма значение кой си - Меси, Роналдо, Фюри... Законите са за всички!!! И какво иска ни покаже Джокович, че ако си име - за теб може да се направи изключение. Вместо да бъде пример за подражание на милионите си фенове, той им показва нагледно точно каква е причината цели държави да тънат в корупция, бедност и беззаконие...
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хахахДали някой е ваксиниран или не си е лично негова работа и никой няма право да изисква такава информация. Лични данни нещо а у?
87
1
 
1
 
! Отговори
... преди 2 години
Джокович тук,Джокович там...- аман!...
86
1
 
4
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
До хмм.... Аз ти казвам какво съм видял с очите си - може пък да е съвпадение, за чипове няма как да знам и затова не съм и ги споменавал. Айде със здраве.
85
1
 
5
 
! Отговори
верно преди 2 години
джока, това да не ти е калотина бре, идваш с крадена кола, обръщаш бегаш и идваш с нова... там има закони, не само плескавица, цеца и спомени по югославията.
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснакът Рубльов бе най-точен - става дума за лична договорка на турнирния директор с Джокович как да се заобиколят изискванията на държавата.
83
5
 
6
 
! Отговори
SS преди 2 години
Този вече е по-досаден и от самия вирус !
82
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безславно завръщане в реалма на балканския синдромат Сърбия.