Какво следва сега за Новак Джокович?

Той може да обжалва, но появата му на Australia Open е под съмнение
14 яну 2022 11:45, Нели Христова
132
Какво следва сега за Новак Джокович?
Снимка: БГНЕС

Австралия за втори път отмени визата на Новак Джокович за влизане в страната. Това постави под въпрос участието му на Australian Open и потенциално предизвика ново съдебно противопоставяне.

Ето какво означава това и какво може да се случи след това според правни експерти.

Може ли Джокович да обжалва отново? Да - тенис звездата може да поиска временна забрана от съдията, обяснява Джъстин Куил, партньор на австралийска адвокатска кантора в Мелбърн, пред CNN. През това допълнително време той може да остане в страната и да обжалва решението.

Още по темата
Но "не можете просто да обжалвате, защото искате да обжалвате", добавя Куил – Джокович ще трябва да покаже на съдията, че има сериозни основания да протестира срещу решението.

Може ли Джокович да играе в турнира по време на съдебно производство? Все още не е ясно. Откритото първенство на Австралия започва в понеделник, като Джокович ще трябва да се изправи срещу колегата си сърбин Миомир Кечманович в мач от първи кръг. Засега е под съмнение дали мачът ще се проведе.

Какви опции има Джокович? Мария Джокел, специалист по имиграционно право в BDO Australia, казва, че адвокатите на Джокович сега имат 28 дни, за да изпратят жалби до министъра на имиграцията, който след това може да избере да възстанови визата.

През това време Джокович може да бъде отново задържан - освен ако министърът не му предостави преходна виза, която може да му позволи да играе на Australia Open, докато чака решението или се урежда да напусне Австралия, обяснява Джокел.

Адвокатите на Джокович също биха могли да отидат в съда, но ще бъдат изправени пред трудна съдебна битка, особено като се има предвид признанието му по-рано тази седмица, че в декларацията му за пътуване е включена невярна информация, казва Йокел.

В декларацията се посочва, че той не е пътувал през 14-те дни преди пристигането си в Мелбърн, но снимки, направени през този период, показват, че той е бил както в Испания, така и в Сърбия.

В изявление в сряда Джокович нарече това "човешка грешка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
8
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Сърбите са богове в това да се изкарват жертви, вечно неразбрани, винаги най-великите, винаги целия свят им е виновен, винаги всички заговорничат срещу тях. И безкрайно двулични. Ту с Русия, ту със Запада, ту с Китай, ту срещу всички едновременно. Много хора се братосват с тях, обаче в най-благоприятния за тях момент забиват нож в гърба.
80
5
 
3
 
! Отговори
хмм преди 2 години
До Вуйчо Ваньоуйчо пропуснал си и за чиповете....
79
12
 
15
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Както неведнъж писах съседа на 4.06 петък се боцна е неделя жена му го намери с червено лилав гръб,сърцето буквално се спукало като балон.на 50г 80кг мъж.не пиеше и не пушеше.Имам и двойка приятели на по 35г. 2-3мес след иглата косите им оредяват агресивно, при момчето е поносимо,ама при жена му е плашещо, плаче момичето и ходят да ръсят пари по дерматолози и лекари, отделно есента пак изкараха ковид, така че питам къде е ефекта от ваксината?! Има го ама е отрицателен.
78
8
 
5
 
! Отговори
Бонева преди 2 години
Харесвам Джокович като тенисист, като атлет, дори ако щете като християнин от Балканите, стигнал до върха на тениса! Но не може да се оплиташ в лъжи, за които после даваш друго обяснение, да нарушаваш законите и да очакваш, че съм теб специално, ще бъдат снизходителни! Като нашия пишман президент, като просто Кире и вся остольная ***!
77
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз същото си мислех.Ще е интересно дали тия дето се заяждат с Джокович за балкански манталитет и невярно попълнена декларация,та дали същите не са най-големите фенове пък на нашия Петков,който наруши конституцията и все ден лъже като знаете какъв....
76
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига ни занимавахте с този павиан
75
2
 
7
 
! Отговори
хахах преди 2 години
До Анонименне бъркай погазването на законите с борба за свобода .някой да е чул джокерчето лично да е казал че е антиваксър и не желае да се ваксинира, няма и да го чуете понеже ако го каже доста парички ще загуби, иначе разни *** роднини бълват глупости.би трябвало когато пътуваш за дадена държава да познаваш правилата и да ги спазваш ако искаш да отидеш там. Джокерчето много добре знае условията за влизане обаче като балкански *** си мисли че за него не важат.
74
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е по голем лъжец от наш кирчо бе
73
6
 
17
 
! Отговори
Дико Сашев преди 2 години
Джокович си мисли, че може да лъже както си иска и да му се разминава, както става на Балканите.
72
6
 
2
 
! Отговори
Чешма кючек преди 2 години
Е толкова ли не се е сетил Джокович да си извади фалшив зелен сертификат ?? И в Сърбия ги правят, 200 евро и готово! Спокойно щеше да си цъка навън,да няма тия главоболия сега,ама ... Малко акъл трябва на време !
71
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо се оказа че е лъжец, после наруши и закона им. Ако беше обикновен човек да е екстрадиран отдавна, ама нали е балканския лигльо свикнал да си прави каквото иска.
70
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цьолиакията не е противопоказание за ковид ваксинация. Смешки! Всичко е фалшиво
69
9
 
16
 
! Отговори
фен(бивш) преди 2 години
Да хваща,аероплана,за Сърбия.Изложи се като кифладжия.
68
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Експерименталките, незнайно защо са наречени ваксини, след като положителният им ефект е или само няколко месеца, или въобще го няма. Н о ще си бием бустер след бутер до откат. И ето налагат ти тази субстанция, с проявени вече сериозни странични ефекти, за вход и условие за работа, за спорт, за пътуване, а някъде и за излизане от дома. Точно затова Джокович трябва да се бори докрай, независимо от резултата. Някой трябва да се бори и известните трябва да са първи, иначе другото е фашизъм.
67
13
 
11
 
! Отговори
k преди 2 години
Ако наистина има цьолиакия,този господин трябва всеки ден да благодари на науката,че благодарение на нея е не само жив,ами че и топ спортист.Има право да не се ваксинира,ама не и да става знаме на антиваксърите,че и да пробва да променя правилата на други държави.И той,и екипът му се оплетоха в лъжи.
66
9
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
ще го оставят да играе, след това ще си замине и ще излезе крайното решение че визата му е анулирана - хем вълка сит хем агнето цяло
65
22
 
26
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Джокович просто иска да играе тенис без да го бодат като стадно животно.Ограничават правата ни и ни мачкат,а вие (добре,че сте само шепа ***) им се радвате
64
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макрон:Препочитам чернокожи вместо българи.Австралийски съдия за казуса:липса на разум във властта.Докога западният расисъм към Балканите и славяните ще е в действие.От 1945 западът направи и невъзможното да спре с расизма по отнощение на евреи и чернокожи и дори пусна мюсюлманите в Европа и САЩУви,не може и не иска да се справи и то на най-високо ниво с омразата към Балканите и към сърби,българи,руснаци,украинци,поляци.Полша е постоянно под атака от ЕК и ЕК.Чехия също.Докога?
63
2
 
4
 
! Отговори
До 64 преди 2 години
Евала!
62
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНе става въпрос за тенис, а за нещо много по-голямо и важно. Да поясним все пак за онези дето им било дотегнало: Един известен човек дава пример и доказва, че може да се бори за свободата си, че е създаден свободен и не може да бъде приравняван на сертифициран ***. Това е за онези за които свободата значи нещо и не биха я заменили за ..ваксина напр. А за свинете на които им е добре в топлата *** и се радват на копанята с помия пожелавам да погледнат навън и нагоре