Какво следва сега за Новак Джокович?

Той може да обжалва, но появата му на Australia Open е под съмнение
14 яну 2022 11:45, Нели Христова
132
Какво следва сега за Новак Джокович?
Снимка: БГНЕС

Австралия за втори път отмени визата на Новак Джокович за влизане в страната. Това постави под въпрос участието му на Australian Open и потенциално предизвика ново съдебно противопоставяне.

Ето какво означава това и какво може да се случи след това според правни експерти.

Може ли Джокович да обжалва отново? Да - тенис звездата може да поиска временна забрана от съдията, обяснява Джъстин Куил, партньор на австралийска адвокатска кантора в Мелбърн, пред CNN. През това допълнително време той може да остане в страната и да обжалва решението.

Още по темата
Но "не можете просто да обжалвате, защото искате да обжалвате", добавя Куил – Джокович ще трябва да покаже на съдията, че има сериозни основания да протестира срещу решението.

Може ли Джокович да играе в турнира по време на съдебно производство? Все още не е ясно. Откритото първенство на Австралия започва в понеделник, като Джокович ще трябва да се изправи срещу колегата си сърбин Миомир Кечманович в мач от първи кръг. Засега е под съмнение дали мачът ще се проведе.

Какви опции има Джокович? Мария Джокел, специалист по имиграционно право в BDO Australia, казва, че адвокатите на Джокович сега имат 28 дни, за да изпратят жалби до министъра на имиграцията, който след това може да избере да възстанови визата.

През това време Джокович може да бъде отново задържан - освен ако министърът не му предостави преходна виза, която може да му позволи да играе на Australia Open, докато чака решението или се урежда да напусне Австралия, обяснява Джокел.

Адвокатите на Джокович също биха могли да отидат в съда, но ще бъдат изправени пред трудна съдебна битка, особено като се има предвид признанието му по-рано тази седмица, че в декларацията му за пътуване е включена невярна информация, казва Йокел.

В декларацията се посочва, че той не е пътувал през 14-те дни преди пристигането си в Мелбърн, но снимки, направени през този период, показват, че той е бил както в Испания, така и в Сърбия.

В изявление в сряда Джокович нарече това "човешка грешка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Издъни се, приятел! Балкански мурафети в цивилизацията не минават. Много лъжи станаха. Компрометира се доживот!
60
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да да, ама не. Ниой няма да гледа вече. Няма да е интересно. Ще бъде интересно, ако след този цирк го пуснат да играе. И ако премиерът получи страничен ефект от бустера. Стискам палци, защото съм фен на турнира.
59
12
 
21
 
! Отговори
найс преди 2 години
Сега този самозабравил се човечец трябва да получи черен печат и повече да не му се позволява да припари до Австралия да посещава този турнир. Документна измама и то няколко, подвеждане на власти и тн ...
58
6
 
28
 
! Отговори
Ncjvuvjvjvjv преди 2 години
Джокович се принизи до дребен хитрец с лъжите си! Колко по-достойно щеше да е заяви, че е против ваксините и да бойкотира турнира! Щеше да е пример за много хора, а сега е просто жалък!
57
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да не знаеш кой е Джокович, няма как тези дне да не разбереш. И да не се интересуваш от тенис, след "сагат" ще гледаш. Много им е интересно на целия свят и много е важно за обществеността дали или. Направо медиите прекаляват.
56
3
 
0
 
! Отговори
Австралия и Китай преди 2 години
Ще останат единствените населени територии след края на пандемията и ще си поделят света. Австралия ще получи НЗ, Полинезия и Хаваите.
55
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До aa1830По кое правило в тенис турнир може да участват само ваксинирани и по кое правило в Австралия могат да влизат само ваксинирани?
54
3
 
1
 
! Отговори
Шах преди 2 години
Защо само съдията ? Нека и другите да вземат някой долар .
53
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой вярва ли още, че ваксините пазят другите? Оказа се блъф. Блъф е и, че пазят теб самия. Не е блъф това, че се налага фашизъм в цял свят. Австралопитеците наистина са стадо от аборигени. Ще се изчисти континента от навлеците. Естествен подбор...
52
8
 
7
 
! Отговори
В. преди 2 години
Ще му накривят шапката.
51
8
 
18
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Юго-номерца. Правилата са правила, като не ти харесват ходи си вкъщи.
50
16
 
14
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
Използваха като предтекст пандемията.Истината е друга.Как ги болеше аристократите на запад,че един сърбин от Балканите ще се окаже най-великия в тяхната аристократична игра.Това ги заболя,че мина наистина велики спортисти от западния свят .И уви,той не е мюсюлманин или чернокож,а Балканец.Ах,как боли това.Расизмът на Хитлер беше насочен към слявянството и не случайно.Хитлер е само върна на този западен айсберг.
49
6
 
7
 
! Отговори
до SSS преди 2 години
Абе що не си ходиш при копейките.
48
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следва плескавица на скара ако е късметлия иначе кенгурско рагу под наблюдение
47
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който следи тенис, може да каже вярно ли е - трима играчи досега са отпаднали заради проблеми с дишането или сърцето?
46
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахааа, мисирките плюят най- добрия. Нищо ново под слънцето. Цял живот ще бъдат в краката му.
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво следва ли, да полива мушкатото.
44
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прекалено много шум се вдига за един играч на тенис. Може да е най-добрият, най-великият, но на всички ни е ясно, че светът има други по-големи проблеми. На мен ми все едно дали Джокович е играе, същото е и за другите гладиатори на корта. Един турнир минава, идва друг, колело на турнирите се върти всяка година. Всеки от над знае колко пословичен е сръбския инат и Джокович е само поредното потвърждение. Да не се чуди защо го наказват за тарикатлъците му.
43
14
 
13
 
! Отговори
ssss преди 2 години
Малко не разбирате... съда го пусна, премиера не... Кофти пример за демокрация.
42
8
 
18
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Сърбия ако беше нормална държава, до сега щеше да е излязло, че и теста му е фалшифициран, щеше и да е осъден за неспазване на карантина! В нормалните държави "звездите" ги съдят по строго за да покажат на гражданите си,че законите важат за всички.На Балканите на "звездите" им се разминава, за да знаят гражданите, че винаги ще бъдат мачкани!Лошото е, че на много тук, последното им харесва, защото се надяват и те да им свой човек сред недосегаемите ....