Мариан Вайда за случая "Джокович": Удари го психически

Треньорът обаче е категоричен, че тенисистът ще се върне на корта
21 яну 2022 12:18, Нели Христова
48
Мариан Вайда за случая "Джокович": Удари го психически
Снимка: БГНЕС

Близо седмица след скандала между Новак Джокович и правителството на Австралия, треньорът му Мариян Вайда наруши мълчанието си. Той говори за  "несправедливото и нездравословно" депортиране на тенис звездата и обещава, че спортистът "ще се върне".

Мариан Вайда споменава за "огромните страдания", които играчът е претърпял по време на сагата.

Джокович беше депортиран, след като визата му беше отменена втори път от министъра на имиграцията Алекс Хоук поради опасения, че мненията на играча ще предизвикат "граждански вълнения" и го нарече "талисман на настроенията срещу ваксинацията".

"Това, което се случи, беше много несправедливо. Той страда много.  Австралийските власти взеха безпочвено и нечестно решени", заяви словакът, цитиран от Daily Mail.

По думите му задържането на тенисиста в карантинен хотел и лошото отношение към него ще има трайни последци върху здравето на спортиста.

"Това беше нездравословно и несправедливо решение, базирано на предположението, че Джокович може да направи или да повлияе на нещо, което все още не се е случило", заяви Вайда пред Sport Klub. "Не съм общувал с него, откакто пристигна в Белград. Ясно е, че го удари психически, ще го боли дълго време и трудно ще го изкара от главата."

Вайда описа времето на Джокович в хотела за задържане като "политически процес".

Треньорът на Джокович обаче каза, че е категоричен, че шампионът по тенис скоро ще се върне на корта.

Вайда добави: "Познавам го много добре. Новак е силен, решителен и все още не е казал последната си дума в тениса."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ги осъди и ще се върне. Това е правилното решение. И съдбата ще се намеси в негова полза. Лъжата винаги излиза наяве.
1
9
 
12
 
! Отговори
Така преди 2 години
Балканците се мотивират от несправедливите джендърии! Сега бидейки ударен психически ще превърне съперниците си в мишена на стрелбище! Ще има залп срещу останалите тенисисти, а те ще подават контестации за дисквалификация, депортиране, отнемане на паспорт и т.н., а сър Новак Джокович ще им хвърли един сертификат за ваксинация с Янсен, без телевизии, без бръщолевения за "ползите от ваксинацията". Просто един ден ще дойде със сертификат за ваксинация и няма да каже дума, просто ще ги пука...