Джокович се връща в Австралия през 2023 г.

Тайли обвини "лошата комуникация" за депортирането му
Обновена: 23 яну 2022 08:04 | 23 яну 2022 07:45, Камелия Цветанова
100
Джокович се връща в Австралия през 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович възнамерява да играе Откритото първенство на Австралия през 2023 г., каза в неделя шефът на турнира Крейг Тайли, обвинявайки "лошата комуникация" за депортирането му преди тазгодишното събитие, предаде БГНЕС като цитира АП.

Визата на световния номер едно бе отменена преди откриването на сезона от Големия шлем заради неговия ваксинационен статус срещу Covid-19, инцидент, който опетни началото.

Той излетя от Мелбърн преди седмица, след като се провали в последен опит да остане и да се устреми към рекордна 21-ва титла от Големия шлем след продължителна съдебна битка с австралийските власти.
Оттогава Тайли не е давал публични изявления, но попитан в неделя дали неваксинираният сърбин планира да се завърне за турнира през 2023 г., въпреки възможността визата му да бъде отменена за период до три години, той отговори: „Да“.

„Очевидно, той трябва да играе тази година, но това ще бъде неговото намерение“, каза той пред обществената телевизия ABC.

"В крайна сметка той е играч номер едно в света и наистина обича Australian Open."

Дългогодишният треньор на Джокович Мариан Вайда в края на миналата седмица каза, че "цялата ситуация е нанесла удар на психиката му".

Още по темата

„Това го нарани за дълго време и ще бъде трудно да го забрави“, каза той пред уебсайта Sport.sk, критикувайки
„несправедливия политически процес“, довел до изгонването на Джокович.

Тайли обвини „постоянно променящите се условия“ и „лошата комуникация“ с федералното правителство за депортирането му, след като първоначално Джокович получи освобождаване от главния медицински директор на Tennis Australia.

Обосновката беше, че той е бил заразен с Covid-19 през последните шест месеца, но това беше оспорено и след съдебна битка в крайна сметка Джокович трябваше да напусне.

Тайли каза, че Tennis Australia е търсила яснота многократно от националните власти, но поради постоянно променящата се ситуация с варианта Омикрон „има много противоречия и сложност с информацията“.
„Дори само през последната седмица след (съдебното решение) нещата се промениха по отношение на реакцията на пандемията“, каза Тайли.

„Ние бяхме в началото на Омикрон и затова непрекъснато търсихме яснота, но бе сложно, имаше противоречие на информацията преди, след, и продължава да има.“

Джокович се завърна в Сърбия с наранен имидж и неясно бъдеще.

В съобщения се предполага, че той може да съди Tennis Australia, за да възстанови съдебните и пътните си разходи, но запитан дали се очаква съдебно действие, Тайли отговори: "Не."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: австралияджокович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
E те му забраниха в продължения на 3 години да не влиза в Австралия. Ако нещо се споразумеят, може.
5
11
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
"каза в неделя шефът на турнира Крейг Тайли, обвинявайки "лошата комуникация" за депортирането му преди тазгодишното събитие" Крейг Тайли два пъти е бил ИЗРИЧНО информиран от Федералното правителство на Австралия, че преболедуване НЕ Е достатъчно за влизане в Австралия. С други думи Тайли е пренебрегнал тази информация, за да се опита да вкара Джокович в Австралия. Не е имало "лоша комуникация", а опит на Тайли заедно с екипа на Джокович да измамят правилата в Австралия.
4
5
 
4
 
! Отговори
телеканал петолъчка преди 2 години
До Глух Порше си направят сърбия българия руснята и оше неколко държави вместо ролан гарос турнир "ратко младич" и ще си играят на него, без аналогов в мире.
3
1
 
21
 
! Отговори
Непозната преди 2 години
Манипулативна статия пълна с неистини. А очакваме от вас да ни информирате обективно.
2
6
 
23
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
"Джокович се завърна в Сърбия с наранен имидж и неясно бъдеще." ......Накърнения имидж е за австралийското правителство, но пък с много ясно бъдеще. Същото се отнася и за медиите!
1
25
 
8
 
! Отговори
Лекарства за нос преди 2 години
ше се завърне, ама в бащината къща. след тоя цирк дето направи ще е цело чудо да не го хванат с еритропоетин или мелдонин