Григор Димитров с победа в Монте Карло пред мама

Победи Каспер Рууд
14 апр 2022 15:10, Росен Стойчев
14
Григор Димитров с победа в Монте Карло пред мама
Снимка: БГНЕС/EPA

Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Мастърс 1000 турнира на клей в Монте Карло, съобщи Gol.bg

Той се наложи с 6:3, 7:5 над четвъртия поставен Каспер Рууд от Норвегия, за да запише първа победа над играч от топ 10 за годината. Мачът продължи час и половина.

Григор успя да пробие за 2:1. От 15:40 той стигна до брейк пойнт и го реализира с перфектен минаващ удар от бекхенд. Вдъхновеният Димитров продължи серията си, подпомогнат и от многото непредизвикани грешки на опонента, и направи още един брейк, след което го затвърди за 5:1.

Рууд прекъсна пропадането от пет поредни загубени гейма. При 5:2 30-годишният българин сервираше за спечелването на частта, но беше пробит на 15.

Още по темата
Още в следващия гейм Гришо стигна до два сетбола и реализира втория след като смашът на норвежеца излезе в аут. Частта продължи 38 минути.

В следващата всеки печелеше подаването си. В 12-ия гейм обаче Димитров поведе с 40:0 след две поредни двойни грешки на съперника и след това реализира третия си мачбол, когато Рууд изпрати топката в аут. Той вдигна победоносно юмрук и бе аплодиран от тричуните от майка си Мария и леля си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквах да победи и така и стана
11
1
 
6
 
! Отговори
Хасан преди 2 години
Браво Гришо! Всички ни изненада! Макар,че си го помислих.......имаше цял ден повече почивка! И първия му мач беше кратък заради контузия на противника! Даже се питам дали отива винаги достатъчно свеж на мачовете си! Много пъти е доказал, че се бори докрай! Но когато не си свеж......срещу световния елит нямаш шанс!
10
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващия път ще падне..
9
1
 
13
 
! Отговори
Много силен мач. преди 2 години
Браво,Гришо!
8
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе какво ни занимавате с този всеки ден. Има и други спортисти които постигат много повече, но за тях и ред не сте написали.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидно единствената причина Григор да не спечели повече турнири е чисто психологическа. Когато има някой до него който да го мотивира, той играе по един начин, когато няма - по друг. Предния турнир в САЩ беше бледа сянка и отпадна в първия кръг
6
11
 
1
 
! Отговори
Да го преди 2 години
тyря на хавайската му мaма в двата ауспуха.
5
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пред коя мама - пред църната Шлемци гер ли?
4
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно се ориентира Григорчето към Русия - той е като руската армия - пак паднал
3
3
 
8
 
! Отговори
ДО Маминия той преди 2 години
Това не е първият му мач пред родителите си бе разбирачо невръстен! Явно си някой пубер футболен ултрас.Майка му и баща му са го гледали и гледат на много места по света!
2
11
 
3
 
! Отговори
Маминия той преди 2 години
Досега се фраскаше пред разни мацки, които го зарязаха, а сега пред мама.
1
2
 
17
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Браво Гришо!!!Не е най добрия,но е добър и все още в световният елит!За съжаление нямаме друг на ниво за турнири на Мастърс!!......Всичките ни останали мъже и жени са във Чалънджър и Фючърс,бедна работа,мижави парички!