Треньорът на Джокович: Той бе тероризиран заради неваксинирания си статут

Ноле никога не е казвал други да не се ваксинират, казва той
25 юли 2022 19:55, Нели Христова
15
Треньорът на Джокович: Той бе тероризиран заради неваксинирания си статут
Снимка: БГНЕС

Горан Иванишевич отвърна на критиците, които твърдят, че Новак Джокович е лидер на антиваксърско течение. Сърбинът бе депортиран преди Аустрелиън Оупън през януари поради неваксинирания си статут. Имиграционният министър на Австралия Алекс Хоук заяви, че решението за повторно анулиране на визата му се базира на опасения, че Ноле може да предизвика антиваксърски сантименти.

21-кратният шампион в турнирите от Големия шлем по всяка вероятност ще пропусне и Ю Ес Оупън следващия месец. Американската тенис асоциация (ЮСТА) потвърди, че ще следва правилата, поставени от местното правителство, според които не може да се влезе в страната без ваксина срещу Ковид-19. Джокера наскоро изрази надежда, че правителството ще промени позицията си.

Иванишевич, който е треньор на Джокович от 2019-а насам, заяви, че е „грешно“ сърбинът да бъде определян като водеща фигура сред антиваксърското общество. „Не знам за влизането на Ю Ес Оупън, трудно е. Повече съм оптимист, че ще получа покана и ще спечеля в Умаг, отколкото че ще го допуснат на Ю Ес Оупън. Те не изискват ваксинация там, но като страна са затворени за неваксинираните, засега той не може да влезе в страната. Уважавам го и го ценя, той взе решение, което няма да промени. Когато го провъзгласяват за лидер, да има лошо влияние върху хората, това е грешно. Той не иска да се ваксинира, не иска да го вкарва в тялото си и никога не е казвал на други да не се ваксинират. Уважавам и подкрепям решението му“, коментира шампионът на Уимбълдън от 2001 за хърватския вестник Slobodna Dalmacija преди турнира в Хърватия тази седмица.

Иванишевич заяви, че Джокович и екипът му са били „тероризирани“ от критиците заради неваксинирания статут на световния номер 7. „Надявам се тези решения да бъдат променени. Хората, които са заразени в Австралия, Ролан Гарос и Уимбълдън не значат нищо за никого. Има толкова много противоречия, аз бях ваксиниран, не е проблем за мен, но…в продължение на две години и половина те ни тероризират, когато си инфектиран все едно имаш краста, изхвърлят теб и отбора ти. Бяхме на стената на срама“, завърши хърватският треньор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредните сръпски брътвежи.
11
1
 
4
 
! Отговори
"антиваксърски преди 1 година
сантименти"?!?Ако това значи да си нормален,подкрепям с две ръце!Аб0ригените да си яздят кенгуруто и да папат гърмящи змии!
10
3
 
12
 
! Отговори
Роро преди 1 година
Ковид тероризма няма да приключи скоро защото е изключително печеливш за определени кръгове! На Ноле му пожелавам успех!
9
9
 
7
 
! Отговори
Един Българин пита преди 1 година
Нима най-добрият е "световния номер 7"?
8
3
 
26
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
До Инспектор ДюдюИ какви са тия правила в Австралия ...?Това е медицински тоталитаризъм ,с откачени правила ,които нарушават правата на човека!!!Много ми е интересно ,ООН,къде дрема три години и не се намеси ,срещу медицинския тоталитаризъм ,които наруши правата на милиарди граждани ...?
7
3
 
19
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Това, че не искаш да те подлагат на диктатурата, не значи, че си от типа на Семерджиев (психопат). То в Америка шансът да те застреля психар на улицата също е доста голям. Но и там спазват закона (уж). Не са това моделите за подражание.
6
14
 
9
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 1 година
Ами карайте я тогава все така през просото и не се сърдете като ви гaзят разни Семерджиеви и ушеви!
5
3
 
28
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Само, че това там вече не е спазване на закона, а диктатура. Границата я преминаха миналата година. То и в Северна Корея се спазва законът.
4
20
 
8
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 1 година
До предишния. Не, това не ми харесва, но за правилата евалла! Няма ли ред и спазване на правилата се получава България днес, където закона е като врата в полето и който иска минава през нея.
3
4
 
20
 
! Отговори
А... не бе... преди 1 година
Само нас ше ни тероризират............ Първи да се ваксинират милиардерите......
2
6
 
23
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
"Това им харесвам на австралийците, че правилата важат за всички." Сигурно ти харесва и че си вкарваха гражданите в лагери (когато имат предполагаем ковид). Включително ваксинирани, което за теб явно има значение. Ако беше тук, щеше да оревеш света.
1
32
 
8
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 1 година
Глип0cти на търкалета! Шитнаха го щото реши да се прави на тарикат и да заобиколи правилата като си мислеше че е голяма работа и ще мине метър, ама йок! Това им харесвам на австралийците, че правилата важат за всички. През 2017 арестуваха Джони Деп и Амбър Хърд и за малко да ги опандизят за незаконно внасяне на домашни любимци че с един лъжлив сърбин ли ще се церемонят.