На всеки 89 мунути "Тянгун 1" прелита над България. Къде ще падне?

Каракачанов: Шансовете станцията да падне у нас са 0,01%
Обновена: 30 мар 2018 16:23 | 30 мар 2018 12:45,
212
На всеки 89 мунути "Тянгун 1" прелита над България. Къде ще падне?
Снимка: CCTV

Шансовете парчета от китайската космическа станция "Тянгун 1" да паднат в България са 0,01%, обяви вицепремиерът Красимир Каракачанов.

"Тази станция прелита над България на всеки 89 мунути. Шансовете да падне тук са 0,01%, но въпреки това всички предпазни мерки са взети", настоя той.

Още по темата

По думите му химическите части на армията ни са в готовност за реакция.

Каракачанов призова хората, ако все пак отломки от "Тянгун 1" паднат на наша територия, да не се пипат или докосват.

"Това е основно приоритет на специализираните химически модули, които трябва да ги обработват. Няма реална опасност, не трябва да се изпада в излишна паника и тъй като това е практиката и в други европейски държави за подобни теоретични възможности да се информира населението, използвам възможността, да го направя", каза още Каракачанов.

Припомняме ви, че според експерти станцията ще полети към Земята в следващите 70 часа.

Много е трудно да се предвиди точното място и време на падането й, тъй като скоростта, с която се движи около Земята, е около 29 000 км/ч.

Все пак, някои от предполагаемите райони, в които се очаква да падне, са Ню Йорк, Барселона, Пекин, Чикаго, Истанбул, Рим и Торонто.

Когато станцията навлезе в атмосферата, може да предизвика огнен дъжд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
1
 
! Отговори
до 182 преди 6 години
Да ти кажа пука ми,защото по един начин се работи с качествена европейска или японска техника,а по съвсем друг с китайска.Обаче ако някой се осмели да купи качествена техника с която работим по 20 години веднага на помощ идва Генка Шикерова ! Пожелавам и докато е жива само китайски електроуреди да използва и само с китайска техника да работи.И на оня свят в голям китайски уок да се пържи дано!
175
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Я се вземете в ръце бре! На всеки 89мин. преминавала над България. През такъв интервал обикаля Земята, а над България минава 4 пъти за 24 часа. Стига сте плашили хората! Ако беше така както сте го написали, шансовете да падне тук щяха да са много по-големи...
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАко в чашка някой е сипвал живак ще пийнеш ли от нея понеже е била измита с топла вода? Не отговаряй. Явно си пил вече...
173
1
 
4
 
! Отговори
Краси преди 6 години
Голям трясък беше - космическата станция падна отсреща при съседите. Може и да са само отломки. Адресът е гр. Априлци, ул. 1-ва. Който иска да идва да снима преди да са отцепили района.
172
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Станцията току що падна в Априлци. Резервоарите се изсипаха отсреща в двора на съседната къща.
171
2
 
3
 
! Отговори
до 177 преди 6 години
На теб държавата ги е купила.Не ти пука!!!Аз купих с МОЙ ПАРИ металообработващи ЦПУ машини за 100 000 евро от Китай само защото в Германия същите струваха 150 000 и година по късно трябва да ги хвърлям!!!Държавата трябва да забрани всякакъв внос от Китай!!!!!
170
1
 
14
 
! Отговори
Баба Лили преди 6 години
Аз предлагам да падне над парламента !
169
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз се смея над тази статия. целта е да ви напълнят главите със страх, а вие да напълните гащите. земята е плоска !
168
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Висшата китайска космонавтика. Те се целят в Марс, ама язък тоя път ще прелети над БГ.
167
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече изчислиха най-вероятния час на падане 21:01ч утре вечер(+-6ч), най-вероятно в Тихия океан до бреговете на САЩ и Канада. Тъй като ще прелети над България само два пъти утре сутрин, вече няма шанс да падне върху нечия депутатска тиква.
166
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо, на 89 минути прелита не над България, а над меридиана на който се намира България, некадърници! Второ, трябва да се отбележи, орбитата на станцията е под 42.8 градуса, т.е. само около половината територия на страната е възможно място за падане.
165
1
 
15
 
! Отговори
лекар преди 6 години
Преди година и половина министерството ни закупи китайски монитор и дефибрилатор "Миндрей".След няма и година единият от двата акумулатора се повреди!Ако мислите,че е евтин-лъжете се!В Китай всичко произведено е с ужасно качество!Не се учудвам,че сега им пада станцията.Но защо целият свят трябва да е нащрек заради китайската немарливост???Като знам с какво качество е медицинската им апаратура никога нищо китайско няма да купя!
164
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китайците дори това дето трябва да е качествено на всяка цена го правят през пръсти.За бога братя българи нищо китайско не купувайте!То космическата им станция и лунохода им са *** та какво остана за нещата от всекидневието.Там качеството е трагично!
163
2
 
19
 
! Отговори
Бай Тошо преди 6 години
До КитаецаПреди 27 минути последно прелетяла над Столипиново, от тогава никой не я е виждал...
162
1
 
6
 
! Отговори
Китаеца преди 6 години
Падна ли вече?
161
3
 
4
 
! Отговори
Български Българин преди 6 години
Какво ми гарантира, че както си цъкам на лаптопа и няма да видя ей сега през прозореца как пада някво желязо и отнася съседната сграда. Все пак пада на случаен принцип и не може да му се изчисли траекторията. Луда работа.
160
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Частите да не се пипат . Ти кажи на *** от какви сплави е направена да видим ще го плаши ли хидразина дето би трябвало да избухне още във въздуха при нагряването. Ако вобще го има... само не разбрах тя в спирала ли пада или за 90 минути обикаля Земята ха ха ха
159
4
 
5
 
! Отговори
Посетител преди 6 години
Нещо се случи! Докато си летеше кротичко над САЩ, изведнъж взе да се издига отново. Май американците го върнаха обратно в Космоса...
158
0
 
7
 
! Отговори
Посетител преди 6 години
Каракачанов има ли представа как се движи Тянгун-1? На всеки 89 минути прави обиколка на Земята, но не минава всеки път над България! Като не е компетентен, има сайтове, които показват движението в реално време!
157
0
 
19
 
! Отговори
Мечта преди 6 години
Аз на нейно място щях да падна върху Народното Събрание ама като всички са се събрали там и се чудят как и какво да откраднат....