Снимки, сълзи... Руските дипломати напускат Вашингтон

Посолството на Русия в Лондон пък предупреди своите: Пазете си багажа!
Обновена: 1 апр 2018 14:31 | 31 мар 2018 23:10, Веселина Йорданова
563

Снимка: БТА

Всички руски дипломати, експулсирани от САЩ, са напуснали заедно със семействата си територията на посолство на Русия във Вашингтон и са отпътували с два автобуса за международното летище "Дълес", предаде ТАСС.
Още по темата
По време на потеглянето на автобусите не е имало никакви произшествия и провокации около посолството, отбеляза агенцията. Предстои прогонените руснаци да заминат за Москва със специален самолет.

Междувременно руското посолство в Лондон предупреди пътуващите за Великобритания руснаци, че може да станат обект на провокации, включително с поставяне на чужди предмети в багажа им, предаде Асошиейтед прес.

Предупреждението е публикувано в сайта на посолството. В него се казва, че то отразява "антируската политика, все по-заплашителната реторика на британската страна и действията на британското правителство срещу руски физически и юридически лица".

Великобритания обвинява Русия, че е отговорна за отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри. Русия енергично отрича това.

Всяка от тези две страни е експулсирала по 23 дипломати на другата, а Русия освен това нареди на Великобритания да съкрати броя на служителите в посолството си в Москва до броя на тези на руското посолство в Лондон.

Напрежението се изостри още повече вчера, след като британски официални лица претърсиха пътнически самолет на "Аерофлот" на летище Хийтроу.

"Приканваме към бдително следене на личните вещи и багаж, за да се избегнат провокации с поставяне на чужди предмети в тях", се казва в предупреждението на руското посолство в Лондон към пристигащите във Великобритания руски граждани. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


563
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
351
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е ли грях?Да нападаш някого без доказана вина.
350
4
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Заглавието е п'ровоктивно. Хайде да напишат, че при напускането на британските дипломати е имало снимки и сълзи. Напускат добре платена работа, никой не ги е пратил насила в Русия, и сигурно някои от тях щяха да се радват да останат. Може и да е било така, но за такова заглавие не се плаща.
349
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РУСНАЦИ, писна ни от вашата глупост. може ли само в руското посолство в Лондон да пуснете предупреждение към ПРИСТИГАЩИТЕ руснаци за "бдително следене на личните вещи и багаж, за да се избегнат провокации с поставяне на чужди предмети в тях". Поредното след дъжд качулка. Това предупреждение трябва да свети във всяко руско посолство, консулство, фирма в чужбина, да се пусне в социалните мрежи, по медиите, навсякъде. Иначе пак ще ви цакат под кръста отзад и ще се гаврят с вас хиените.
348
7
 
14
 
! Отговори
:):) преди 6 години
ако някой намери тази снимка на друго място в нета да се обади, щото гугъл казва йок. Ментак новинка ,да има просто плюнки анти руски.
347
9
 
17
 
! Отговори
Анинимен преди 6 години
Които иска да види покварата на запад,не е нужо да напуска България а просто да отиде лятото на слъчвв бряг,Ако не Господ то Русия ще затрие тая мръсотия човешка.
346
1
 
0
 
! Отговори
Гешев преди 6 години
До АнонименИзчислих те.
345
11
 
4
 
! Отговори
.!. преди 6 години
Това не са сълзи а е от дъжда урина.
344
4
 
13
 
! Отговори
Дидо преди 6 години
Абе хора за каква воина говорите та вие да сте виждали воиник в българия.Западът направи наште момчета не воници а ;по довре да не казвам ,че ме е срам.
343
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да благодарят на Путин че ги отърва от разпадащата се Америка и ги връща в руския рай.
342
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 340Незнанието се оправя с четене, ама гlупостта е нелечима. От началото до края постът ти е пълна gлупост. Огромната част от полученото по ленд-лиза е платено със злато. Другото - с кръв. Така или иначе, военната техника, получена от СССР от янките, е 15%от всичката, участвала във войната срещу Германия. US-танковете са се провалили, от самолетите само някои са харесани от руските летци, само Jeep, Studebaker и Dodge са се представили много добре.
341
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 350Точно от това трябва да се боиш! Наследникът на Путин може да няма неговите стоманени нерви и да реши, че някои трябва да си го получат по заслуги. И хоп - ключа, капачето и червения тумблер! След петнайсетина минути някакви острови ги няма! Плюйте си в пазвите В.В.П. да е жив и здрав! Къде видяхте сълзи, бе мишоци?
340
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 344Ама, как ингилизите са направили противоотрова, ако нямат отровата Новичок?! Виртуално ли?! . А ако не са я откраднали, то значи, че я произвеждат. А щом я произвеждат, значи спокойно могат да тровят по списък. По тяхни вековни традиции. А това пък значи, че БУРАТИНО - ТЕРЕЗА МЕЙ, лъже, като обвинява "Highly likely" (с висока вероятност), че Русия е виновна. Ба си патологичната зл оба и г лупост.
339
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До кирчоа те на 1 секунда ли почнаха да ги лекуват
338
14
 
13
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Защо сълзи бе рашани?? Махате се от прогнила Америка и се връщате в прекрасната Рашка...Би трябвало да се радвате...Май нещо...???
337
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кога го чухте тоя Новичок, кога станахте експерти бе?!? Смешници и палячовци сте тук всички
336
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижда се, че Путин ще управлява докато е жив, но този който ще го наследи няма да е като него и ще има много интересна развръзка.
335
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНа 07.12.1941г. когато Вермахтът все още беше под Москва и не бе ясно кога СССР ще победи.
334
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия още се опитва да решава нещата по мирен път, и не осъзнават че света им е обявил нова студена война.Е май вече са наясно .Студената война няма да бъде само икономическа , защото това не доведе до желаните ефекти .Така че на ред са следващите стъпки с войната с русия.
333
3
 
24
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Ще неще, Запада трябва да купува необходимите му суровини за да оцелее от Русия. Искаха да ги заграбят, но те си останаха за руснаците. За това на Запад ще продължава да се увеличава пенсоната възраст, а в Русия ще остане такава каквато си е била - 55 години.
332
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запада хранел Русия. Абе ей, запада не знае да храни, той знае само да граби - вижте братските договори за мариците и за златодобива. Той храни единствено вас, про даж ни ците ЖУ РНАЛ Я И ТРОЛОВЕТЕ. Често едни и същи са и на две заплати - журналисти и ***.