"Тянгун 1" пада към нас! Но не чакайте да е днес!

Космическата станция ще навлезе в атмосферата в понеделник
Обновена: 1 апр 2018 14:30 | 1 апр 2018 09:45, Красимир Ангелов
113
"Тянгун 1" пада към нас! Но не чакайте да е днес!
Снимка: NASA

Китайската космическа станция "Тянгун 1" продължава да лети към Земята и ще навлезе в земната атмосфера в понеделник, съобщи космическата агенция на Китай, цитирана от Ройтерс.

Още по темата
В съобщението се посочва, че не може да бъде уточнен моментът на навлизане на апарата в атмосферните слоеве.

Не е известно със сигурност и къде биха паднали на земята отломки от станцията. Мнозина експерти изразяват увереност, че голяма част от космическия апарат ще изгори във въздуха. В петък Пекин обяви, че е много малко вероятно отломки да паднат на сушата.

От южнокорейското министерство на науката, информационните и комуникационни технологии казаха днес, че "Тянгун 1" ще навлезе в земната атмосфера в интервала от 7,26 до 15,26 ч. местно време в понеделник (по Гринуич от 22,26 ч. в неделя до 6,26 ч. в понеделник, предаде агенция Йонхап.

Не се очаква космическият модул да нанесе щети на Земята. Неговото разпадане и изгаряне в атмосферата дори ще представлява зрелищна гледка, като метеоритен дъжд, увери китайската космическа служба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече изгоря.
86
0
 
0
 
! Отговори
KOI преди 6 години
TOVA SI BESE EDNA GOLEMAAAAA R E K L A M A NA 4AINATA/KITAI DE/ .TA TE SI KONTROLIRAXA JELEZOTO KADE DA PADNE , N O ISKAXA CELIA SVET DA RAZBERE 4E I TE SA DALI NESTO NA SVETA.,AMA KITAISKO I KAKVI SA SVEDE NIATA OT TOZI MODUL, NIKOI NISTO NE ZNAE ,NISTO NE SE PISE PO VAPROSA.......
85
0
 
0
 
! Отговори
BetriebssicherheitsV преди 6 години
И ко стана са...Даже и не можа да падне,а си изгоря във въздуха над океана.Напук на Боби и останалите професори се случи точно това,което казах че се случва всяка година с подобни отпадъци летящи над главите ни :))))))))
84
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Високи кетайски технологии!
83
3
 
1
 
! Отговори
Моля за помощ! преди 6 години
Хора това е моя зов за помощ!От няколко дни получавам странни симптоми на подувания в областта на чатала, съпътствано с объркване и висока температура.МОЖЕ БИ ТРЯБВА ДА МЕ ПРЕГЛЕДАТ НЯКЪДЕ? СЛУЧВАЛО ЛИ ВИ СЕ Е ПОДОБНО НЕЩО?МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ ДОБРИ ХОРАА!
82
2
 
7
 
! Отговори
Много кока и бело преди 6 години
Айде дано верно да падне върху ВАС. Лъжливи мекерета. Правите си гавра с народа!
81
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои шопи, които пишат тук, си мислят, че китайците живеят по дърветата.
80
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 93Идете в Китай , Шангай например, и после елате да приказвате.Днес ВСИЧКО което ползувате, се произвежда в Китай, или Южна Корея
79
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Брус Уилис обадиха ли се да събира екипа
78
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога е било произведено нещо качествено китайско? Та и сега така,решили жълтите да изпратят една камара железа в космоса ама не им стигнал акъла как да ги свалят безопасно от там та сега цял свят ще се чуди каква беля може да стане.
77
1
 
4
 
! Отговори
На живо преди 6 години
В SATFLARE
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да изгубят радио-контрол докато е пълна с токсично гориво. Китайска работа.
75
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя падна преди 2 дни и запали влака за Бургас.Пияния кондуктор се стреснал, изгасил фаса и навил нова тел на бушоните.
74
0
 
10
 
! Отговори
шоп преди 6 години
До до Гошо *** Понеже са толкова кадърни, за това и пада неконтролируемо.
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лалво интелекти бе! Какво нещо! Какви страхотни статии пишат ;))))))*** не може да напише толкова неадекватна статия ;)))
72
1
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
До до Гошо ТъпотоЕее,точно това обяснение ми...липсваше.Не знаех,че Китай е Държава на 5000 години,но някъде бях...чел,че са измислили кибрита и барута.Марко Поло на времето,като е ходил там преди 700 години е станал първия европеец...дистрибутор на кибрит в Европа.
71
3
 
8
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 6 години
Боби , ако проблема с пукнатините на титаниево-алуниниевите сплави беше толкова сериозен , едва ли над главата ти щяха да летят толкова самолети , корпусите на които са поставени под динамични натоварвания обемни разширения и температурни амплитуди в продължение на десетки години. Проблемът се решава със създаването на предварително напрегнати зони в материала , които възпрепятстват появата на пукнатини . Един от водещите екипи с патенти в тази сфера в света е български.
70
1
 
4
 
! Отговори
Умен гущер преди 6 години
(по Гринуич от 22,26 ч. в неделя до 6,26 ч. в понеделник, предаде агенция Йонхап.------------------------Според мен това си е точно днес?!
69
2
 
9
 
! Отговори
младен преди 6 години
""Тянгун 1" пада към нас! Но не чакайте да е днес!"Джурналистически ***, никъде в статията не прочетах да се казва че пада към София или въобще България, или вие родом и живеете в Патагония и като сте написали "нас" в заглавието е Патагония а???
68
3
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
После ще ходиме да се звериме по разни дупки като от Тунгуския метеорит.