"Тянгун 1" пада към нас! Но не чакайте да е днес!

Космическата станция ще навлезе в атмосферата в понеделник
Обновена: 1 апр 2018 14:30 | 1 апр 2018 09:45, Красимир Ангелов
113
"Тянгун 1" пада към нас! Но не чакайте да е днес!
Снимка: NASA

Китайската космическа станция "Тянгун 1" продължава да лети към Земята и ще навлезе в земната атмосфера в понеделник, съобщи космическата агенция на Китай, цитирана от Ройтерс.

Още по темата
В съобщението се посочва, че не може да бъде уточнен моментът на навлизане на апарата в атмосферните слоеве.

Не е известно със сигурност и къде биха паднали на земята отломки от станцията. Мнозина експерти изразяват увереност, че голяма част от космическия апарат ще изгори във въздуха. В петък Пекин обяви, че е много малко вероятно отломки да паднат на сушата.

От южнокорейското министерство на науката, информационните и комуникационни технологии казаха днес, че "Тянгун 1" ще навлезе в земната атмосфера в интервала от 7,26 до 15,26 ч. местно време в понеделник (по Гринуич от 22,26 ч. в неделя до 6,26 ч. в понеделник, предаде агенция Йонхап.

Не се очаква космическият модул да нанесе щети на Земята. Неговото разпадане и изгаряне в атмосферата дори ще представлява зрелищна гледка, като метеоритен дъжд, увери китайската космическа служба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
6
 
7
 
! Отговори
до Гошо Тъпото преди 6 години
Едно е...сигурно,че няма да падне в Китай.Поне това са...предвидили китайците;не са толкова...***.-----------Китайците никога не са били "тъ---пи" през целия над 5,000 годишен период на своето съществуване. Малко са държавите които биха могли да се похвалят с такова огромно историческо и културно наследство!А, след 25 год. Китай ще е водеща държава не сама във високите технологии, затова хАмериканците са толкова наплашени от темповете с които се развива Китай!
66
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не се очаква космическият модул да нанесе щети на Земята."Не се очакваше и да се забави толкова падането й.
65
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До hypocritical bastardКолега ракетите се правят от алуминиева сплав да достатъчно здрава е но има една гадна особеност с течение на времето се появяват пукнатини! Много трудно да не кажа невъзможно е заваряването. За това корпусите се правят от стомана!
64
2
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Едно е...сигурно,че няма да падне в Китай.Поне това са...предвидили китайците;не са толкова...***.
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Зайко-БайкоЗайко, ти ако можеш направо да сметнеш къде ще падне и кога точно, че и на мен ми писна да ми я дават само тая новина. Много искам. Хайде! Умници бееее!!! Само умни хора!
62
4
 
4
 
! Отговори
Няма станция тянгун преди 6 години
загубени в преводаСъщо така *** значи пол а не обратен човек...
61
1
 
5
 
! Отговори
Много кока и бело преди 6 години
"Не се очаква космическият модул да нанесе щети на Земята" - щял да изгори във въздуха.Няма страшно - ще го издишаме.
60
1
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Има си хас да ти се надяне един китайски бойлер на главата докато си ходиш.
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да падне над българския парламент няма да ме жал за никой там...пук и добро за народа ще направи тая станция..
58
2
 
8
 
! Отговори
Зайко-Байко преди 6 години
Тази новина я поднасят и претоплят вече няколко дни! Прилича ми на една игра много популярна в началото на прехода. " Тука има, тука нема".
57
0
 
8
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 6 години
а какво според теб представлява втората степен на "Протон" когато махнеш от нея горивото и изолираш корпуса , ако не метален цилиндър ?
56
0
 
2
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Да си направи селфи
55
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Hypocritical Bastard 64Не са построени на базата на втора степен на ракети - боже опазиВоенните Алмаз станции или Салют 1-7(гражданско име) са си метални цилиндри отгоре с композитна топлоизолация.Мир и МКС са с корпуси тип Сандвич от вътре навънтоплоизолация, Кевлар, Основен метален корпус носеща конструкция(херметичен), Кевлар, празно място 20-25см, метален екран(първоначално херметичен) и топлоизолация
54
1
 
2
 
! Отговори
Дидо преди 6 години
До 64-ДА ЖИВЕИЕ........../ако го напиша трбва да си измия устата/ Добре ,че днеска е голям и велик празник за милиони християни, иначе щях да те изравня със земята. А бе ти деца имаш ли? Толкова ли ти е дебел черепа,че да проклинаш на този свят празник.Знаеш ли що е това бумеранг и че той вече лети към тебе..............
53
3
 
5
 
! Отговори
BetriebssicherheitsV преди 6 години
До анонимния 55-и СкарлетИнтереса към този сателит е само и единствено,защото по големина е колкото един голям пътнически автобус.А не защото е китайски,извънземен или някакви тем подобни глупости.Всички нефункциониращи сателити в орбит се следят непрекъснато.Както вече казах,ежегодно около двайсетина падат най вече в океаните,където по всяка вероятност ще попадне и китайският ***....А по въпроса за троленето се разбрахме,нали!?!
52
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност, като казах, "Не че не са искали, ми не са могли толкова!"... С това руско влияние и прекалено родоотстъпническо русофилство в България, очевидно макар и без да се казваме Заддунавска Руска АО, пак достатъчно много са спечелили. И са ударили ебааааси джакпота. Такъв троянски кон сме, че не ми се говори направо. Все ни посочват един недействителен договор с пръст и казват "бъди благодарен!". Благодарен за какво? След войната не правиш там България, а правиш Русия според тоя договор!
51
3
 
5
 
! Отговори
Hypocritical Bastard преди 6 години
Всичко ще изгори при навлизането в атмосферата освен резервоарите с токсичното гориво в тях, които по обясними причини са бронирани. Ако контролът над станцията не беше изгубен, тя щеше да лети още известно време и да бъде приземена контролирано някъде в океана, а горивото изразходено. Ди колкото си спомням станциите "Салют" , както и "Скайлаб" бяха построени на основата на втора степен на ракети носител, мисля че това важи и за китайската, така че едва ли говорим за сандвич конструкция
50
7
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 59Че има намесени Евреи в доста от тези събития има но не мисля поне не за 9/11 МОСАД да е имал подобни възможности да го направи.
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиИ още един отговор... Защото Русия си е достатъчно голяма, за да се грижи да опази собствените си огромни територии. Очевидно, не може да имаш финанси за всичко.
48
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиМного често хора като теб питат, "ама защо Русия не е обикаляла така по света да колинизира и да се налага над чужди народи?"Има няколко отговора: Русия е била винаги по-бедна. Русия не е имала техния флот. Русия също е колонизирала и дори претопила достатъчно много, но просто хората имат ниска обща култура и не знаят. Фактът, че Русия още 1877 е водила война с Османска империя, заради желание за излаз и контрол на топли морета е показателен. Не че не са искали, ми не са могли толкова!