"Тянгун 1" пада към нас! Но не чакайте да е днес!

Космическата станция ще навлезе в атмосферата в понеделник
Обновена: 1 апр 2018 14:30 | 1 апр 2018 09:45, Красимир Ангелов
113
"Тянгун 1" пада към нас! Но не чакайте да е днес!
Снимка: NASA

Китайската космическа станция "Тянгун 1" продължава да лети към Земята и ще навлезе в земната атмосфера в понеделник, съобщи космическата агенция на Китай, цитирана от Ройтерс.

Още по темата
В съобщението се посочва, че не може да бъде уточнен моментът на навлизане на апарата в атмосферните слоеве.

Не е известно със сигурност и къде биха паднали на земята отломки от станцията. Мнозина експерти изразяват увереност, че голяма част от космическия апарат ще изгори във въздуха. В петък Пекин обяви, че е много малко вероятно отломки да паднат на сушата.

От южнокорейското министерство на науката, информационните и комуникационни технологии казаха днес, че "Тянгун 1" ще навлезе в земната атмосфера в интервала от 7,26 до 15,26 ч. местно време в понеделник (по Гринуич от 22,26 ч. в неделя до 6,26 ч. в понеделник, предаде агенция Йонхап.

Не се очаква космическият модул да нанесе щети на Земята. Неговото разпадане и изгаряне в атмосферата дори ще представлява зрелищна гледка, като метеоритен дъжд, увери китайската космическа служба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Много сателити са падали на земята - вярно е отломки от тези сателити изключително рядко не са успявали да изгорят напълноДоколкото си спомням Салют 7 когато падна отломките от нея убиха две пилета в селски район на Мексико и изплашиха сериозно местните. СССР профилактично изплати компенсация до колкото си спомням.Но Салют 7 е строена по стара технология с МОНОЛИТНИ СТЕНИ ОТ СТОМАНА а и самата станция е с маса 19.8ТКитайската станция е със Стени тип Сандвич(Както и МКС)Вероятно ще изгори
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Интересно ми е така ли ще врякаш, ако защитава САЩ и то с лъжи ?"Аз не врякам. Той вряка. И то редовно и то с информация, която цели да изкривява истината и все да показва величието на Русия.И... ДА! Ако защитава САЩ също с лъжи, пак ще съм против!
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Брадчед, ти си напълно объркана душичка. Истински правоверен думократ":)) И това ми го казва един човек, на когото са му промили вече главата.Аз съм бил объркана душичка. Смятай! Хаха! Аз ако съм объркана душичка, не знам тогава ти какво си. При мен нещата са ясни. Аз не мразя никого. Нито Русия, нито Запада, нито НАТО, нито САЩ, нито Турция. И се радвам на хубавите неща. И ми е гадно за страдания, където и да са. А има хора, които се кефят ако примерно има атентат в Турция или в САЩ, Русия.
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби1. Не съм те видял някога да защитаваш друга страна освен Русия или някоя комунистическа. СлОчаЕност? Не мислА! В случая Китай!2. Току-що с две усти каза, че четеш без да мислиш.3. Редовно лъжеш! Или дори фо правиш без да осъзнаваш, че го правиш! И в момента лъжеш! Излъга, че не защитаваш Русия, а това не е вярно! Кажи си сам поне, че си русофил и то от скапаните и да се приключва. Имай поне това достойнство!
23
3
 
0
 
! Отговори
преди 6 години
Северна Корея може да да използва мощта си на военно космическа сила и да спаси земята, като унищожи обекта в орбита.
22
0
 
0
 
! Отговори
Бойко преди 6 години
Момчета дали може да се види когато изгаря в небето когато пада ,и от Бг може ли и към колко
21
5
 
3
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Забавен ФАКТ,знаете ли че,ако този тази станция падне и утрепе всички натовски въшки утре ще се събудим в една по-свободна и силна България!
20
6
 
4
 
! Отговори
Скарлет преди 6 години
Иэвестният като "небесният дворец ", космически кораб, е дълъг 12 м. и тежи 8,5 тона!!! В момента обикаля Эемята, на височина около 250 км.!!! Апропо, съдържа силни токсични вещества сред които химиэин!!! В последната книга от библията, иэвестна като "Апокалипсис", са описани раэлични энамения эа края на света и човешкия род!!! Огненият дъжд не е първото и единственото от страшните пророчества эа края на света!!!
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Създава се излишна паника, за да има за какво да пишат журналистите. Подобни станции са падали многократно, да не говорим, че винаги са се разпадали на парчета. Плюс това, Тянгун най-вероятно ще падне в океана, както в повечето случаи.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карта в реално време satview.org/?sat_id=37820U
17
4
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 160. Вземи си измисли НИК поне че Анонимен ...1. Току що ти без да искаш с четвърт уста каза че аз защитам само Русия - на базата на постовете в тази медия - Директен ВЪПРОС ИМА ЛИ ЛЪЖИ ЗА ДРУГИ СТРАНИ ОСВЕН РУСИЯ - ДА - Коментираме в тема за КИТАЙ - ЗА ЗАПАДНИ СТРАНИ ИМА ЛИ ЛЪЖИ???днешни международни новини:Москва към ВБ заради "Скрипал" ...Оставка РФ ...Китйска станция ...Германия: Диалог с Москва ...2. Какво показва 1 точка?3. Принцип на НЕВИННОСТ колега за това покажи
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Брадчед, общественото мнение опитват да променят правоверните думократи."Ето, още един повлиян от пропагандата на руските ***. Живо доказателсвто!
15
0
 
8
 
! Отговори
маке преди 6 години
баси свръши ми виното докат го чекам
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бобче, пак по твойте точки:1.Значи ти току-що сам с половин уста призна, че защитаваш Русия и това, което беше написал в първите си точки, не е вярно. Сам опроверга себе си. Супер много статии има за Русия, като за тях се заплаща, за да могат руските *** и хора слепци като теб, да защитават Русия и да опитват да променят общественото мнение. Не си ли видял колко руснаци пишат тук?2. По-горната точка опровергава твоята теза.3. Всеки път едно и също! Всеки път ли да ти търсим и да ти показв
13
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До 12 13Нищо не знаят и никой не може да ти даде гаранция кога и къде ще падне станцията(някаква гаранция има когато станцията е управляема)*** пример станцията която е цилиндрична се движи по посока на полетас носа напред(мин съпротивление)Перпендикулярно (макс съпротивление)ИЛИ КАКТО Е В РЕАЛНОСТТА върти се околло всичките си оси произволно - тоест съпротивлението постоянно се променя - няма как да се сметне кога ще настъпи критичния момент и след това станцията пада в атмосферата
12
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 10Колко Лъжи и Полуистини са казват на ден в тази медия - ако щеш да я вземем да я анализираме само нея.1. Колко от тях са свързани с Русия? Колко от тях свързани с други страни?2. По отношение на Пропагандата в момента шампион е запада - вземи анализирай ако щеш един тинейджърски сериал ще се уплашиш колко реклама и пропаганда има3. Моля те цитирай ми една лъжа - заедно с бележка защо смяташ че е Лъжа - Провокативна или не
11
3
 
6
 
! Отговори
хммм преди 6 години
Интересно, как уш земята се въртляла с незнам си каква скорост.А тия от една седмица знаят, че има голяма вероятност да падне в България.Или са много добри математици, или темата за Плоската Земя не е чак толкова откачена.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажете към колко часа да може да се прибера в бункера, хаха стига сте плашили хората, все едно пада астероид, да не дава Господ
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност има още два потребителя, на които също бих слагал така минуси... единият е Varg (известен още като Фарт), другият е BURZUM (като се съмнявам, че дори може това да е един и същ човек).
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бобче, само на теб слагам минуси по тоя начин. Просто защото съм се убедил, че не си струва да ти чета простотиите. По твоите точки:1.Да редовно те чувам да защитаваш Русия. И съм те засичал да говориш и за други неща. Но предимно защитавайки източния лагер, соц и комунистически държави и режими.2.Ти си заблуден. Не стига, че папагалстваш чужда пропаганда, ами ти остава само четенето, защото ти е без разбиране тва четене.3.Предполагам, че говориш за себе си. Много пъти си лъгал провокативно.