"Новичок" произведен в Русия? Британци не могат да докажат

Предоставили сме информацията на правителството, заяви експерт
Обновена: 4 апр 2018 07:54 | 3 апр 2018 21:22, Красимир Ангелов
191
"Новичок" произведен в Русия? Британци не могат да докажат
Снимка: Reuters

Ръководителят на британска военна лаборатория заяви днес, че тя не е могла да докаже, че бойното нервнопаралитично вещество, с което бе отровен миналия месец Сергей Скрипал, е произведено в Русия, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Ние можахме да го идентифицираме като "Новичок" и да установим, че това е боен нервнопаралитичен агент", каза пред "Скай нюз" Гари Ейткънхед, шеф на Лабораторията за отбранителна наука и технология в Портън Даун, Англия.

"Не идентифицирахме точния източник, но сме предоставили научна информация на правителството, което после използва редица други източници, за да формира заключенията, стигнали до вас", добави той.

Ейткънхед потвърди, че субстанцията изисква "изключително сложна методика за своето създаване, което е по силите само на държава". Той добави, че лабораторията продължава да работи за осигуряването на допълнителна информация, която може да помогне за "доближаване" до източника на отровата. "Но досега не бяхме в състояние да направим това", призна експертът.

Както е известно, Москва отрича да е замесена в отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри на 4 март. От Лондон обаче твърдят, че това не е вярно и основната отговорност трябва да бъде поета от Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз виждам нещата така: Ясно е, че отровата е измислена от руснаците, но британците няма как да докажат, че именно те са отровителите, а и самата отрова отдавна не е монопол на руснаците. Вероятно има данни, които не са правно издържани, за да се докаже, че Русия официално е отговорна. Пък и всички помним как на навремето "сгрешиха" за химическото оръжие на Ирак, после си "признаха", но арабския свят пламна, а планетата потъна в хаос. Цялата история трябваше да си остане на ниво разузнавания.
88
0
 
40
 
! Отговори
сега преди 6 години
Англия излъга и подведе света,трябва да се изгонят техни дипломати и да се наложат санкции.
87
0
 
3
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
До АХЕДОБАВКА: Газпром е взел английски гаранци. а и са включени 4-5 ЕС фирми. /б.а./
86
1
 
46
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Разбрахте ли какво ви казват? "Формулата на "Новичок" е известна на запад от 90-те години, човекът, измислил газа е в Щатите, изтеглен по програма за прибиране на бившите оръжейни и химически учени на СССР, публикувал е книга с формулата, но СССР тогава, 80-90-те години е бил толкова технологично напред, че Щатите, или която и да е развита технологично държава, и днес не може да ги стигне!".... Смях, Смях, Смях.....
85
0
 
19
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
Да искаш страната ти да се приема като Империя изисква да правиш и рискови ходове, като този с "Новичок". Но ако искаш да играеш рисково, искай от собствените си разузнавателни служби да се подготвят така, че да могат да докажат твоите твърдения! И не оставяй съмнения, както при случая с Принцеса Даяна. Пък и тихомълком се прокрадна една новина, че Газпром е взел английски за Северен поток 2. И не ми говорете, че това е просто бизнес! Прекалено стратегически бизнес, засягаш повече от 3 ЕС страни
84
2
 
28
 
! Отговори
за Великден. преди 6 години
Тереса Май, в знак на покаяние за лъжите си, е обещала на Путин да му измие колата за Великден.
83
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според последните данни от Уикилийкс още през 2000-е години Хилари Клинтън и Англия са съветвали съюзниците си да избягват обсъждането на темата за Новичок при международни срещи.
82
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
спомнете си псевдо заплахата от хим оръжие на Садам, какво се отприщи от нея, жертви и от двете страни, близкия изток разбит, Ал кайда прераснала в ИД, ислямски терориръм по целия свят.....и то от една фалшива епруветка с пудра захар...
81
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните не за пъреи път лъжат света.Да си птипомним за лъжата на Тони Блеър за химическите оръжия на Саддам. Те така и не бяха открити, но той беше убит, а страната му разпарчетосана и удавена в кръв.Третополовоте сега готвят същото за Русия, но този път ще ударят на камък.
80
3
 
53
 
! Отговори
България преди 6 години
А къде е БГ в цялата тази история? Защо трябваше да привикваме дипломата си от Русия?По същата логика, утре Британия може да спретне компромат на БГ и да ни бомбардират.Вижте Русия как защити съюзника си Сърбия. А нас кой ще ни защити от НАТО?Референдум за излизане на БГ от НАТО, няма никакъв атлантизъм и ценности в Британия и САЩ. "Бизнес, Бро", но такива съюзници не искам. Вижте учебника в 3-ти клас - не е имало робство. Махнаха Паисий и "Хубава Яна". Налагат ми и *** идеология. Скандал
79
1
 
32
 
! Отговори
Нанобритания преди 6 години
Нанобритания стана за резил!
78
1
 
37
 
! Отговори
Аспарух преди 6 години
Естествено,че Англичаните,ще обърнат палачинката.
77
42
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Сделано в Русия"Дори и отрова за мишка не могат да направят, а пълнят капаните с бояршик.
76
5
 
31
 
! Отговори
Зайко-Байко преди 6 години
Тиквоций Едно, как само налучка на къде да се врътне! Добре е научил уроците си от Тато и от мадридското цукало! Аферим Баце, машала. Готов си да те пратим в Анадола да се порадват на политическите ти перформънси, по-отблизо и за по-дълго, ако може даже безсрочно!
75
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Според английски учени..." - ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!
74
5
 
62
 
! Отговори
Солидарният преди 6 години
Е, голяма работа! Важното е не кой е произвел отровата, а да оревем света и да наклепаме Путин. Кво толкова, можеше и той да е.
73
7
 
50
 
! Отговори
Гогата преди 6 години
В никакъв случай Тереза Змей не бива да си признава! Тръшкане по земята, рев и плач и твърдо първата версия - "Путин беше, я го знам бе!"
72
2
 
32
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Новичок ще се окаже Чисто Новичок никой не знае откъде се пръкна?
71
2
 
70
 
! Отговори
Топ новина преди 6 години
Най нови разкрития показват че Русия е използвала подобни вещества срещу висши европейски политици.Заразявала гие с ужасният вирус ,,Тъпичок,, от което политиците правели страшни простотии като канене на арабски бежанци,Истанбулски конвенции и други такива.Абе русинаците са виновни за всичко ей...
70
2
 
54
 
! Отговори
в следващата серия преди 6 години
В Първа серия, Юлия Скрипал се отравя на пейката от бинарен газ, след което възкръсва. Във Втора серия, тя умира от лепкавата отрова на вратата, след което тя отново възкръсва. В Трета серия Юлка си хапва елда и отново умира, за да възкръсне за пореден път. В Четвърта серия, Юлка е жива и здрава, харчи си 150-те хилядарки и си чурулика в болницата. Очаквайте Пета серия. Режисьор и продуцент Терезия зМЕЙска.