"Новичок" произведен в Русия? Британци не могат да докажат

Предоставили сме информацията на правителството, заяви експерт
Обновена: 4 апр 2018 07:54 | 3 апр 2018 21:22, Красимир Ангелов
191
"Новичок" произведен в Русия? Британци не могат да докажат
Снимка: Reuters

Ръководителят на британска военна лаборатория заяви днес, че тя не е могла да докаже, че бойното нервнопаралитично вещество, с което бе отровен миналия месец Сергей Скрипал, е произведено в Русия, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Ние можахме да го идентифицираме като "Новичок" и да установим, че това е боен нервнопаралитичен агент", каза пред "Скай нюз" Гари Ейткънхед, шеф на Лабораторията за отбранителна наука и технология в Портън Даун, Англия.

"Не идентифицирахме точния източник, но сме предоставили научна информация на правителството, което после използва редица други източници, за да формира заключенията, стигнали до вас", добави той.

Ейткънхед потвърди, че субстанцията изисква "изключително сложна методика за своето създаване, което е по силите само на държава". Той добави, че лабораторията продължава да работи за осигуряването на допълнителна информация, която може да помогне за "доближаване" до източника на отровата. "Но досега не бяхме в състояние да направим това", призна експертът.

Както е известно, Москва отрича да е замесена в отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри на 4 март. От Лондон обаче твърдят, че това не е вярно и основната отговорност трябва да бъде поета от Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
10
 
! Отговори
@ преди 6 години
Хора, това е политическо, не криминално разследване.Не знам кой ги е натровил, не съм адвокат нито на англичани, нито на руснаци.Не мога обаче да се съглася с действията на британското правителство. Обвиняваш публично някой за престъпление, без никакви доказателства, само защото ти си мислиш така или мразиш този някой.Това е де жа ву с българската следа за стрелбата срещу Папата, химическите оръжия на Садам и Кадафи. Всичко беше лъжи, просто такива бяха интересите на т.н. 'демокрации'.
128
0
 
7
 
! Отговори
Joko преди 6 години
НЕ къде е произведен химикала, а КОЙ и по чия ПОРЪЧКА е извършено деянието. С цялата тази история Ингелизете прават останалите на маймуни. А последните повтарят като папагали.
127
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Италиянците години наред обвиняваха Сергей Антонов за атентата срещу папата, после папата дойде със стъклената си будка дойде да му се извинява, ама късно - замина си човека.
126
1
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
После *** обяснявай, че нямаш сестра...
125
0
 
12
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Тереза Мей и Запада си постигна главната цел - нали изгониха набелязани руски дипломати и очерниха Русия.
124
11
 
6
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Цялата тази история е без логика. Значи, Русия е - почти няма съмнение. Добре известно е, че Новичок другаде не може да се произведе. Обаче, видиш, ли не можем да докажем, че е проиведен и в Русия??? Е.ати разследването...........
123
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
типичен Фейк нюз !
122
1
 
23
 
! Отговори
ХАЙДА ДА ЗАЛАГАМЕ преди 6 години
КОЛКО още обвинения от рода ''МНОГО ВЕРОВТНО'' ЩЕ сътворят англичаните?Стой та гледай!Ще броим и ше се смеем!
121
1
 
23
 
! Отговори
ЩОМ НЕ ГО ПОКАЗВАТ преди 6 години
ЩЕ БЪДЕ ИНТЕРЕСНО, АКО СКРИПАЛ ВЪОБЩЕ НЕ Е ТРОВЕН, А СИ СТОИ В НЯКОЯ СЕКРЕТНА ВИЛА И ЯДЕ ПАЛАЧИНКИ.
120
1
 
17
 
! Отговори
Научна английска преди 6 години
лаборатория казва "НЕ СЛЕДАТА НЕ ВОДИ КЪМ РУСИЯ" Правителството обаче"РЕШАВА"ЩО за наглост е да пренебрегнеш научно доказателство и да продължаваш да твърдиш обратното!Някой трябва да спре тази ЛУДОСТ!МЕЙ няма да се извини защото ако го направи моентално отива в 9-та картофена! Няма ли кой да я спре?
119
1
 
21
 
! Отговори
ХВАНАХА Я В ЛЪЖА преди 6 години
НАПРЕДНАЛАТА ВЪЗРАСТ НА ТЕРЕЗА МЕЙ Я ПРАВИ НЕАДЕКВАТНА И СМЕШНА.
118
1
 
16
 
! Отговори
Цял лондон твърди преди 6 години
"От Лондон обаче твърдят, че това не е вярно и основната отговорност трябва да бъде поета от Русия"Цял Лондон едва ли но МЕЙ със сигурност продължва да се пъне като магаре на лед и невярва дори на учените оборващи по безспорен начин невинността на Русия!
117
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мътиш ,не мътиш-правиш солидарност по европейски!!!
116
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей сега Туркия и Раша ще удавят Англия и США !
115
1
 
14
 
! Отговори
МИ МИ ми преди 6 години
" Учените им казаха становището си и вместо да замълчат и да се извинят от най високо ниво говорят с празни фрази.Колко *** трябва да си зада сътвориш такъв отговор?Това само показва безсилието на англиЗите.Жалко за тях!
114
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Накъде СЕГА ЩЕ СЕ ИЗВЪРТИ'ЛЕЙДИ' да пръдне.Мисли си че колкото по силно го прави е по убедителна.Да ама не! Мирише все повече и повече!Накрая разярените пътници ще я отупат а пилота ше я свали от самолета.ИМА ЛИ ПИЛОТ В САМОЛЕТА?
113
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото доказаха, че българите и румънците ще нахлуят на острова....ама брекзита стана...
112
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тереза Мей да се извинява за несправедливите обвинения към Русия, после да подава оставка и в затвора!!!
111
1
 
26
 
! Отговори
До СатаНАТО преди 6 години
Ти кога мислиш да шибнеш шамар на някой руснак? Извикай ме да гледам. Това, което ще ти се случи, даже и в холивудска тъпня рядко ще може да се види.
110
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните станаха за смях и на кокошките!!!