МВР-шефът: Знаехме от 1 г., че Пелов иска да бяга! За жалост - избяга

Причините за бягството - човешки грешки и технически пропуски, каза Цачева
Обновена: 4 апр 2018 13:18 | 4 апр 2018 11:08,
319
МВР-шефът: Знаехме от 1 г., че Пелов иска да бяга! За жалост - избяга
Снимка: Прокуратура на РБ

МВР е имало оперативна информация, че единият от двамата опасни затворници, избягали вчера от Софийския затвор, Владимир Пелов, ще избяга. Това обяви вътрешният министър Валентин Радев в парламента. 

Той бе привикан заедно с правосъдния министър Цецка Цачева, за да информират депутатите за безпрецедентното бягство. 

"За бягството на Пелов имахме информация още миналата година, взети се необходими мерки, но за жалост се случи това, че той избяга", каза Радев.

Още по темата

Той информира, че в момента се охраняват границите, където се очаква, че могат да избягат, но нарочно не уточни къде. Разпитани са и се разпитват в момента свързани лица - тези, които може би са помагали и тези, които навярно се очаква да помогнат на избягалите. 

Цачева нарече бягството изключително тежък инцидент. Според нея причина за него са човешки грешки и техническо неокомплектоване на системите, които действат. 

Човешките грешки според Цачева са в това, че има категорична заповед кои са разрешените за внасяне вещи в затвора. Тя съобщи, че се извършва ежедневен контрол за това от дежурните. 

"Самият факт, че се осъществява въоръжено бягство,  единият е бил с пистолет, другият с нож, означава, че тези вещи са внесени в Софийския затвор", каза Цачева.   Тя разказа, че всичко се е развило за минути, бягството е записано от камери и записите се анализират. 

Издирвателните дейности все още текат, потвърди правосъдният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е виновна. Да изгоним техни дипломати, пък после руснаците да доказват, че нямат връзка с бягството.
238
1
 
13
 
! Отговори
майкъл скоуфийлд преди 6 години
ехехехехех хахахахх пародия държавна бате
237
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единият знаел от една година, че се готви бягство, но не му стигнало времето да сгрее, че трябва да се действа! А правосъдната министърка не разбрала, че самата тя -министърката, е грешка на природата! А онзи най-отгоре вече не знае колко от министрите му изобщо стават за тази работа и колко от тях са направо за мястото, което се пази от чистачката!
236
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ще бягам задграница Германия му е майката приятел
235
0
 
19
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
И какво ,чакахте да си набавят оръжия ли?
234
5
 
24
 
! Отговори
Разликата преди 6 години
Чекистът - хладен ум, горещо сърце и чисти ръце.Полицаят - алчен ум, порочно сърце и мръсни ръце.
233
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При чичко Сталин - ЧК не се шегуваше. Железният Феликс с нагана още го помнят демократите от Руската империя.
232
2
 
32
 
! Отговори
Без думи преди 6 години
Гласувахте за Герб на ви сега ***.
231
3
 
18
 
! Отговори
кънчо преди 6 години
само едно ще ви кажа=в софийския 85 процента са наркомани-ако влезе независими хора на тараж там-ще намерят най-малко камион наркотици-хайде сега си представете ако си вършеха работата ченгетата -и им вземат наркотиците0тези бесни наркомани като ги хване абстиненцията дали няма да бутнат затвора и нчма да излезат през парадния вход -няма кой да ги спре-а този пелов съм левал с него-начетен ,умен ама болен мозък-в състояние както си говорите приятелски от скука да ти пререже гърлото
230
2
 
20
 
! Отговори
Мехмед Амадеус преди 6 години
ОСТАВКА НА ГЕРБАВАТА ХУНТА, И РЕЖИМА НА ЕРДОГАНИЯ СЛУГА И ПРИЯТЕЛ ДА ПАДА, И ДАНО ДА НЯМА 4-ТИ ПЪТ !
229
1
 
29
 
! Отговори
Ще бягам задграница преди 6 години
Престъпниците са по умни от народа. Еми България залязва стягам си куфъра на юли месец и завинаги довиждане България ще те запомня със хубавата природа но ще те забравя със простия бг народ и незаконието.
228
3
 
26
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
Докато чистачката е гонила въоръжените с нож и пищоф бандити, какво са правили ТЕЖКОВЪОРЪЖЕНИТЕ охранители?Да не би да са застанали: ЗА ПОООООЧЕСТ!И дали със салют са ги изпратили по-живо, по-здраво?П.П.Интересно, дали някой от тия двамата ще се самоубие?
227
3
 
28
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Не може да се дава властта на прости, нагли, селски тарикати и да се очаква различен резултат!Когато "материалът" започне да гласува за интелигентни, образовани, компетентни и принципни професионалисти в работата си, тогава и България ще стане нормална, просперираща държава!Независима съдебна система, отговорност на главния прокурор, реална борба с корупцията, инвестиране в качествено образование, това е едно добро начало, за да тръгнат нещата ! БСП+ГЕРБ+ДПС=БКП_ДС , ПРОМЯНА НЯМА !
226
2
 
16
 
! Отговори
Доцент преди 6 години
Сега се сещам ! Цецка не беше на лекцията ми "Технология на предотвратяването на бягства от местата за изпълнение на лишаването от свобода" .
225
1
 
18
 
! Отговори
Знаехте преди 6 години
от една година и сега ви дойде дюшиш , отървахте се да го пазите, стига отговорност.
224
1
 
24
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
МВР шефът да се линчува.Що за безочие, да признава некадърността си / и тази на ГЕРБ и котилото им/ и пак да не подава оставка!ВАШАТА .................................
223
3
 
37
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Е, като сте знаели защо сте се чесали само по топките?И да попитам: За какъв ч*е*п ни е тази полиция, след като САМО ЧИСТАЧКАТА прояви смелост да види бандитите?А иначе ПРАВИТЕЛСТВОТО намалява ИНВАЛИДНИТЕ пенсии, за да хрантути тия ту*лу*ми от полицията и затворите!Г-а управляващи, ами АКО ВАШИТЕ деца и внуци станат инвалиди? Принуждавате хората да грабнат оръ.........П.П.Спирам.ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ. Унищожението Ви е гарантирано!
222
2
 
23
 
! Отговори
!!!!!! преди 6 години
Б---х ти държавата и държавните й институции!?Да се чудиш, как все още не сме се превърнали в "Географско понятие"!!!!
221
13
 
7
 
! Отговори
Страхливец преди 6 години
Чистачката щеше да е мъртва какво я хвалите. Как може да тича по убийците. Щеше да я застрелят. Ако не тичаше щеше да е спокойна и да си каже на ума не искам да съм мъртва другите да се оправят. Ако ти тичаш по убийците сега знаеш ли какво ще ти се случи ще те заловят или ще те проследят къде живееш и ще ти убият семейството и децата и тебе. Стойте далеч бягайте крийте се недейте се правете на герои.
220
1
 
15
 
! Отговори
Гюлле Закрака преди 6 години
По едно 30кг Гюлле Закрака на синджир постоянно да носят и такива случаи няма как да има..Колко бързи ще са,как ще прескачат и тичат,ама трябва да им се резнат соро...правата и свободите