МВР-шефът: Знаехме от 1 г., че Пелов иска да бяга! За жалост - избяга

Причините за бягството - човешки грешки и технически пропуски, каза Цачева
Обновена: 4 апр 2018 13:18 | 4 апр 2018 11:08,
319
МВР-шефът: Знаехме от 1 г., че Пелов иска да бяга! За жалост - избяга
Снимка: Прокуратура на РБ

МВР е имало оперативна информация, че единият от двамата опасни затворници, избягали вчера от Софийския затвор, Владимир Пелов, ще избяга. Това обяви вътрешният министър Валентин Радев в парламента. 

Той бе привикан заедно с правосъдния министър Цецка Цачева, за да информират депутатите за безпрецедентното бягство. 

"За бягството на Пелов имахме информация още миналата година, взети се необходими мерки, но за жалост се случи това, че той избяга", каза Радев.

Още по темата

Той информира, че в момента се охраняват границите, където се очаква, че могат да избягат, но нарочно не уточни къде. Разпитани са и се разпитват в момента свързани лица - тези, които може би са помагали и тези, които навярно се очаква да помогнат на избягалите. 

Цачева нарече бягството изключително тежък инцидент. Според нея причина за него са човешки грешки и техническо неокомплектоване на системите, които действат. 

Човешките грешки според Цачева са в това, че има категорична заповед кои са разрешените за внасяне вещи в затвора. Тя съобщи, че се извършва ежедневен контрол за това от дежурните. 

"Самият факт, че се осъществява въоръжено бягство,  единият е бил с пистолет, другият с нож, означава, че тези вещи са внесени в Софийския затвор", каза Цачева.   Тя разказа, че всичко се е развило за минути, бягството е записано от камери и записите се анализират. 

Издирвателните дейности все още текат, потвърди правосъдният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
2
 
18
 
! Отговори
/// преди 6 години
При чичко Сталин виновните длъжностни лица автоматично влизат в затвора,и се молят колегите им да ги хванат!Защото знаят,че присъдите трябва да се излежат!Ако не ги хванат,виновните лежат до края на присъдата,и след това дисциплинарно ги гонят без право на пенсия!В Щатите е по-просто!Мярнат ли го беглеца,имат право да го застрелят "за проява на агресия"!!
218
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ид-иотия-та в управлението на Държавата вече не се търпи ...
217
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
очаквам изявление на Цецко апартаментите да обвини путин че е помогнал да избягат
216
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
министри да дават обяснения за подобен случай е визша форма на некадърност и да не знаеш за кво си министър ... все едно шефа на няква корпорация да обяснява що чистачката не е измила един *** ... по подобни признаци може да разберете кой колко си разбира от работата и кой е чиста проба чантаджия
215
2
 
18
 
! Отговори
Експерт I степен преди 6 години
Чистачката ги е снабдила с оръжието(дървен нож и воден пистолет) и опитвайки се да ги задържи, си създава алиби.
214
1
 
33
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
"МВР-шефът: Знаехме от 1 г., че Пелов иска да бяга! За жалост - избяга"------Ами освен шапка да ви сваля, не виждам какво друго мога да направя :)))))
213
1
 
33
 
! Отговори
МВР-шефо преди 6 години
Знаехме че ще бягат и уви избягаха!Сега чакаме с нетърпение да се обадят по фейсо.
212
4
 
42
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Срам ме е , че живея в държава, която се управлява простите и неуките ! Същото партийно котило управляваше БГ и преди 1989.
211
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та сега,г-да сЪоФци,да вземем ,както е казал Апостола и си кажем кривиците!Да вземем най-послер да се събудим от мъртвешкия зомбосън и се вземем за ръце!Да вземем да разберем,че ЦЯЛАТА ПОЛИТПЛЯВА ОТКРОВЕНО НИ СЕ ПОДИГРАВА И С ПРАВО!!!Защото поне от 27 години политплявате ни лъже,***,ограбва,и дои до изтощаване и ние не можем да проумеем,ЧЕ ПРИЧИНА ЗА ВСИЧКО ТОВА,СМЕ САМИТЕ НИЕ,ТАКА НАРЕЧЕНИЯ "НАРОД"!Ние,НЕуважаеми,ние!!!И докато търпим и се свиваме,ще бъде така!НИЕ СМЕ!НЯМА ДРУГ!!!
210
2
 
32
 
! Отговори
Разбирко преди 6 години
МВР-шефе,искам да ти издам една много важна тайна:няма затворник с присъда над 20години,който да не иска да избяга и да не подготвя неща подобно.Дано да съм бил полезен
209
0
 
33
 
! Отговори
Владо преди 6 години
Чистачката, ако има доблест, трябва да подаде оставка !
208
0
 
21
 
! Отговори
Имигранта преди 6 години
Кучетата си лаят(ние всички) керванът си върви(държавата към разпад)Лек ден на всички
207
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора от БСП са платили на надзирателите да го пуснат, за да се обвини после ГЕРБ в некомпетентност.
206
1
 
40
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 6 години
С това управление на ГЕРБ и затворниците взеха да емигрират!
205
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗНАЕЛИ И ГИ ПУСНАЛИ ДА ИЗБЯГАТ.КАКВО БЕЗХАБЕРИЕ, КАКВА НЕКАДЪРНОСТ.
204
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко трябва *** "да Й ***" та не разбира че ЕДИНСТВЕНИЯ виновник за хаоса в страната е самият тОЙ.От село, неук, нагъл и *** който обаче гласува регулярно за Боко-тиквата и така 10 ГОДИНИ!!!СЪСИПАХТЕ живота на нормалните хора в тази държава колкото и малко да са те!!!Нема такова *** като *** Бълг*арашки.
203
0
 
16
 
! Отговори
велика преди 6 години
По-трудно се качваш на самолет, а по-лесно бягаш от затвора!
202
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двамата министри трябва да попълнят бройката в затвора. Важна е бройката да излиза, а после ще ги търсят. Във филма "Топло" така направиха. Изкараха майсторите да работят, а влязоха кооператорите.
201
0
 
32
 
! Отговори
А+ преди 6 години
Ако са знаели от година и не са могли да предотвартят бягството,еми те си плачат за дисциплинарно уволнение .а не оставка! А някои си заслужэават и наказание и то сурово,защото за да избягаш без помощ от "персонала" на заведението ,то няма как да стане. Но у нас ,отново ще се размине на всички ,ще докладват в НС ,ще стоят мирно пред ББ ....и накрая няма виновни . А бе Убава работа ,ама нашенска -българска.
200
1
 
27
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
Записите се анализират... меверето и то като родния футбол. Падат с по пет на нула и след това се пукат от анализи в курорти и резиденции до следващия срам.