МВР-шефът: Знаехме от 1 г., че Пелов иска да бяга! За жалост - избяга

Причините за бягството - човешки грешки и технически пропуски, каза Цачева
Обновена: 4 апр 2018 13:18 | 4 апр 2018 11:08,
319
МВР-шефът: Знаехме от 1 г., че Пелов иска да бяга! За жалост - избяга
Снимка: Прокуратура на РБ

МВР е имало оперативна информация, че единият от двамата опасни затворници, избягали вчера от Софийския затвор, Владимир Пелов, ще избяга. Това обяви вътрешният министър Валентин Радев в парламента. 

Той бе привикан заедно с правосъдния министър Цецка Цачева, за да информират депутатите за безпрецедентното бягство. 

"За бягството на Пелов имахме информация още миналата година, взети се необходими мерки, но за жалост се случи това, че той избяга", каза Радев.

Още по темата

Той информира, че в момента се охраняват границите, където се очаква, че могат да избягат, но нарочно не уточни къде. Разпитани са и се разпитват в момента свързани лица - тези, които може би са помагали и тези, които навярно се очаква да помогнат на избягалите. 

Цачева нарече бягството изключително тежък инцидент. Според нея причина за него са човешки грешки и техническо неокомплектоване на системите, които действат. 

Човешките грешки според Цачева са в това, че има категорична заповед кои са разрешените за внасяне вещи в затвора. Тя съобщи, че се извършва ежедневен контрол за това от дежурните. 

"Самият факт, че се осъществява въоръжено бягство,  единият е бил с пистолет, другият с нож, означава, че тези вещи са внесени в Софийския затвор", каза Цачева.   Тя разказа, че всичко се е развило за минути, бягството е записано от камери и записите се анализират. 

Издирвателните дейности все още текат, потвърди правосъдният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
1
 
41
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Тежко и горко на държава в която престъпниците излизат през парадния вход по лесно от колкото гражданите влизат в дискотека!Това не е скандал или излагация. На Уран сигурно вече ни се смеят и се ***.Не жалки, а направо безграбначни. И накрая с цялата си наглост крокозъбела Квачка Цвачкева не искала да си подава оставката. То не, че ако напусне Бай Тиква няма и за нея да направи ново министерство както направи за Свинетка. Но това просто показва нивото на тиквите. А то е минус безкрайност!
198
0
 
26
 
! Отговори
Кирчо преди 6 години
Как да си подаде оставката човека може да не знае как :)) затворника си е казал че ще бяга те завалийките изненадани като синоптиците през зимата снега все ги изненадва
197
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами няма ли да си подадеш оставката?!
196
0
 
37
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
"За жалост" Цачева и Радев трябва да си подадат оставките ВЕДНАГА!Какво значи "имало информация", но въпреки взетите мерки избягал?! Значи мерките са били неадекватни заради некомпетентност !Как влизат пистолет и нож в затвора ? Затворниците бягат през вратата и няма снайперист, който да ги спре ?
195
0
 
45
 
! Отговори
ЛУДА РАБОТА преди 6 години
Тези май не са в ред ! Знаели уче ще избяга и допуснали да избяга,че дори се и оправдават с това. Поне да не говорят ,че стават за смях.
194
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цачева, я да питам, последни дипломата ти истинска ли е или не? Щото май оттам започва проблемът.После идват шуробаджанашките назначени на свои, но некомпетентни хора. После некомпетентността взема връх (като онези полицаи на летището, дето ако няма пристигащ самолет, ги няма на гишетата).И накрая се оказва, че единствения човек с топки в цялата ви администрация е ЧИСТАЧКАТА, която най-вероятно е без връзки, щото връзкарите такава работа не искат.Та, Цецке, би ли отговорила?
193
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са тия *** бре!? Тия не са избягали а корумпираните ченгета са ги пуснали. Заради такива в една нормална държава щеше да има оставки, съд и разследване.
192
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Пелов получава 20 години затвор за престъплението в чейндж бюрото в Пловдив, но излежава само шест заради добро поведение." - Това показва каква е системата ни и колко струват двама убити...жалка история!!!
191
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея са ги избягали, защото скоро сигурно пак ще убиват някой...после ще ги самоубият в гората и тях.
190
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значи "за жалост се случи това, че той избяга"...Въобще тези чуват ли се като говорят? "За жалост" означава, че си признавате, че не сте в контрол на ситуацията, тоест признавате вашата некадърност.
189
2
 
32
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 6 години
Герб за пореден път се подиграва с българският НАРОД !В нормалните държави се уволняват министри , директори и всички отговорни .Защото това се повтаря непрекъснато в БГ .Нека Бойко Борисов подаде оставка ако нямате доблест министри и отговорници по сигурността.
188
2
 
22
 
! Отговори
ОСТАВКА ! преди 6 години
Герб за пореден път си вадят избирателите от затвора !
187
0
 
29
 
! Отговори
Ха-де преди 6 години
Граф Монте Кристо избяга от Алкатраз, констатира депутат на ГЕРБ. Днес е като някакво freak show. Всички луди и слабоумни са ги изтървали ...
186
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На такива особено опасни типове трябва да им се имплантират по няколко чипа за проследяване на трудно достъпни места.Ако бяха го направили досега да са ги хванали.
185
1
 
40
 
! Отговори
богомил преди 6 години
Бягство, подпомогнато умишлено от служителите на затвора !!!!
184
1
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Така и така двама избягали барем да пуснем и другите да избягат. Няма надзиратели, няма чистачки, няма мулета за доставка на оръжие, бял прашец, цигарки.Да вземем като на животните да маркираме по една видео система на всеки пандисчия да знаем в кой момент къде се намират и проблемът е решен.Защо тези да не избягат както избягаха на времето братя Маргини и никой не ги търси. С Цветан Василев същата работа. По-добре да ги няма иначе може да се разприказват и ще стане страшно.
183
1
 
22
 
! Отговори
Цецке преди 6 години
Какво ще рече това словосъчетание: "техническо неокомплектоване на системите, които действат"
182
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано да са авери на бат ви Разбойко Борисов, че да ги склони да се предадат сами, че то цялата държава се управлява в стил мутренска охранителна фирма от 90-те...
181
0
 
31
 
! Отговори
Един преди 6 години
"Човешките грешки според Цачева са в това, че има категорична заповед кои са разрешените за внасяне вещи в затвора."Проблемът не е в човешките грешки, проблемът е в природните грешки, във вид на министри.
180
1
 
35
 
! Отговори
Петко преди 6 години
Няма да плюете полицията!!!Елате да видите как бастисват бабички на кооперативния пазар за незаконна търговия или пък "бакшиши", дето не дават ... бакшиши!