Убиецът от Мюнстер - 49-годишен германец с психични отклонения

Преди време е опитал да се самоубие, според властите не е атентатор
Обновена: 8 апр 2018 07:58 | 7 апр 2018 21:15, Камелия Цветанова
478
Убиецът от Мюнстер - 49-годишен германец с психични отклонения
Снимка: Reuters

Шофьорът на вана, който се вряза в тълпа хора в германския град Мюнстер днес, причинявайки смъртта на трима души, преди да се застреля сам, бил 49-годишен германец, страдащ от психични отклонения.

Мъжът се казва Йенс Р. и е от Мюнстер, графичен дизайнер по професия.

Няма мигрантски произход, нито данни да е екстремист, нито да се е ислямизирал.

Има данни, че е имал психични проблеми и преминал преди години психиатрично лечение.

Преди време той направил опит за самоубийство, съобщи обществената телевизия Цет Де Еф (ZDF).

Още по темата
Домът на извършителя е бил обискиран за наличие на оръжие и експлозиви.

Полицията сега проверява някои съобщения, че във вана е имало още двама души, които са избягали преди автомобилът да налети на хората в заведението на площад в града.

Служителите са намерили и съмнителен предмет във вана.

Ранените от атентатора са поне 20, шестима от които в тежко състояние.

"Нашите мисли са с жертвите и техните семейства", заяви в "Туитър" Улрике Демер, говорителката на германския канцлер Ангела Меркел и нарече станалото днес "ужасни новини".

Министърката на правосъдието Катарина Барли благодари на службите за спешна помощ и призова да се направи всичко, за да се разкрие причината за станалото.

Мюнстер е един от най-големите университетски градове в Германия.

Там учат над 50 000 студенти. В центъра на града има многобройни барове, ресторанти и културни обекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се косите? Психиатрите, правозащитните организации и джендърите ни светнаха, че психото се лекува сред хората и не трябва да им нарушаме правата. Да ни притесняват, плашат, убиват, осакатяват. В един блок в София нападна в гръб и рита в кръста малко дете, поведено от майка си за училище. Трескаше по вратите на съседите и ги плашеше. И нищо не могат да му направят. Друг преследваше семейството на бивша МИС. ТОЛЕРАНТНОСТ.
174
1
 
8
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Не е нито германец, нито е с психично отклонение, а поредния мюсюлманин (в случая кюрд) тръгнал да извърши повика на Корана избивайки така омразните не неверници! В 2018 е доста трудно да се скрие истината, но на властите в Германия явно не им пречи да опитват!
173
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Властите да разследват информацията от всички камери в района за повече данни за атентаторите убили Йенс и скочили от буса.
172
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кюрд
171
1
 
3
 
! Отговори
! преди 6 години
Атентаторът е от ГДР и абсолютен комунист и привърженик на Путин.
170
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двамата които са избягали преди автомобилът да налети на хората в заведението на площад в града са ИСТИНСКИТЕ атентатори.49-годишеният германец, страдащ от психични отклонения също е тяхна жертва.Самоубили са го преди да преди да избягат.Бил им е заложник,за заблуда на властите и за да спечелят време и да се покрият.
169
0
 
9
 
! Отговори
Gotti преди 6 години
Всичко е добре режисиран филм от големите кукловоди. За жалост от него страдат обикновенните граждани. В петък правих барбекю с приятел, който работи във военните среди в Германия. Та докато пийвахме биричка той получи съобщение от друг негов авер, който работи като Private Military Contractor отговарящ за ЮАР и е учства пряко в обменна на информация в средите за сигурност, та текста на съобщението беше- приятели току що получих информация за повишена опасност от тероростичен акт в ФРГ.Пазете се
168
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Психично болен,че и с пистолет в движение се застрелял за отклонение с въртене на волана,че и избрал подходящо място за отбивка като спирка на обществен транспорт и толкова бързо решение,че съпътстващите го пътуващи скочили да спасяват в движение за да не се смешат с тълпата убити,осакатени и ранени лице в лице за опознание и дознание чий е вана-служебен или личен.
167
1
 
16
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Тридесет и шест часа след събитието, трагедията се "изясни". Няма друга държава под слънцето, която да промива така мозъците на населението си, както Германия. Особено страшно стана след есента на 2015 г. с всякакъв вид информация тук. А нищо означаващото стандартно съболезнование: " нашите мисли са с жертвите и техните семейства" нека политиците си го заврат отзад. Чухме го вече 50 пъти. Омерзен съм до крайност, съсипаха тази великолепна страна.
166
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТРАНДЖАТАОтде знаеш, че не е?Кой ли е поръчал това?
165
2
 
9
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Хааа, психични отклонения! ? Да отнемаш живот безпричинно е наистина психическо отклонение, но как е възможно идиотските управляващи в Германия, да си затварят очите пред абсолютна и откровена терористична атака!? Потрес и отврат!
164
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значение е името. При това може и да е убит предварително. Както се установи с Поляка на ТИР преди години.
163
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех тези полит-коректност... Не казвате името на германеца... Щото е германец първо или второ поколение ли? 100% не се казва Ханс примерно...
162
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 111 факт. В Германия няма българи в турски и арабски ресторанти. Много фантазираш. Както няма и турци при кюрди или обратно. Както няма и в българска фирма да си наема руснак .
161
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много не известни. Може и да е убит предварително. Като са скочили от вана след това, както с ТИР в швеция ли беше или Гемания преди години.
160
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 187 нито Христос нито Пилат са измислени. Нито Юда от Искариот/ местност с население силно мразещо римските окупатори и Пилат/И никой насила не те кара да вярваш.
159
0
 
5
 
! Отговори
Anonim преди 6 години
i pitam koi poracha atentata??!!
158
2
 
10
 
! Отговори
Прокурора преди 6 години
Хем псих ,хем се е застрелял -нещо не се връзва.
157
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вервам на това толерантно инфо, тамошните жандарми са царе на дезинформацията.Само племенник на д-р Менгеле не са го изкарали.
156
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А как ще коментирате най новото парче на евентуалния бъдещ премиер Слави Трифонов? Все повече и повече България почва да ми прилича на Америка от филма "Idiocracy", А Слави ще е едно към едно с президента от филма който е такъв тежкар че полива всички ниви с Редбул, и после се оплаква че нищо не расте хахаха..