Бизнесът към българи в Берлин: Върнете се да работите у дома!

За поредна година се проведе изложение "Български кариерен форум"
Обновена: 22 апр 2018 12:36 | 21 апр 2018 22:27,
701
Бизнесът към българи в Берлин: Върнете се да работите у дома!
Снимка: Български кариерен форум

Водещи представители на българския бизнес представиха възможностите за кариера и реализация в родината на български студенти и млади българи в Берлин.

За четвърта поредна година в Германия се проведе кариерно изложение "Български кариерен форум". 

В основата на организацията стоят някогашни български студенти в чужбина, които днес успешно се реализират в България. Значителна подкрепа оказват настоящи български студенти на Запад, които изцяло доброволчески се посвещават в професионалната реализация на проекта.

"На форума ме доведе идеята да се запозная с различни възможности за продължаване на кариера в България и да комбинирам уикенда с приятна разходка в Берлин", разказа Даниел Йорданов, първият посетител на форума, съобщиха организаторите му. 

На Даниел му направило впечатление, че компаниите са доста отворени и проучващи внимателно индивидуалния профил.

"Тук ми липсват както семейството и приятелите, така и като цяло баланса, който може да се постигне между кариерно и лично развитие", каза още Даниел, който пътува от Нюрнберг до изложението.

Стартът му бе даден от Елена Карагяурова и Явор Гочев от координационния екип на организацията.

"Три години поред организирахме Форума във Франкфурт, където станахме изключително разпознаваеми. Сега предизвикателството пред нас е Берлин с надеждата и тук да станем част от живота на българската диаспора", разказа Кристиян Бегажев, координатор на корпоративния екип в "Български кариерен форум".

В хода на кариерния ден, освен персонални консултации във фирмите изложители, посетителите имаха възможност да вземат участие в информационни презентации и практически работилници от страна на компаниите. В допълнение, съвети и насоки по изготвянето на професионална автобиография и резюме гостите на изложенията получават лично от Марионела Божкова, висококвалифициран консултант в сферата на човешките ресурси. 

Днешното изложение бе белязано от абсолютен рекорд на заявилите участие фирми. 32 опериращи в България компании от индустриите на компютърните технологии, инженерните специалности, банковия и финансов сектор, потребителските услуги и човешките ресурси разговаряха с младите, желаещи отново да изберат България за своята реализация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


701
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
618
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един от Северозапада Ти мислиш ли , че гермнанците ще ти дадат да произвеждаш в България автомобили собствена марка .. Те правителството ще свалят , майдан ще ти направят , ще намерят начин и затвора да те вкарат кат кментицата на Младост.
617
0
 
21
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Инж. Станимир Карапетков, корифей в механиката, даже мисля по едно време беше и ректор на един филиал на ТУ, имаше разработен проект на лек автомобил, български, включително и на прототип.Никой не му обърна внимание, смятаха го за луд, че иска да организира производство, тоест, продажби и приходи за страната от това, работни места, високи технологии. Но трябва вложения.Друго си е да се "усвояват" само евро средства, или да се асемблира с готови елементи от Китай, или да се работи на ишлеме
616
0
 
6
 
! Отговори
23 преди 6 години
Един от Северозапада, вярно от първата до последната дума
615
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един от Северозапада С предатели и шизофреници не споря , *** си пиши в германските сайтове какво правиш тук.
614
0
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен617. А сега, за това, измислили ли са нещо инженерите ни, или не са. 1989-та всички стартирахме от едно ниво. Горе долу една заплата, и никаква собственост.За да трътнеш в някакъв бизнес, трябва да заложиш панелката си, която имаш, образно, и ако не успееш-на улицата си. А открития са правят с база, материална и финансова, ондавна мина времето на самотните откриватели в мазето или гаража си.И все пак, има и открития, и предложения, но няма кой да ги чуе, нямат сметка лично оттях
613
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Много хора взимат по 3000-4000лв. даже шефовете на проекти , сеньорите взимат и по 8000лв.
612
1
 
3
 
! Отговори
Инженер преди 6 години
Да аз имам немска диплома от Германския факултет на ТУ София.. Не мога кажа , че съм много доволен , моите колеги от Българските програми на ТУ София постигнаха същото .. Получих и българска Диплома за инженер КТС без да съм учил физика .. Само една електротехника .. Това е то немското образование.. Сега не мога да запиша друга българска програма за магистър.. Тази година съм ще запиша физическия факултет на СУ да си доуча физиката една година ще уча за слава няма да завършвям физиката
611
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 615 инжинераВзимаш 4000 лева на 30 февруари хахахаха.Сигурно имаш един двама балами до тебе, на които им даваш по 600 лева, и ги обираш от разни проектчета...
610
0
 
16
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
И последно, защото ми стана банално да чета тук. Предателите не са хората, избягали навън.Животът е един, и всеки се стреми да го изживее най-добре, според разбиранията и възможностите си.Предателите са тези, които ПРОГОНИХА бъдещето на нацията навън, не мислейки за последствията.Предателите са тия, които позволиха да се скапе що годе работещ и модерен за времето си държавен механизъм,и да станем разграден двор.Предатели са тия, които ви баламосват, сега, а стане ли напечено.първи ще избягат.
609
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един от северозападаПрав си, толкова инжинери, толкова акъл на едно място в България. Да бяха измисли поне един единствен конкурентоспособен продукт, който да прослави БЪЛГАРИЯ пред света.
608
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента в Русия опорната точка за всички живеещи на запад ПРЕДАТЕЛИ И НИТО ДУМА ЗА РАШ МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ ПАК ТАМ, КОИТО ИЗУМИХА СВЕТА С ЛУКСА КОЙТО ВОДЯТ НА ФОНА НА БЕДНИЯ РУСКИ НАРОД С МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ОТ 2018 Г 270 ЛВ- ВИЖ В РОССТАТ КОЛКО % РАБОТЯТ НА ТАЯ ЗАПЛАТА. 611- ЖИВЕЕМ В СВОБОДЕН СВЯТ, КЕФ ТИ ТУК ОФИЦЕР ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ С МИЗЕРНАТА СИ ПЕНСИЯ СИ СТАНАЛ ХЕЙТЪР, КЪДЕ ЩЕ ОТИДАТ ДЕЦАТА ТИ ДА РАБОТЯТ В РУСИЯ ИЛИ НА ЗАПАД- ДА ПОЗНАЯ ЛИ- ГДЕ СА ДЕЦАТА НА РУСКИТЕ ПОЛИТИЦИ- НА ЗАПАД
607
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един от Северозапада В Германия не плащат 10 повече .. Взимам 4000лв. кой германски инженер взима 20хил евро , трябва да е някой голям шеф.. Аз съм обокновен инженер..
606
0
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен349Не бях влизал тук от преди обяд...Ясен си ми , малкия.Наистина си инженер, по западния стандарт, с 6 взети изпита.Под достоинството ми е да ти обяснявам, какво е Дипломиран инженер, и какво инженер.Под достоинството ми е да си мерим и броя на изпитите, и дипломите.Живей си в заблуда, получавай си заплатата, и бъди щастлив. Само отговори на въпроса-защо , като си толкова успешен и кадърен, учен и знаещ, не те засмукаха в Германия веднага, за 10 пъти повече пари, или в Щатите?
605
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На дегенерата и предателя , ако му кажеш истината , че е предател *** е смъртна обида за него.. понеже е разконспириран и разкрит , той е готов на убийства мръсотии..
604
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Do 611Ti ne si normalen hahahaha
603
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Отивали да работят където си искат , да плащат данъци на враговете които убиха 2 милиона българи и да хранят чужди пенсионери с осигуровките си. Не били предатели , а само Изменници
602
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
606- КОМЕНТИРАШ СЪС СТАРИ ПОНЯТИЯ И КАТЕГОРИИ- ТЕ НЕ СА ПРЕДАТЕЛИ, ОТИВАТ ТАМ КЪДЕТО ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ И РАБОТЯТ, ПО ВАЖНО Е ЧЕ ИМАТ ТАЯ ВЪЗМОЖНОСТ. СЛУЧАЙНО ДА СИ СЛУЖИЛ В ДС, ДА СИ ИМАЛ РОДНИНА ПАРТИЕН ПЪЛНОМОШНИК- ХОРА НИЩО НЕ ПРАВЕЩИ НО ПОЛУЧАВАЩИ ДИРЕКТОРСКИ ЗАПЛАТИ.
601
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предателите плюят България и искат да избягате и вие в на запад за да ви продадат за роби както тях са ги продавали за роби..
600
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До изперкалия idiotпод моя коментар.Предателите стоят в България и крадат и продават и майките си от алчност и простотия.Емигрантите са съвремените хъшове и нормално да се интересуват кои предатели са линчуване...
599
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Инфлация 2006г 12.8%, 2007г 13,6%, инфлация за 2017г 2.8%- ЩЕ ИЗБИРАМЕ ВСЕКИ ПЪТ ББ- ЗАЩОТО ИНФЛАЦИЯТА Е ОКОЛО 3%. ДА СИ СПОМНИМ ВИДЕНОВАТА ЗИМА- НАД 100% ИНФЛАЦИЯ ВСИЧКИ БЯХМЕ МИЛИОНЕРИ, А СРЕДНАТА ЗАПЛАТА БЕШЕ 5 ДОЛАРА- ТОГАВА ОЛИГАРХИЯТА НАЛЯ МУСКУЛИ, ДА СТЕ ЧУЛИ НЯКОЙ ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА А БЯХА УНИЩОЖЕНИ ТОЛКОВА ЧОВЕШКИ СЪДБИ, ПОМНИТЕ ФАЛИТА НА БАНКИТЕ, А НА ПИРАМИДИТЕ ТУК БЕ ТЕСТВАН МОДЕЛА ПО КОЙТО ТРЪГНАХА СЪБИТИЯТА НА ПРЕХОДА ТОГАВА СЕ СЪЗДАДОХА МУТРИТЕ ДО ЕДИН БЕДНИ МОМЧЕТА И ГИ ГРЪМНАХА