Тръмп отменя планираната си среща с лидера на КНДР Ким Чен Ун

Причината - "отявлената враждебност" в декларация на Северна Корея
Обновена: 25 май 2018 07:05 | 24 май 2018 18:25,
93
Тръмп отменя планираната си среща с лидера на КНДР Ким Чен Ун
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отмени срещата си със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, планирана за 12 юни в Сингапур, заради "огромната ярост и отявлената враждебност" в неотдавнашната декларация на Северна Корея, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още по темата

В декларацията севернокорейското правителство нарече вицепрезидента Майк Пенс "политическо чучело" и заяви, че е еднакво готово и за ядрена конфронтация, и за масата за преговори, отбелязва АП.

В писмо до Ким Чен-ун, публикувано днес от Белия дом, Тръмп заявява, че въз основа на тази декларация смята за "неподходящо в сегашния момент да се състои отдавна планираната среща".

Северна Корея говори за ядрените си способности, "но нашите са толкова внушителни и мощни, че се моля на Бог никога да не бъдат използвани", пише президентът на САЩ, цитиран от АП.

Той приканва Ким да не се колебае да му се обади или да му пише, ако промени мнението си по въпроса за срещата на върха.

С отменянето на срещата светът се лишава "от голям шанс за траен мир", пише Тръмп в писмото до Ким.

"Имах усещането, че между Вас и мен се изгражда чудесен диалог", пише Тръмп, който продължава да се надява, че един ден ще се срещне с Ким, отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Не знам защо тази публикация още я показвате снощи каза,че двамата са се уговорили и ще имат среща .
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До С.Кореа ?А ти задавал ли си въпроса как една държава Холандия 3 пъти по-малка от България е толкова богата...много просто всички Западни държави са били колониалисти...грабили 300 -400 години...Белгия, Холандия,Дания, Великобритания, Испания, Италия,Франция, Германия,Австрия може би е изключения Швейцария....но те държат парите на всички...ето там е скрита истината...всичко което е грабено после е инвестирано добре
84
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Скрийте го това американско недора.зу.мение,като го е шубе и го е срам,къде се бута между шамарите!
83
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВойнааАаааааАаа !Супер ще е, да имам една хубава война, да поизчиситм малко :)
82
1
 
3
 
! Отговори
ZORO преди 5 години
тръмп е емоционално нестабилен и неподготвен за голямата политика , дано не стане някоя беля...
81
1
 
1
 
! Отговори
Warning invasion преди 5 години
За първи път попаднах на обемно проникващо обсебени от извънзeмни наркомани през Туитер 2016 година след кореспондеnция с WHITE HOUSE ..Още пазя писмата им.Извънземните нагли престъпници ползват холограми произведени под техен обемен контрол и обсебват милиарди хора вкл през екрани на телевизори ,компютри ,телефони,смартфони..Ползват и ЛЕД екрани
80
1
 
1
 
! Отговори
Иванов warning преди 5 години
ДА СЕ ЗАБРАНИ НА ТРЪМП ДА ПОЛЗВА ТУИТЕР.Извънземни наркомани обсебват милиони чрез тази опасна социална мрежа.
79
1
 
0
 
! Отговори
Според убити преди 5 години
НЕ Е успял да наложи ВЕТО НА опасна резолюция на ООН подготвена от обсебени от *** масови убиици чрез обемно проникващ ДМК подават убити 1953 година
78
0
 
1
 
! Отговори
АМАН от конфронтации преди 5 години
АМАН от нагли ненужни конфронтации. КНДР и Южна Корея не са водили война. ВОйната се е водила за освобождение на Корея след японската окупация и края на Втората световна война.Милиони са избити зверски заради пси блокиране на официалния представител на СССР В ООН..Тряб
77
1
 
5
 
! Отговори
... преди 5 години
Тръмп е емоционално нестабилен човек, който ще нанесе големи щети на света.Огромна грешка, че беше избран.Историческа грешка.Тоя е в пъти по-зле и от Бойко.
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ползват ,,скайп,,,какви са тия разходи на гърбът на данъкоплатеца,мигат също да ползват и ,,Вайбър''.
75
1
 
11
 
! Отговори
И ? преди 5 години
И ? Ким си го премести от другата страна ...
74
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няколко годин само слушаме за претенциите на Путин и имперските амбиции на Китай.Сега ще чуем от САЩ какво имат да кажат.
73
0
 
14
 
! Отговори
HAHHAHA преди 5 години
ДА СИ НАПРАВЯТ ПО ЕДИН ВИДЕО ЧАТ С ЩАСТЛИВ БЯЛ КРАЙ И ДА СИ ЛЯГАТ, ЩОТО НИЕ НОРМАЛНИТЕ ХОРА СИ ИМАМЕ ИСТИНСКИ ПРОБЛЕМИ ЗА РЕШАВАНЕ.НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА ТОВА
72
2
 
14
 
! Отговори
Че преди 5 години
Ким, баце, стреляй! Те от друго НЕ разбират! Стреляй ниско - по някой самолетоносач - един да потопиш приключиха и те и цялата им бутафория. После Вовата ще ключи щепсела на заглушката и половин азия ще остане без ток... и ефир.
71
2
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Слава Богу!Ето това е новина!Слава Богу!
70
25
 
10
 
! Отговори
С.Кореа ? преди 5 години
Единствено Русия и С.Корея плашат с оръжие, то толкова и си могат. Само не разбирам защо русофилите заминават на запад а не за Русия. Жалка работа.
69
12
 
4
 
! Отговори
аве Тръмп преди 5 години
те и японските империалисти много скачаха, камикадзета пускаха през ВСВ(днешните терористи на тях поддражават), ама им пуснаха 2 бомби и бързо се освестиха. Чудя се дали да не пуснем около 10 над Иран(щото СКорея няма терористи) и да видим какво ще стане.
68
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще пасат трева комунистите, това е извода! така им се пада! да се бъзикат с дони! Мислеха, че ще минат метър... казаха им го - либийския сценарий! Шопара да си пригатва дървеното пардесю...
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как така ще се случи това обединение?Кой ще управлява Обединена Корея?Със сигурност севернокорейският вожд няма да сдаде властта просто така.Ако има избори кой би гласувал за него освен политическата върхушка около него които са милионери заради лоялност.Останалите ще искат ЮК.От друга страна тия от ЮК не са *** -половин век северняците искат да ги гърмят с атомни бомби и сега хоп изведнъж станали техни братя.