Тръмп отменя планираната си среща с лидера на КНДР Ким Чен Ун

Причината - "отявлената враждебност" в декларация на Северна Корея
Обновена: 25 май 2018 07:05 | 24 май 2018 18:25,
93
Тръмп отменя планираната си среща с лидера на КНДР Ким Чен Ун
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отмени срещата си със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, планирана за 12 юни в Сингапур, заради "огромната ярост и отявлената враждебност" в неотдавнашната декларация на Северна Корея, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още по темата

В декларацията севернокорейското правителство нарече вицепрезидента Майк Пенс "политическо чучело" и заяви, че е еднакво готово и за ядрена конфронтация, и за масата за преговори, отбелязва АП.

В писмо до Ким Чен-ун, публикувано днес от Белия дом, Тръмп заявява, че въз основа на тази декларация смята за "неподходящо в сегашния момент да се състои отдавна планираната среща".

Северна Корея говори за ядрените си способности, "но нашите са толкова внушителни и мощни, че се моля на Бог никога да не бъдат използвани", пише президентът на САЩ, цитиран от АП.

Той приканва Ким да не се колебае да му се обади или да му пише, ако промени мнението си по въпроса за срещата на върха.

С отменянето на срещата светът се лишава "от голям шанс за траен мир", пише Тръмп в писмото до Ким.

"Имах усещането, че между Вас и мен се изгражда чудесен диалог", пише Тръмп, който продължава да се надява, че един ден ще се срещне с Ким, отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
18
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Условията на Северна Корея Обединена Корея и изтегляне на окупационни Американските военни.
65
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а тръмп не е руска а точно еврейска кукла на конци. цялата му политика е в услуга на зетя и родата му.
64
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сега китай ес и русия да сключат сделка с ким :) тръмп ще е тотали ..
63
7
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
"Още колко доказателства са нужни та да стане ясно, че Запада се управлява от иди0ти ?"Той Тръмпела няма много общо с Запада, защото е руска кукла на конци. "СК добре нарита краварите." Добре нарита Тръмпела!
62
0
 
15
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
В размисъл съм кой го хапе повече главата...Ким или Тръмп...
61
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СК добре нарита краварите.
60
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе коя е СК да казва кои бази, къде ще са ве ? ЮК е суверенна и истинска Корея. Могат да си слагат бази , колкото искат. Кво ще направи шишкалъкаа? Айде чакаме вечв 40 гпдини да ги унищожава ? Кога ще започне ? Мухльооо ще му изпепелят държавичката за 1 час.Видяхте предната седмица Ф35 на Израел как влезе и нито едно ПВО не го засече. Изобщо не са в играта тея паляции.
59
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Северна Корея от 60те години на миналия век повтаря - махнете американските бази в Южна Корея и морските бази и спираме с ядрената програма. С Буш се бяха договорили, спират разработките ако САЩ им доставя гориво за АЕЦ, и СК беше почти спряла, но се оказа че САЩ не спазват договора си и СК пак започнаха.
58
8
 
43
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Майк Пенс в навечерието на срещата заплашва СК да бъде превърната в Либия ако не се подчини на САЩ, а Ким му отговаря че не е здравословно да прави такива изявления. В следствие Тръмп отменя срещата защото Ким бил много агресивен.Още колко доказателства са нужни та да стане ясно, че Запада се управлява от иди0ти ?
57
7
 
4
 
! Отговори
мдаааа преди 5 години
До Анонимен 37 То и Асад и Русия искат да воюват с ИД , но не би . насреща им САЩ и тяхната коалиция
56
4
 
19
 
! Отговори
ужас преди 5 години
To туй Тръмп по-зле и от нашето ББ !!!! Въобще кой му доверие за каквото да е , страшно неуравновесен , или Мелания ще му каже да бомбардира Сирия заради измислени снимки във фейса , или само гледа интересите на дружките си от ВПК . То остана ли нещо , от което да се откаже още , мирни преговори , или договори и т.н
55
4
 
3
 
! Отговори
Zodiak преди 5 години
dajte ne6to za zodijte
54
1
 
4
 
! Отговори
Траур преди 5 години
Ужас, ами сега ... минавам в седмчен траур. Пак пълнят главите на раята с глупости и неща от които никой от нас не го интересува.
53
4
 
13
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Току що по немска медия казаха, че Ун приказвал за мир, а Тръмпела се окакал с брътвежи за военна намеса.
52
13
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Ким Чен Ун излезе с пълни *** за разлика от фурнаджийската Тръмп! И със срещата и без нея, вече се обмисля плана за обединение и как то да стане най удачно и за двете Кореи. Този ***, да ходи да целува задните части на руският си ментор.
51
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми стана ясно САЩ или бившата СССР вдигнаха цената на петрола и горивата.Може пък по бай Ганьовски нашите другари да си печелят от данъкоплатеца.Един разбирач тук пише ,че това скочело, онова прескачило -пък цените в България само нагоре, а заплатите само надолу.Що така бе Диде?
50
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дотук беше "мирния" процес. С комунисти преговори не се водят, за тях само олово.
49
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕТО ОФИЦИАЛНАТА ПОЗИЦИЯ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ ОТНОСНО ПРОВАЛА НА СРЕЩАТА МЕЖДУ КИМ ЧЕН УН И ТРЪМП- СК НИЕ СМЯТАМЕ ,ЧЕ ТРЪМП Е ЕДНО ПОЛИТИЧЕСКО ЧУ/ЧЕЛО И СЛЕД ПОЗИЦИЯТА НА САЩ ОТНОСНО ЯДРЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ С ИРАН Е ЯВНО,ЧЕ СЪС САЩ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕГОВАРЯ,КОЛКОТО ДО ЗАТВАРЯНЕТО НА ЯДРЕНИЯ НИ ПОЛИГОН,ТОВА Е ДЕЛО НА ДОБРА ВОЛЯ И ВЕЧЕ ТОЗИ ПОЛИГОН НЕ НИ Е НУЖЕН ,ЗАЩОТО НАШАТА ВЕЛИКА СТРАНА ОВЛАДЯХМЕ АТОМА.
48
4
 
10
 
! Отговори
сащ супер сила Хихих преди 5 години
Дръпнати я си прави пиш..ки с перуката. Дъртия почна да се усеща че го правят за посмешище.Луд му е Ху..я да си нареже ракетите. С тях ще пържи сатанистите от КРАВАРИСТАН.
47
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ха тоя уби рибата акоя Путин ни нападне Тръмп ще се отегли от споразумението с НАТО щото Обама го е подписал неправилно. Тоя вече 3 пъти се отегля от Иран и СК и споразумението за глобалното затопляне. САЩ са страхливци и въздух под наляганe а около говедарника смърди на мръсен памперс от страх пред Путин и Ким.