Убиецът от Слънчев бряг си призна, грозят го до 20 г. затвор

Стрелбата - заради ревност
Обновена: 4 юни 2018 12:16 | 4 юни 2018 08:50, Петя Славова
75

Жестоко убийство в началото на сезона в Слънчев Бряг. 54-годишен бизнесмен беше хладнокръвно разстрелян от 37-годишния Михаил Станчев в центъра на курорта.

С опасност за живота е 22-годишната му приятелка, която е била с него в паркиран до хотел в курорта луксозен автомобил. Момичето е дъщеря на шефа на полицията в Дряново. Извършителят е задържан при опит да напусне страната ни в посока Турция.

Според окръжния прокурор на Бургас Георги Чинев доказателствата по делото сочат, че убийството е извършено заради проява на ревност от страна на 37-годишният Станчев.

Още по темата

"Пострадалото момиче и извършителят на убийството се познават и са имали любовни взаимоотношения. Убитият бизнесмен е бил работодател на момичето. Той постоянно я е ухажвал - водел я е на вечери и ѝ е давал подаръци. За по-малко от 24 часа убийството беше разкрито", подчерта окръжният прокурор пред  Bulgaria ON AIR.

По думите му събраните доказателства би трябвало да издържат пред съда и извършителят трябва да получи адекватна присъда.

"Все още не се знае дали е имало план за извършване на деянието. Назначени за множество експертизи. Все пак авторството на убийството не може да бъде поставено под съмнение. 37-годишният Михаил Станчев трудно обяснява действията си спрямо момичето и защо прострелва и нея", категоричен е Георги Чинев.

Журналистът Стефан Ташев смята, че полицията и прокуратурата трябва да бъдат похвалени за бързата реакция, но въпреки това убийство в началото на туристическия сезон не говори добре за страната ни.

"Няма как това да е поръчково убийство, защото изпълнението е доста аматьорско. Има доста нелогични неща, но може би този човек е бил в състояние на афект и не е мислел трезво", уточни Ташев в "България сутрин".

Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма е на мнението, че този инцидент по никакъв начин няма да повлияе на туристическия сезон.

"Ставаме свидетели на друг проблем - работодател използва свой работник. По какъв начин ние защитаваме кадрите в туризма от работодателите им? Това е трагичното в случая. Тук става въпрос за сексуално насилие, а стрелецът е отишъл да се саморазправи", отбеляза още експертът.

.Извършителят беше заловен с оръжие и боеприпаси при опит за бягство в Турция – той е с чисто криминално минало. Застрелял жертвата си от упор, след което стрелял по момичето, което се опитало да го спре.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев сподели, че предстои на задържания Михаил Станков да бъде повдигнато обвинение за квалифицирано убийство и опит за убийство, за което се предвиждат от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживот без право на замяна.

Полицията все още издирва свидетели на екзекуцията и хора, които могат да дадат сведения за връзката и взаимоотношенията между стрелеца, жертвата и простреляната Симона.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
6
 
! Отговори
До кажи честно преди 5 години
Някой, който е пълен аматьор, в момент на умопомрачение или няма грам мозък в главата. То, като се хващаш с такава е ясно. Тя пък станала любовта на живота ти за 1 месец.Тръгваш да убиваш заради нея при положение, че имаш и дете. Еми, то е ясно, че това не е 37-годишен мъж, а дете първа група в детската градина. Ментално имам предвид, физически гледам, че е пораснал. Никакъв опит нямам, но при подобна ситуация покривамведнага оръжието и минавам границата като мигрантите пеш, а не през КПП с кола
54
0
 
5
 
! Отговори
кажи честно преди 5 години
".Извършителят беше заловен с оръжие и боеприпаси при опит за бягство в Турция той е с чисто криминално минало. Застрелял жертвата си от упор, след което стрелял по момичето, което се опитало да го спре."Някой да ми обясни > кой убиец,при това издирван за убийство бяга с оръжието и боеприпасите към Турция ?
53
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През *** ми е както за утрепаната мутра "работодател", така и за начинаещото курвeнце, а особено за изнервеният момък, решил да се прави на каубой!
52
0
 
7
 
! Отговори
ПОЛЯ преди 5 години
До Господари на ефираАз съм от Трявна, но живях известно време в Плевен. Сега съм в Лондон. Не съм искала да съм в чужбина, но просто вдигнах ръце от всичко в Бг. В Плевен се борих срещу един английски ***, за който бях омъжена Зуел. Той е много известен мошеник и поддръжник на ГЕРБ естествено.
51
0
 
1
 
! Отговори
А преди 5 години
16 ИГРАЛНИ ДОМОВЕ,НЕ ЗНАЕХ ЧЕ ИМА ТОЛКОВА В БЪЛГАРИЯ,ССИГУРНО СА КОЙ ЗНАЙ 100 ПРИ ТЕЗИ МАЛКИ ЛИХВИ,ТОЙ СЯКАШ ОТКРИВА ЦЕЛЕНЧУКОВИ ЛАФКИ,ДРУГ ИМА 16 АПАРТАМЕНТА МОЖЕ БИ,ИЗОБЩО БЪЛГАРИЬО,ЗЕМА НА ГЕРОИ,А СЕГА НА МИЛИОНЕРИ,МИЛИАРДЕРИ И БЕДНЯЦИ,КВО СТАНА С ТЪРНОВКОТО УБИЙСТВО,МИСЛЯ СИ ЧЕ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ.,
50
1
 
2
 
! Отговори
Господари на ефира преди 5 години
Не искам да го коментирам адвоката от Плевен е дават го най-добрия но ако не ги вкара в затвора ще стане известен и той!Марковски не съм го наемал никога а Цецка нея няма дори да я коментирам ако трябва в Хага и Страсбург но ще вкара биячите в затвора!Ти от кой град си Поля??
49
0
 
2
 
! Отговори
ПОЛЯ преди 5 години
До Господари на ефираА кой е адвокатът Ви? АКо е от Плевен ще е много много трудно. Още повече че кмета на Плевен е един стократно пребоядисан гербаджия, доносник и чехъл от класа.само не отивайте при Марковски. Всеки друг, но не и Марковски.Омбудсманът може да съдейства. Тя е интелигентна жена. Само не и цеца цачева. Всички я помним защо беше изритана позорно от Общината от Плевен едно време.
48
1
 
6
 
! Отговори
Господари на ефира преди 5 години
До ПОЛЯ-Точно така и ще направим само чакам да видя адвоката ми какво ще ни залъже пак и ще ги газим до дупка тези корумпирани *** 15 месеца се влачи това дело биячите ги пазят от МВР Долни Дъбник и от Плевен единият от биячите се хвали че е доносник на РПУ Долни Дъбник преди 3 години Цветан Цветанов възтанови тази стара милиционерска практика Доносник на полицията и при него ще ходят от Господари на Ефира.Когато бях нападнат бях служебно лице охранител работещ по европейски проект.
47
0
 
3
 
! Отговори
ПОЛЯ преди 5 години
До Господари на ефираАз си бях изпатила много от съдия Румен Лазаров и по скоро от съпругата му Ивелина Лазарова. Използваше цялата власт на мъжа си за да ме смачка. Писах до Етичната Комисия към Висшия Съдебен Съвет, Главния прокурор отворено писмо и до Министъра на Правосъдието. Дайте гласност на случая, правилно решение.
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хммм, комплексарщината и друсането на амфети почват да придобиват чапокалиптичен характер
45
0
 
9
 
! Отговори
Господари на ефира преди 5 години
До ПОЛЯ-И аз така ще направя имаме много заможни и влиятелни приятели и точно в София ще ги гоним до дупка и до Ес да злепоставим цялата съдебна система в Бг няма прошка Поля,няма мила ще си получа справедливостта!!
44
0
 
16
 
! Отговори
ПОЛЯ преди 5 години
До Господари на ефираЛично съм си патила от съдиите в Плевен. И прокурори и съдии са адски корумпирани. И адвокати също. намерете си адвокат от друг град. В плевен всички са навързани като свински черва. Аз писнах чак в София в различни институции и ги заплаших с публичност по моя случай. Чаааааааааак тогава се спряха.
43
0
 
10
 
! Отговори
Господари на ефира преди 5 години
До дупка ще ви гоня до девето коляно сте проклети кучета и 100 години да минат аз няма да забравя!!Дано да горите в пъкала кучета долни да се капете и ходжи и магове никой да не може да ви помогне Амин!!!!!България не е държава това е пародия това ако беше в Китай да са ги обесили тези рецидивисти!
42
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само не разбрах 54-годишен "бизнесмен" който започнал преди 30 години (само на 24 г.) с ротативки от Хорахане рома или от Дисикане рома е.Имаше ли тогава ДПС или беше само БСП от която се нароиха всички партии и престъпници.
41
0
 
13
 
! Отговори
Господари на ефира преди 5 години
Ако не вкарам биячите си в затвора в най-скоро време в затвора да излежат и условните си присъди ще се обърна към Господари на ефира,Бойко Борисов,Цветан Цветанов,Цацаров и Върховния съд в Хага.Какво искат от МВР Долни Дъбник да стане втора Катуница ли?!МВР Долни Дъбник и съда в Плевен са ужасно корумпирани за пари ще продадат майките си!!
40
2
 
18
 
! Отговори
Господари на ефира преди 5 години
Хора какво се учудвате миналата година ме нападнаха 3 *** единия наполовина ром другите двама роми двама ми нанасят удари посред бял ден в 11:45 пред съвета в Долни Дъбник има свидетели който ги е страх да свидетелстват има видеозапис който аз съм гледал миналата година и на него ясно се вижда атаката срещу мен има и медицинско и биячите ми са с по 80 висящи дела и условни присъди и тази година адвоката ми показва замазани снимки и ми казва че главния прокурор на Плевен казал че записа е негоден.
39
1
 
13
 
! Отговори
не на нас преди 5 години
Ревност-ама друг път.Също като при самоубития Горски от шесторното убийство от Нови Искър.
38
5
 
2
 
! Отговори
СС преди 5 години
Много силикон и хиалурон в сурата ... лошото е,че вече има и куршум в главата ... тия кифли наистина могат да накарат някой да полудее ...
37
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пропаднала до крайна степен... като им се видят снимките той на какво прилича и тя, която има интимни отношения с него и се продава за парите му... Отврат и погнуса.....
36
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На чист български му се вика навързани свински черва. Мутра, незнайно защо наречен 'бизнесмен', 'мутра охранител' и *** на двамата с баща роднина милиционер. Иначе на правителството големият им страх са палаткаджиите по незастроените плажове. Я да си видят контингента и другарчетата хотелиери и собственици на казина. Валерката да ги задължи да ползват заглушители..