Реджеп Ердоган се закани за "кръстоносен поход" към Виена

Австрия закрива 7 джамии и гони 40 имами от страната си
Обновена: 10 юни 2018 17:38 | 10 юни 2018 11:30,
533
Реджеп Ердоган се закани за "кръстоносен поход" към Виена
Снимка: Reuters

Правителството на Австрия взе решение да затвори седем джамии, които се ползват с финансиране от Анкара, както и да изгони до 40 имами от пределите на страната си.

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган обеща отговор на мерките на Виена, които той описа като "нов кръстоносен поход", пише германският национален ежедневник Die Welt, цитиран от "Фокус".

"Опасявам се, че мерките на австрийския канцлер Себастиан Курц водят света към нов кръстоносен поход, към война между кръста и полумесеца", заяви Ердоган в рамките на предизборен митинг в Анкара, проведен в събота, 9 юни.

"Правите това и очаквате, че ние ще стоим безучастни? Това не означава, че и ние няма да предприеме някои стъпки", закани се турският лидер.

В петък Австрия обяви, че ще експулсира от страната до 40 имами. Освен това Виена ще наложи затварянето на седем джамии. "Паралелните общества, политическият ислям и радикализацията нямат място в нашата страна", бяха думите, с които Курц обяви решението на управляващите във Виена.

Имамите, които ще бъдат заставени да напуснат Австрия, са духовници на "Турско-ислямския съюз за културно и социално сътрудничество в Австрия" (Atib).

Австрийският министър на вътрешните работи Херберт Кикл добави, че правителството ги подозира в нарушаване на забраната за чуждестранно финансиране на религиозните организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


533
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
395
1
 
1
 
! Отговори
Ердоган домуз джолан преди 5 години
Тоя пък къде е тръгнал с тази крива глава.
394
1
 
1
 
! Отговори
Jas преди 5 години
Милият Реджеп, явно си няма и понятие, че войната между кръста и полумесеца никога не е приключвала. И какви мерки ще предприема? Предизборна презентация на липсваща мускулатура.
393
5
 
10
 
! Отговори
Тоя па преди 5 години
Някой европейци вече почват да се усещат! За разлика от бабката Меркел и французойчето. А тоя се репчеше така и на Путин, но после ходи да му целува задната част на панталоните.Тия си мислят,че като са чистили клозетите на Европа и са си купили някой лъскава кола и са се оправили икономиката. Леле,в голяма заблуда сте бе ,чоджум.Затова и вие миете клозетите и винаги такива ще си и останете!
392
3
 
10
 
! Отговори
Историк преди 5 години
Ако пишмансултана беше чел историята, щеше да не споменава Виена. За османлии всичко приключва там.
391
3
 
6
 
! Отговори
Оберфюрер преди 5 години
На прав път е канцлерът
390
3
 
8
 
! Отговори
Eva B преди 5 години
всичко хубаво в политиката се ражда в Австрия.
389
6
 
10
 
! Отговори
Румео се завръща преди 5 години
Ако Путин не се беше сдобрил с Ердоган, държавицата Турция днес щеше да е в много сериозна криза...Този човечец дразни Европа, а защо европеиците не му спрът износа...тогава ще види кон боб ядели..
388
7
 
7
 
! Отговори
SS преди 5 години
Австрия вече е любимата ми държава - ако в нашата *** продължи *** и ислямското влияние , изчезвам там, но не преди да затрия поне 100 плъха !
387
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как така "кръстоносен поход към Виена"?Нъл са мюслимани...Може би ПОЛУМЕСЕЧЕН поход?И те така по половин месец, по половин месеци и след 10 години са там, ей го де е...
386
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Себастиан му е през ***.ца какво мисли Реджеп.
385
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поздравления за Курц, по-добре късно от колкото никога!!!Надеждата е в Курц и Орбан, едни от малкото истински родолюбиви европейци!
384
2
 
48
 
! Отговори
Поручик Балканец преди 5 години
Мечката вече играе у комшиите. В Италия затвориха пристанищата, в Австрия затварят джамии и гонят ходжи, във Франция, Белгия и Скандинавия забраняват фереджетата. Всичко това не е акция, а реакция на обществените настроения. А обществените настроения и нагласи са отговор на агресивната наглост на мюcюлманските мигранти. Много ми е имтересно каква ще бъде реакцията на т.н. "Хелзинкски Комитет" на Австрия и колко ще му пука на Себастиян Курц.
383
6
 
27
 
! Отговори
1683-Виена преди 5 години
Големият разгром на турската обсадна армия под стените на виена,септември 1683гСлава на полския крал Ян Собиески!https://youtube/watch?v=X8zCv0AHnCs
382
1
 
18
 
! Отговори
Кара Мустафа преди 5 години
Грешка,малка корекция,не Караибрахим,а "великия" везир Кара Мустафа,разбит под стените на Виена от внезапния контраудар на Крилатите Хусари на Ян Собиески 11 септември 1683г
381
3
 
19
 
! Отговори
Крилатите Хусари преди 5 години
Ердо иска да последва съдбата на Караибрахим ли?Историята се повтаря.Почерпете днешните османци с водка Собиески,да си припомнят 11 септември 1683 край Виена и Голямото Турско Поражение на 300 000-та обсадна армия на Кара Мустафа от деблокиращия удар на Крилатите Хусари на Ян Собиески
380
2
 
22
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Щом една религия започне да става радикална и да застрашава сигурността на местните хора, нормално е техният премиер или президент да отговори на очакванията на избралите го.
379
4
 
47
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Това младо момче Курц явно има и топки, за разлика от нашите евнуси-плазмодии. А еРджолан прави нещо, което само в азиатско-османските кочини върви - да сочи външен враг, докато врага всъщност е там, вътре в организацията.
378
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВъпросНеграмотен ***, в момента в Турция има 321 действащи църкви. 90 гръцки,55 арменски,60 сирийски, 4 български ,52 католически ,52 протестантски и останалите на малки общности. Сигурно не си и чувал за Вселенската патриаршия на православната църква в Истанбул.
377
8
 
19
 
! Отговори
Генерал преди 5 години
Путин го спаси тогава,сега даже нямаше и да го споменуваме
376
4
 
20
 
! Отговори
шофер преди 5 години
Винце от череп от векове не сме пили...Наздраве!