Реджеп Ердоган се закани за "кръстоносен поход" към Виена

Австрия закрива 7 джамии и гони 40 имами от страната си
Обновена: 10 юни 2018 17:38 | 10 юни 2018 11:30,
533
Реджеп Ердоган се закани за "кръстоносен поход" към Виена
Снимка: Reuters

Правителството на Австрия взе решение да затвори седем джамии, които се ползват с финансиране от Анкара, както и да изгони до 40 имами от пределите на страната си.

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган обеща отговор на мерките на Виена, които той описа като "нов кръстоносен поход", пише германският национален ежедневник Die Welt, цитиран от "Фокус".

"Опасявам се, че мерките на австрийския канцлер Себастиан Курц водят света към нов кръстоносен поход, към война между кръста и полумесеца", заяви Ердоган в рамките на предизборен митинг в Анкара, проведен в събота, 9 юни.

"Правите това и очаквате, че ние ще стоим безучастни? Това не означава, че и ние няма да предприеме някои стъпки", закани се турският лидер.

В петък Австрия обяви, че ще експулсира от страната до 40 имами. Освен това Виена ще наложи затварянето на седем джамии. "Паралелните общества, политическият ислям и радикализацията нямат място в нашата страна", бяха думите, с които Курц обяви решението на управляващите във Виена.

Имамите, които ще бъдат заставени да напуснат Австрия, са духовници на "Турско-ислямския съюз за културно и социално сътрудничество в Австрия" (Atib).

Австрийският министър на вътрешните работи Херберт Кикл добави, че правителството ги подозира в нарушаване на забраната за чуждестранно финансиране на религиозните организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


533
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
375
9
 
30
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
Знаете ли какво означават думите на Ердоган!Ами той говори от името на вложените пари от арабските петрошейхове!Както на американците , шейховете дават луди пари и на турците!А те имат задължението да проправят пътя на исляма към Европа!За това нашия елит лиже дупетата на тези турски посредници!И построиха в България толкова много джамии!
374
3
 
25
 
! Отговори
Тото преди 5 години
До 371 Сега вече знаем защо половината от главорезите на ИДИЛ са дошли от западна Европа, надъхани от точно такива имами.
373
4
 
29
 
! Отговори
НА преди 5 години
СКОРО ЧОБАНА ЩЕ ПОДКАРА ОВЦЕТЕ КЪМ УРНИТЕ.ТРЕБЕ МОТИВАЦИЯ,ЧЕ ОВЦЕТЕ ИЗПОСТАЛЯХА И НЕЩО СЕ УФЛЯНКВАТ.МНОГО УДОБНО Е"АВСТРИЯ-ВРАГ НОМЕР ЕДНО НА ДИАРБЕКИРСКАТА СЕЛИЩНА СИСТЕМА"ХЕМ АВСТРИЙЦИТЕ ДАЛЕЧЕ,ХЕМ МАЛКО ПАТРИОТИЗЪМ.
372
3
 
33
 
! Отговори
True преди 5 години
Единия ден си връща Крим,на другия ден превзема Виена.На третия бие османски шамари на Тръмп.Изобщо-голям бабаит,голямо чудо.Не е на добре таз,неговата-скоро таборът ще лети към луната.
371
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Курц е ВЕЛИК! Обичам си премиера и това е! А *** ще горят в Ада! Мислите, че кто се плодите като мишки и ще е вашето? Една ракетка и се връщате 100 г. в плоденето, маймуни грозни!
370
3
 
39
 
! Отговори
Памет преди 5 години
Да напомним на анадолското черно турче че именно пред Виена изпадаха зъбите на османските турци.
369
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган да не би да е забравил как преди няколко века един османски велик везир си е счупил врата пред портите на Виена.
368
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо няма да прави Ердоган разбира се,само нахъсва глупавите анатолийци да гласуват за него,не че е нужно де и без друго главите им са прекалено "задушени'под гъжвите и забрадките.
367
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баш ербап реджеп ер доганя
366
1
 
19
 
! Отговори
Ай, мами преди 5 години
Имамите са i-***.
365
1
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Щото 40 разбойници-имами разпространявали 40 ала-бала измами...
364
11
 
35
 
! Отговори
788 преди 5 години
Турци, като се погледнете в огледалото какво виждате?Може би това лице на снимката, което ви е възседнало и ви яха три мандата. И си пълни офшорките, и е срам за Турция. Какъвто народа такъв и Президента.
363
4
 
31
 
! Отговори
ж преди 5 години
Струва ми се че само на една държава имат големи топки и не им пука от последствията Виена !
362
1
 
15
 
! Отговори
Абсурдно заглавие преди 5 години
Първото което е заглавието е абсурдно.Не е нито кръстоносец,нито рицар 😂😂😂
361
4
 
41
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Турците вече прекаляват показаха по австр.тв как в турските джамии и .културни.сгради се събират и деца в турски военни униформи играят и маршируват готови да защитят Ко.рана пред неве.рниците! За това е това екстрадиране всичко се наблюдава вече какво правят турските и арабски .правоверни ..гласувах за Курц и ми допада тази политика!
360
20
 
5
 
! Отговори
direktora преди 5 години
na tozi sayt pi6at samo zlobarite nie umnite si imame sayt
359
4
 
22
 
! Отговори
Generalissomo FRANCO преди 5 години
На # 368 : За онези, които са във възторг от агресията на Анкара в Северна Сирия (под предлог, че "мачка" кюрдски терористи), е редно да се напомни, че времето на Османската, Съветската и прочее империи отдавна е отминало, и че амбициите на отделни президенти, като Ердоган и Путин да "ревизират" историята на Близкия Изток (поради вътрешни причини), може да имат за резултат локални войни (напр. м/у Техеран и Тел Авив, между Анкара и Тел Авив) , намеса на САЩ и др. събития с ужасни последствия.
358
52
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aвстрийските тарамбуки газ пикaят защото турската армия мачка кюрдските терористи с австрийските и германските им инстеуктори в Ербил и Кандил.
357
7
 
62
 
! Отговори
Българин преди 5 години
И преди 4 века не успяхте да превземете Виена, и сега няма да успеете.
356
1
 
35
 
! Отговори
Стар набор преди 5 години
Ако четете внимателно, Ердоган описва мерките на Виена като "нов кръстоносен поход". Някои погрешно тълкуват, че Ердоган ще води кръстоносен поход. Но той се закани, че ще отговотри на мерките, да видим как.