Реджеп Ердоган се закани за "кръстоносен поход" към Виена

Австрия закрива 7 джамии и гони 40 имами от страната си
Обновена: 10 юни 2018 17:38 | 10 юни 2018 11:30,
533
Реджеп Ердоган се закани за "кръстоносен поход" към Виена
Снимка: Reuters

Правителството на Австрия взе решение да затвори седем джамии, които се ползват с финансиране от Анкара, както и да изгони до 40 имами от пределите на страната си.

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган обеща отговор на мерките на Виена, които той описа като "нов кръстоносен поход", пише германският национален ежедневник Die Welt, цитиран от "Фокус".

"Опасявам се, че мерките на австрийския канцлер Себастиан Курц водят света към нов кръстоносен поход, към война между кръста и полумесеца", заяви Ердоган в рамките на предизборен митинг в Анкара, проведен в събота, 9 юни.

"Правите това и очаквате, че ние ще стоим безучастни? Това не означава, че и ние няма да предприеме някои стъпки", закани се турският лидер.

В петък Австрия обяви, че ще експулсира от страната до 40 имами. Освен това Виена ще наложи затварянето на седем джамии. "Паралелните общества, политическият ислям и радикализацията нямат място в нашата страна", бяха думите, с които Курц обяви решението на управляващите във Виена.

Имамите, които ще бъдат заставени да напуснат Австрия, са духовници на "Турско-ислямския съюз за културно и социално сътрудничество в Австрия" (Atib).

Австрийският министър на вътрешните работи Херберт Кикл добави, че правителството ги подозира в нарушаване на забраната за чуждестранно финансиране на религиозните организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


533
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сайта ви съден за Тероризъм , само такива коментари тука всички коментари копирани и пратени на Ердоган по имейл
334
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
6666
333
4
 
24
 
! Отговори
Generalissomo FRANCO преди 5 години
След огласяване концепцията на Давутоглу (бивш външен м-р и м-р председател на Турция) за разширяване влиянието на Анкара в пределите на бившата Османска Империя , Ердоган счита, че европейска (и християнска!) демокрация, като Австрия, няма право да защитава суверенитета си, и дори заплашва с ответни "действия".... Това е урок и за нас българите, какво да очакваме, ако експулсираме платени от Анкара имами !
332
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше в Турцията собственика на Инвестир АГ да търкаше наровете в Затвора ама у Булгарско си разграден двор
331
3
 
26
 
! Отговори
хаха преди 5 години
От эаглавието на статията се раэбира, че Ердоган е станал християнин, и ще правим кръстоносен поход! ХАХАХАХАХА
330
3
 
4
 
! Отговори
Ciacev преди 5 години
Ja si uspokoite nervata...i ne mi baraite s mrasni raki komshiite...tova e pohod na plusovete, ve hora...niakoi kazvat na plusovete krastcheta... :-)
329
4
 
16
 
! Отговори
No comment преди 5 години
Тоя бунак ако тръгне да освобождава Крим,ще го бухат като свински даул до Анадола.А барабонките по *** му ще звънят като дайре на кюрдска сватба.
328
3
 
16
 
! Отговори
да преди 5 години
какво ще направят турците в Крим, че не разбрах....?:))))))а после..????а, извинявай.."после" няма да има..само "стъклена пустиня" както им подсказа неотдавна Москва:)))
327
4
 
27
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
Като пътувам из Европа, никога не казвам, че съм Българин. Срамувам се. Обикновено казвам че съм от Сомалия или от Зимбабве, звучи по-престижно.---------Като си природно *** никой не ти е виновен!
326
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето такива хора загуби вашата скъпа НРБ като ястреба и други интилегентни и мислещи. Сега там останахте хора с мозъци развити без протеини.
325
3
 
29
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
Турците 2 пъти са обсаждали Виена. Ако решат пак ще го направят. Европа е плащала данък на Османската империя - сега пак плаща да не ги залее с "бежанци". Европа без армия е една голяма тлъста---------Точно така, два пъти са я обсаждали Виена и два пъти австрийците са ги разбили!
324
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извинявайте., но Ердоган е този, който на практика гони турците от Европа, защото ги използва за свои цели. Както навсякъде. Абсолютен ретроград И нагъл в същото време. Действа подмолно и то основно чрез религията. На хората вече им дойде до гуша. На какво си играе? Той ще диктува събитията, представете си. И то там където изобщо не му е работа. Щял да отговори. И как по - точно? Ще заплашва с инвазия, така ли? Тогава е най - нормално Европа да го разкара от главата си.
323
4
 
27
 
! Отговори
Е преди 5 години
На който Мюмюн България не му харесва-потурите,феса и Ориент експреса!
322
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До локум йокБългария иска да финансира попа на Желазната църква ама няма с какво.
321
3
 
13
 
! Отговори
к преди 5 години
До ного просзначи ти вярваш в еврейската история според която "пра-българите" са монголоидно племе което е живяло в колиби !?промит мозък !как е възможно племе от коняри да разгроми наи-силната в света армия - Бизантииската или армията на "Светата Римска Империя" !?Турците са помохамеданчени насила !Ние също сме били покръстени насила !Така като сега ни завлякаха в ЕС и НАТО - насила !
320
3
 
14
 
! Отговори
Бор преди 5 години
Хайдееее и туркоглавия чикагски трокаджия от силистренските села-Ястребинчето,дойде да *** от разстояние правоверни фетви за радост на Падишаха.Работата е сериозна.И днес ще отмъщава по вестниците на лошите българи,че преди време почупили кокалите на стария турски лешояд.
319
3
 
19
 
! Отговори
ного прос преди 5 години
До кТи си болен бе. Прабългари и османци нямат нищо общо. Идват от различни географски области. Най-малко пък общ бог??? Драскач.
318
4
 
21
 
! Отговори
до Мустафа преди 5 години
ОТИДЕТЕ ОТИДЕТЕ ДО КРИМ! ХАХАХА ТАМ РУСНАЦИТЕ ДА ВИ ОПУКАТ!
317
18
 
5
 
! Отговори
Мустафа преди 5 години
Първо трябва да освободим Крим и нашите поробени братя-кримските татари!Пък после да тръгнем към Австрия и Лондон.
316
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защо не мразите Сърбите - та те ни взеха Ниш и Скопие !?защо не мразите Румънците - те ни взеха Влахия и цялото черноморско крайбрежие до сегашна Костанца (казвала се е Кюстендил) !?защо не мразите Гърците - те ни всеза Беломорска Тракия !?.Кой ти каза, че не ги мразим?Ние българите мразим всички.