Реджеп Ердоган се закани за "кръстоносен поход" към Виена

Австрия закрива 7 джамии и гони 40 имами от страната си
Обновена: 10 юни 2018 17:38 | 10 юни 2018 11:30,
533
Реджеп Ердоган се закани за "кръстоносен поход" към Виена
Снимка: Reuters

Правителството на Австрия взе решение да затвори седем джамии, които се ползват с финансиране от Анкара, както и да изгони до 40 имами от пределите на страната си.

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган обеща отговор на мерките на Виена, които той описа като "нов кръстоносен поход", пише германският национален ежедневник Die Welt, цитиран от "Фокус".

"Опасявам се, че мерките на австрийския канцлер Себастиан Курц водят света към нов кръстоносен поход, към война между кръста и полумесеца", заяви Ердоган в рамките на предизборен митинг в Анкара, проведен в събота, 9 юни.

"Правите това и очаквате, че ние ще стоим безучастни? Това не означава, че и ние няма да предприеме някои стъпки", закани се турският лидер.

В петък Австрия обяви, че ще експулсира от страната до 40 имами. Освен това Виена ще наложи затварянето на седем джамии. "Паралелните общества, политическият ислям и радикализацията нямат място в нашата страна", бяха думите, с които Курц обяви решението на управляващите във Виена.

Имамите, които ще бъдат заставени да напуснат Австрия, са духовници на "Турско-ислямския съюз за културно и социално сътрудничество в Австрия" (Atib).

Австрийският министър на вътрешните работи Херберт Кикл добави, че правителството ги подозира в нарушаване на забраната за чуждестранно финансиране на религиозните организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


533
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
8
 
39
 
! Отговори
Манго преди 5 години
......му работа! Самозабравил се тиранин, който си мисли, че и зад граница ще му мине номера. Мишок!
294
5
 
27
 
! Отговори
-------- преди 5 години
Ердоган се закани за "кръстоносен поход" към Виена----------От жегата ще да е!Султана е "слънчасъл"!!!Втакива случаи се препоръчва повечко течности, салатки и отдих на сянка и никакво вълнение.-))))))
293
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да организира колкото иска походи,но да не минава през България и не иска коридори и каквото и да било съдействие от българските власти.
292
32
 
9
 
! Отговори
Покръстването 866 г. преди 5 години
Българския Народ е насила християнизирън по време на Византия през 866 г. време е вече да се изучава в Учебниците по История а не да се крие от децата за да не научат Истината за пра дедите им
291
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 312 Ама ти не си турчин, а генетично си българин. поради откраднатите в харема българки си взел български ген на интелигентост. Турчинът е *** като овца.
290
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А как би звучало ако новината беше така; Ердо затвори 7 църкви в Турция. Като ви чета имам чувство ще Ердо управлява Австрия.
289
6
 
43
 
! Отговори
Е преди 5 години
На който Мюмюн България не му харесва-потурите,феса и Ориент експреса!
288
3
 
20
 
! Отговори
No comment преди 5 години
На този бабаит,пехливаните още гонят кюрдските овчари из Анадола и не знаят къде са.Докато не направи 1000 лири за лев,власт няма да даде!
287
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заплахата за война с Европа е реална. Щом Турция е толкова зле икономически, знаете, икономическите проблеми се решават с война. Ха сега турци, ако ви се мре, гласувайте за дядо Ердоган!
286
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генетичната карта на Европа показва, че всеки, който е дошъл на кон с война не е оставил потомство. Къде са гените на аспаруховите прабългари - няма ги. Българите сме 20% славяни и 80% траки. Къде са гените на войнствените маджари - няма ги. освен езика не са оставили потомство, което да оцелее досега. Генетичната карта на Унгария показва, че унгарците са 100% славяни.Къде са селджукските турци, завладели балканите - няма ги в Европа, измрели са от остри заразни болести , за които ми слагат ***
285
7
 
17
 
! Отговори
Йово преди 5 години
До Анонимен 304"Защо от Уикипедия трябва да научаваме че сме насила християнизирани от Византия през 866 г." Не вярвай много на БГ уикипедията там написаното от македонеца Jingiby на заплата от Македонското културно министерство. Мико, Iliev, NK и още 4-5 човека зад който седят едни добре платени НПО-та. Срещу тези хора име не един сигнал до прокуратурата. Провери го в интернет. Тези фалшификатори бяха написали че Самуил е македонец а Българите са турци.
284
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Австрия.....
283
7
 
37
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 5 години
Ердогане. Никой не те бръсне за слива моето момче. Да го видиш черно на бяло. Заплахите ти не струват пукната пара. Само нашето Боце ти се подмазва, но той е селски хитрец и е сукал много от Тодор Живков (не е от страх). Който беше същия подмазвач. Подмазвач ама руснаците даваха евтини петрол и оръжие. Фокусирай се в твоята държава недей мисли за невъзможни походи.
282
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не беше Ататюрк, турците още щяха да ходят с подпетени чехли и да запасват шалварите до пъпа. Но уви, не стана хора от тях - искат си чехлите и шалварите, искат да са си рая. Нищо не може да се направи - еволюцията на турчина е до рая, поданик. Не мож го направи гражданин на света
281
14
 
9
 
! Отговори
Амуджа преди 5 години
Сега се оказва ,че Ердоан е по голям демократ и от най-големите демократи.Ремонтира и обновява християнски църкви,а австрийците затварят джамии само и само за да правят сечено на мюсюлманите.Какво пречи на вярващите да изповядват своята си религия? Нали тези хора живеят и работят в тази страна-немат ли право да се молят ,или е по добре да възприемат други ценности и да киснат по цял ден по кафенетата.
280
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 283 Остават турци,защото са генетично неспособни да се изучат - не стават лекари, инженери учители. Така в България ромите си остават роми каквото и да им даваш. Генетика. По-лесно е да си в стадото.
279
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха - ха - ха. Тая смешка на снимката, тоя мустакат примитив тръгнал да заплашва. Тоя съсипа цяла Турция. Във Виена турците такъв як бой са яли, че още им държи влага.
278
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво! Така трябва да стане в цяла Европа!
277
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ние не само не знаем нищо за Османска Империя но и за самите себе си не знаем , щото всичко е Пропаганда и Дезинформация , защо от Уикипедия трябва да научаваме че сме насила християнизирани от Византия през 866 г. тоест Покръстването което реално би трябвало да се води за Геноцид у нас , я прочетете първо там за Борис 1 и после да коментираме ЗАЩО?
276
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Османската империя е яла такъв бой в Австрия,че е по-добре даа си траете за това.