Матю си призна: Наръгал с нож 15-годишната Юлия в Германия

Да се спре с расистките призиви в интернет, апелират от прокуратурата
Обновена: 15 юни 2018 07:08 | 14 юни 2018 18:36,
181
Матю си призна: Наръгал с нож 15-годишната Юлия в Германия
Убиецът на Юлия Снимка: Facebook

Вече е ясен убиецът на 15-годишното момиче в Германия, което е от румънски произход.

"Престъплението е разкрито, за нас няма повече неясноти по случая", обяви прокуратурата в Мьонхенгладбах на специална пресконференция, която разследва смъртта на Юлияна.

Момичето бе убито с нож от бившия си приятел - турчин, който има български паспорт - Матю Костов. Той бил много ревнив, според свидетелствата на негови приятели.

Бил гадже с румънката Юлия от две години, но преди две седмици тя го зарязала и пред тях той заявил: "Ако е заради друг, ще я убия".

Още по темата

Издебнал момичето на връщане от училище и я промушил с кухненски нож с 15-сантиметрово острие. Четири от прободните рани се оказали смъртоносни. Юлия паднала обляна в кръг и крещяла за помощ. Чули я няколко клошари, които били наблизо, и веднага извикали линейка.

Тя обаче починала от раните си в болницата. Семейството й ще я погребе в родното й място - градче край Букурещ. Близките на момичето са наели автобус. Бащата на загиналата й купил бяла рокля, за да я погребе по техните обичаи.

Фамилията на Юлияна, която всички наричали Юлия, живее от социални помощи. В интернет хора от Фирзен събират дарения за погребението.

Матю Костов живеел от 10 години в Германия с майка си и брат си. Родителите му са разделени. 17-годишният младеж не ходел вече на училище, но и не работел.

Бил познат на полицията заради множество нарушения на закона – шофиране без книжка, кражби, побоища, търговия с наркотици. Заради дрогата го зарязала и Юлиана. У нея полицията открила брошура за консултации при проблеми с наркотиците.

Ден след убийството Матю Костов се предал сам на полицията, но още мълчи. Има издадена заповед за задържането му под постоянен арест. По дрехите му имало кръв от жертвата.

Днес стотици ще участват в мълчалив траурен поход в нейна памет във Фирзен. Организаторите не познават семейството, но казват, че походът не е политически мотивиран. Прокуратурата призова да се спре с расистките призиви в интернет, които убийството предизвика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
17
 
15
 
! Отговори
Психолог 1 ви курс преди 5 години
Когато български полицай и военен си убие гаджето е по лИбоФ,но когато е ром или какъвто е там- е защото целия етнос бил ревнив,кирлив и тнт.То бива комплекси бива ама дано поне с нещо да помага това избиване на синдрома за малоценност.
72
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Расите трябва да извървят своя път до цивилизацията сами, в противен случай под тънкия слой привнесена култура винаги избива дивото. Това важи и за средноазиатските *** - турските племена, разрушили Източната Римска империя и българското царство. Рушенето не ги е направило цивилизовани и неандерталецът живее в тях.
71
1
 
17
 
! Отговори
Веско преди 5 години
До БерлинОбщия знаменател за всички мигранти от северна Африка и Близкия Изток е, че са нелегални и всички нарушават куп закони без последствия. Дали са лоши, вие го казвате.
70
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Немци" идва от Русия.Когато Петър Първи(първият,последният и единствен умен руски държавник) е довел много специалисти от чужбина, главно за корабостроене и други занаяти, за да вдигне Русия,и успял,тези чужденци не разбирали руски.Местните *** ги наричали неми,защото не разбират езика.Така останало.Ннемцьий.После пък в България ... сещате се.
69
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Израснал без баща,не работи,не учи,приятелство с уличните дилъри.Та какво може да се очаква от такъв младеж,родителите на момичето явно са нехаели с кого излиза дъщеря им,и те имат вина.
68
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като говориш "немски" в коя страна го научи? "Немия", или "Русия"?Издаваш се отвсякъде.
67
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименХората са превеждали от немски медии. И понеже аз съм умник, а също и живея в Германия и говоря немски ги изчетох и никъде не пише нищо за "турчин с български паспорт"!!! Турчин е бил заподозрян само. Не става въпрос за този. И кой турчин ще го кръстят Матю Костов? Без да ги защитавам турците, това си е дезинформация и живо набедяване, за да се постигне сензация някаква и всеки да хейти тука.
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти пък как разбра че не е турчин.Хората ти казаха ясно:"Турчин с български паспорт"Ако имаш доказателства дай германската институция на съд в Хага.Умнико!
65
0
 
12
 
! Отговори
Реално преди 5 години
Първо са ПОДОЗИРАЛИ турчин на 25 години, дилър, но после този нашият се предал. Така че няма турчин в историята! Просто психопатче след любовна раздяла в лоша компания и контакти с турски дилър!
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Некъф 85 Ами намери си го тогава сам: Matyu KostovПри мен няма проблем с отварянето.
63
0
 
6
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
"......... турчин, който има български паспорт - Матю Костов".Това е повече от достатъчно за какъвто и да е коментар!.... и да добавя, бил безработен, а и не ходел на училище отдавна.
62
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бях турчин щях да се срамувам от вековната си изостаналост, вместо да наглея като се отварям на някакви бели хора!
61
3
 
3
 
! Отговори
пецата преди 5 години
фейк нюз, свършиха нашите битови престъпления че започнаха да пишат за тези в германия, нас ко ни интересува някъв пубер заклал няква Е И?! демек започва шлайфането на общественото мнения за нещо определено, например така и така българите сте престъпници ето вземете тези 500хил мигранти
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не някои, разследващите и осведомени казват, че е турчин с български паспорт. Именамного.Дъщерята на Тръмп като е Иванка българка ли е?
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На турците това да колят си е в кръвта. Историческо наследство..Чий наследник е Стефан Станев който хладнокръвно с 3 ножа в продължение на часове кла бедната Виола и накрая и разби черепа със стик за голф?
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казват, че е турчин с български паспорт. Много турци имат български имена.Нали дедо Тошо им беше кръстник.Ако имаш информация покажи и опровергай! Не провеждай етиомологични изследвания!
57
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъвто и да е,по-интересно е ,че живее от 10г в Германия но явно германците също не могат да ги интегрират!
56
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно не е единственият турчин с това хубаво име Матю Костов. Вероятно е понемчено от Матей, също хубаво турско име. Костов също е много разпространена турска фамилия. Познавам стотици турци с тези имена
55
0
 
22
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Ако беше в затвора нямаше да я убие.
54
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от не доволни !Вчера реваха, че в България няма турци а днес твърдят обратното !Иначе българина е севета вода не пита !