Матю си призна: Наръгал с нож 15-годишната Юлия в Германия

Да се спре с расистките призиви в интернет, апелират от прокуратурата
Обновена: 15 юни 2018 07:08 | 14 юни 2018 18:36,
181
Матю си призна: Наръгал с нож 15-годишната Юлия в Германия
Убиецът на Юлия Снимка: Facebook

Вече е ясен убиецът на 15-годишното момиче в Германия, което е от румънски произход.

"Престъплението е разкрито, за нас няма повече неясноти по случая", обяви прокуратурата в Мьонхенгладбах на специална пресконференция, която разследва смъртта на Юлияна.

Момичето бе убито с нож от бившия си приятел - турчин, който има български паспорт - Матю Костов. Той бил много ревнив, според свидетелствата на негови приятели.

Бил гадже с румънката Юлия от две години, но преди две седмици тя го зарязала и пред тях той заявил: "Ако е заради друг, ще я убия".

Още по темата

Издебнал момичето на връщане от училище и я промушил с кухненски нож с 15-сантиметрово острие. Четири от прободните рани се оказали смъртоносни. Юлия паднала обляна в кръг и крещяла за помощ. Чули я няколко клошари, които били наблизо, и веднага извикали линейка.

Тя обаче починала от раните си в болницата. Семейството й ще я погребе в родното й място - градче край Букурещ. Близките на момичето са наели автобус. Бащата на загиналата й купил бяла рокля, за да я погребе по техните обичаи.

Фамилията на Юлияна, която всички наричали Юлия, живее от социални помощи. В интернет хора от Фирзен събират дарения за погребението.

Матю Костов живеел от 10 години в Германия с майка си и брат си. Родителите му са разделени. 17-годишният младеж не ходел вече на училище, но и не работел.

Бил познат на полицията заради множество нарушения на закона – шофиране без книжка, кражби, побоища, търговия с наркотици. Заради дрогата го зарязала и Юлиана. У нея полицията открила брошура за консултации при проблеми с наркотиците.

Ден след убийството Матю Костов се предал сам на полицията, но още мълчи. Има издадена заповед за задържането му под постоянен арест. По дрехите му имало кръв от жертвата.

Днес стотици ще участват в мълчалив траурен поход в нейна памет във Фирзен. Организаторите не познават семейството, но казват, че походът не е политически мотивиран. Прокуратурата призова да се спре с расистките призиви в интернет, които убийството предизвика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
3
 
! Отговори
до munchen преди 5 години
Честно е,честно! Щом сте там ще търпите.
52
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то кво да ги коментирашв германия кои румъци и българи живеят на социални помощи... това е работа за бхк само :)
51
4
 
36
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
Няма да обиждам на расистна основа поради простата причина, че такива дрипльовци като този има сред всички етноси в България най-вече! Лошото е, че нещо много черни точки станаха. Камион с мигранти - виновни българи, 8 изнасилвача - виновни българи, убийство на непълнолетна - виновен българин... Не е много приятно това да чуваш по ARD, ZDF, BR, MDR и по радиото. Не е честно да бъдем поставяни всички под общ знаменател всички!!!!!
50
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 49До 27Точно в Афганистан "най-лесно" се интегрират европейците - бой, тормоз, тотоално промиване и докарване до състояние животно.Десетки пленени руски войници вече не са европейци - а "интегрирани".
49
1
 
9
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
... търговия с наркотици...
48
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турчин, който от 10 години живее на помощи? Що е то? Ром или джгипси по европейски. Защо го наричат българин? Защото ЦК на БКП през 1968 година взема решение да засели в България всички скитащи ромски катуни. Брагодаря БКП! Благодаря за позора!
47
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунизмъ е виновен , ако не беше българизирал/побългарил Ромите в България сега щеше да се знае кой е
46
0
 
34
 
! Отговори
До 27 преди 5 години
Колкото може да се интегрира един Европеец в ..Афганистан ,толкова ще се интегрират и ...афганистанците в Европата ! Насила -хубост - не става !
45
12
 
0
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Защо веднага решихте че като си е признал това е истина? Какво става? Защо атакуват България? пп. къде е отседнала най-многобройната българска общност в Европа и защо няма такова нещо! В Германия /ако не се лъжа/ има най малко българи!
44
2
 
24
 
! Отговори
Мястото на всички, преди 5 години
роми е в Германистан, и така ще бъде
43
2
 
40
 
! Отговори
видно е преди 5 години
....Матю Костов живеел от 10 години в Германия с майка си и брат си.... ___И в Германия декадата на ромското включване не е проработила.
42
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БХК.......... много работа ви се отваря днеска......... 8 изнасилвачи, 1 убиец............ много питомци имате да спасявате днес!
41
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради ромите ме е срам да кажа, че съм българин . Писна ми!
40
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментиращите, стига вече със споровете ром или не. Вижте снимката и стига сте писали глупости. Изпуснато дете, тежък пубертет... Все тая, от всички раси/етноси/народности има ***.и.Писна ми от бългаари-роми, шофьори-колоездачи, граждани-селяни... Това са спорове на възможно най-ниско ниво!
39
6
 
13
 
! Отговори
Прочут преди 5 години
БГ се прочува като блатото на Европа. То не че не е вярно, ама то вече става очевадно. Като ме питат от къде съм вече казвам Тамбукту
38
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едните роми, другия турчин, ама се водят българи, да те е срам заради такива в Германия да кажеш, че си българин :-(
37
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ром в Англия = БългаринРом в България = Ром
36
0
 
54
 
! Отговори
Правят разлика преди 5 години
До Hafen die WahrheitГоворители на "Алтернатива за Германия" и на "Европейски патриоти" направиха изказвания, в които подчертават, че става въпрос за роми от България, извършили напоследък гадни престъпления в Германия.
35
0
 
52
 
! Отговори
До 38 преди 5 години
Който не прави разлика между *** и българин е ***. Аз как правя разлика между немски гражданин от турски произход и немец.
34
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм Гошо от ромски произход и са ме възпитали по ромските обичаи, но българите са виновни защото нося българско име.