Матю си призна: Наръгал с нож 15-годишната Юлия в Германия

Да се спре с расистките призиви в интернет, апелират от прокуратурата
Обновена: 15 юни 2018 07:08 | 14 юни 2018 18:36,
181
Матю си призна: Наръгал с нож 15-годишната Юлия в Германия
Убиецът на Юлия Снимка: Facebook

Вече е ясен убиецът на 15-годишното момиче в Германия, което е от румънски произход.

"Престъплението е разкрито, за нас няма повече неясноти по случая", обяви прокуратурата в Мьонхенгладбах на специална пресконференция, която разследва смъртта на Юлияна.

Момичето бе убито с нож от бившия си приятел - турчин, който има български паспорт - Матю Костов. Той бил много ревнив, според свидетелствата на негови приятели.

Бил гадже с румънката Юлия от две години, но преди две седмици тя го зарязала и пред тях той заявил: "Ако е заради друг, ще я убия".

Още по темата

Издебнал момичето на връщане от училище и я промушил с кухненски нож с 15-сантиметрово острие. Четири от прободните рани се оказали смъртоносни. Юлия паднала обляна в кръг и крещяла за помощ. Чули я няколко клошари, които били наблизо, и веднага извикали линейка.

Тя обаче починала от раните си в болницата. Семейството й ще я погребе в родното й място - градче край Букурещ. Близките на момичето са наели автобус. Бащата на загиналата й купил бяла рокля, за да я погребе по техните обичаи.

Фамилията на Юлияна, която всички наричали Юлия, живее от социални помощи. В интернет хора от Фирзен събират дарения за погребението.

Матю Костов живеел от 10 години в Германия с майка си и брат си. Родителите му са разделени. 17-годишният младеж не ходел вече на училище, но и не работел.

Бил познат на полицията заради множество нарушения на закона – шофиране без книжка, кражби, побоища, търговия с наркотици. Заради дрогата го зарязала и Юлиана. У нея полицията открила брошура за консултации при проблеми с наркотиците.

Ден след убийството Матю Костов се предал сам на полицията, но още мълчи. Има издадена заповед за задържането му под постоянен арест. По дрехите му имало кръв от жертвата.

Днес стотици ще участват в мълчалив траурен поход в нейна памет във Фирзен. Организаторите не познават семейството, но казват, че походът не е политически мотивиран. Прокуратурата призова да се спре с расистките призиви в интернет, които убийството предизвика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
някаква мишка на държавна служба на ,която ние даваме за заплатадала на турчина български паспорт!Сега всички ние плащаме сметката за пред света.Мишката трябва да бъде издирена и тежко наказана.Да е за урок на другите мишки.Иначе няма управия.
12
1
 
29
 
! Отговори
Йово преди 5 години
"Да се спре с расистките призиви в интернет, апелират от прокуратурата". Мила прокуратура вместо да предупреждавате за расизъм вземете се свържете с германските си колеги и им кажете "Това че роните и турците имат български паспорти не ги прави българи". Вече за 2 дни 2 случая 8 Роми(не българи) изнасилват германче и Турче убива румънче в Германия. Бъдете на висота и защитете етническите българи да не ги сравняват с другите етноси.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10То и бразилци няма с фамилия Андерсон,Тайсън,Майсън и т.н. ама.
10
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още един от онези роми които се имат за турци с. Бг документи а когато се прибират у дома викат ей на пристигнахме в *** където и да отидат ром турчин си остава същия само чуждо иска да притежава по всякакъв начин и се плодът като за Световно
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още малко и ще е турчин. Няма турци с името Матю. Има турскоговорящи *** източноевропейци.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1,Какво ни е направила германската прокуратура?
7
2
 
18
 
! Отговори
ВЪН НЕГРАМОТНИТЕ преди 5 години
РАБОТАТА ВИ Е ДА ПИШЕТЕ ГРАМОТНО! РАБОТЕТЕ ЗА КАКВОТО ВИ СЕ ПЛАЩА ! НЕГРАМОТНИ РЕДАКТОРИ
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко че няма смъртно наказание, този трябва да висне на въжето час по-скоро от такива като този обществото няма нужда.....
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5Баш ром си е малко с малко повече възможности.
4
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е нито турчин нито българин!А един от турчеещите се шведи из българските земи...В германските затвори има много крайно десни ултраси на футболните отбори на Германия!!
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Ънглия като хвърлиш един фас и са те заснели (което е 99.9 %) после или плащаш 75 паунда глоба или чакаш още 1 месец и става 2000 паунда още 2 седмици без да платиш и 2500 паунда не ги ли платите в най-кратък срок тежко Ви. Улиците са чисти.
2
2
 
31
 
! Отговори
уточнение преди 5 години
матю костов е турчин, колкото иван георгиев е евреин!
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се спре с расистките призиви в интернет, апелират от прокуратуратаАло вие сте проблема не "расистките" коментари престанете да си прехвърляте топката да не ви стане тясно качихте ни се на главите заради вас сме на това дередже, заради вас сме във всики доклад на ЕК и пак имате наглостта да обвинявате други. Внимавайте вече защото ние сме търпеливи, но справедливи и си го тълкувайте както искате.