НАП погва 290 души: Харчат над 50 бона на година, доходи - нямат

Агенцията започва проверки на драстичните разминавания
Обновена: 30 юни 2018 09:13 | 30 юни 2018 07:40, Александър Попов
104
НАП погва 290 души: Харчат над 50 бона на година, доходи - нямат
Снимка: Булфото, архив

Инспекторите на Националната агенция за приходите (НАП) започват проверки на 290 души, които са извършили разходи за минали години над 50 хил. лв., но едновременно с това нямат никакви официално декларирани доходи, съобщават от агенцията, цитирани от Investor.bg.

Общото между всички, на които са възложени проверките е, че са се осигурявали върху минималния осигурителен доход, но дори не са подали данъчна декларация за доходите, поясняват от НАП.

Едновременно с това тези физически лица са извършили значителни разходи.

Данъчните ще изследват източниците на доходи в семействата на проверяваните, както и издръжката на домакинствата и разходите им. Ако бъдат установени несъответствия между имущество и доходи, ще бъдат възложени данъчни ревизии за последните 5 години, допълват от приходната администрация.

"Тези близо 300 случая са най-очевидните несъответствия между официален доход и разходи на домакинствата. Освен тях има и други физически лица, чието имущество е повече от декларираните приходи, които също ще бъдат проверени", каза по повод контролните мерки заместник-изпълнителният директор на НАП Пламен Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: НАПукриване на доходи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
3
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
А защо за 30 години няма нито една проверка на НАП в махалите на братята? Кога най накрая НАП ще си свършат работата и да изловят всички социално слаби братя с Q7 последна година и къщи с мраморни лъвчета отпред. Всеки знае и е виждал как социално слаба ромка влиза да си вземе помощите накичена с повече злато от колкото има в трезора на БНБ. До кога проверки само за белите? А нещо за другите? Как може по цял ден да спят, по цяла нощ да пируват и от къде са тия пари? Нещо НАП, МВР?
97
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
270 човека на практика в този списък попада всеки които си купил имот в софия,варна пловдив и е осигуряван на минималната заплата.И целия списък наброява само 270 човека от милиони ,в тая държава всички с малко изключения се осигуряват на парите които реално взимат работниците.ПП проверката е само за работници ,бизнесмените имат право да се осигуряват на минимална заплата но са длъжни да пуснат данъчна декларация. работниците не са длъжни.Условието че се проверяват само не пуснали данъчни те ра
96
2
 
2
 
! Отговори
бай х преди 5 години
а кой ще погне нап , на центъра застреляха един ..... много са корумпирани
95
2
 
2
 
! Отговори
Трябваше преди 5 години
първо да вкарат доказано винвните в затвора и тогава да тръбят по медиите. Сега си е евтина пушилка. Писарушката изкара някой извънреден лев, че е драскал в неделя.
94
2
 
9
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Не ме разбирайте погрешно, не съм против да бъдат хванати хора, укриващи доходи и то в особено големи размери, защото това е на наш гръб. Разсъждавам върху това, че подхода не е правилен и няма да доведе до нищо. Да не говорим че тези джипове и къщи ще бъдат на мига продадени, а парите разбира се изнесени в чужбина. Защото подобни акции не се огласяват по медиите. Тези с джиповете и къщите научават тези неща и без медиите, имат си хора за това, а какво остана да бъде казано в сайта dnes.bg напр
93
2
 
4
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 89. Не не, въпросът не е никак елементарен. Елементарни са твоите разсъждения. Нещо пречи ли гаджето да купи на мацката си джип и къща. Добре, да кажем ще проверят гаджето, но обясни ми как ще ми докажат НАП че съм изхарчил в чужбина 20 000лв. Никоя екскурзия официално по документи не струва 20 000лв., дори в екзотичните дестинации, като Перу е около 7000лв. В съда изрази като "ясно е, че криеш доход" са меко казано смешни, там е ясно само това, което е доказано с документи, свидетели и т.н
92
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само НАП ! Само НАП!!! 😂😂😂🤘🤘🤘
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 92 Те са длъжни да проверят. Ако кажеш че ги е давал баща ти няма проблем проверяват го и него. Ако всичко е наред те пускат и няма проблем. Обаче повечето от тези хора няма от къде да го докажат.
90
2
 
14
 
! Отговори
Лютов преди 5 години
Въй, к'о правим сега с джебчийските фамилии с къщи като прогимназии....Като минават край тях да не гледата пак на другата страна?
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимендо 89Не е задължително. Ти можеш да нямаш доходи, но баща ти може да има и да ти купува това. Може и гаджето да ти купува същото. И няма как да те хванат колко си дал за екскурзия, а само за нещо на територията на БГ за което има документ.
88
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен нападжиите много са закъснели с тия проверки. И бройката на хората, които правят глупости и си мислят че са голямата работа са много повече от 290.Примерно почти всеки български "бизнесмен" собственик на фирма си мисли, че парите на фирмата са и лични негови. И си дърпа и си тегли за лични разходи та му пукат ушите. Да ама не. За да станат примерно негови трябва да си плати данък 5 процента. И други такива случаи. Така, ще почнат да ги хващат първо през фирмите, защото се много умни
87
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И не НАП трябва да доказва тези доходи, а физическите лица!!!
86
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв елементарен въпрос - Как ще разберат кой колко е изхарчил? Много просто. Щом караш джип за 200 000 лв. Имаш къща за 500 000 лв. Харчиш за екскурзии в чужбина по 20 000 лв. А официално декларираш че получаваш 800 лв. не е нужно някой съсед да те докладва. Ясно е че криеш доход и трябва да си платиш данъка.
85
7
 
2
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Добре де, как НАП може да разбере колко харчи едно семейство. Информацията достатъчно достоверна ли е, че да има основание за проверки. Как точно разбраха че харчат над 50 бона годишно? Че това може да бъде казано за всеки, никой не е застрахован, че утре няма да го набедят "бдителни съседи" - завистници, че харчи повече, отколкото получава. Мисля си, че ще има дела срещу НАП по този повод.
84
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАП от къде ще взема данните за тези хора? Като им знам методите на работа пак ще разчитат на доноси от загрижени за социална справедливост съседи.
83
3
 
9
 
! Отговори
афрам бакалино преди 5 години
То при соца сумати хора с па 120лв заплати си направиха и хапартаменти и вили , дали не са крали а ?!Даже имаше виц в соца че хората с доход по около 100лв а харчели по 300-400лв и то при ТОШО когато уж било всичко точно..! Че сега когато не се знае кой пие и кой плаща ще хванете дедовия отделно че много работят на 2-3 места е да не харчат ли а....!?
82
2
 
9
 
! Отговори
Пенка преди 5 години
Почти всяка охранителна фирма си води двойно счетоводство.Една част от работещите не се осигуряват,а другата се осугурява на 2 или 4часа.В обект от 12 охаранители 7 не се осигуряват,а останалите на по 4ч.За един човек фирмата получава около 800лв.Плаща по 300лв.заплата.Направете си сметка колко остава чисто за фирмата.Лошото е,че Инспекцията по труда знае за тези нарушения,но не иска да си има неприятности защото фирмата е винаги с тези власт и се отчита.
81
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
НАП тотално са закъснели! Богатите вече са много богати и ще им вземат дедовия, защото голяма част от авоарите са си ги прехвърлили на децата, съпругите и любовниците! А, кампанията на бирниците е само за парлама!
80
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Я па я...! -Социализма са завръща. И тогава гонеха за незаконни доходи и не даваха да имаш пари.Ама убуу беше тогава, нали! А сега някои се чудят, защо хората избягаха и продължават да бягат там, където дават да имаш пари! Изчезвали били българите, а!
79
7
 
22
 
! Отговори
Вл. Илич Ленин преди 5 години
Съотношението в заплащането м/у най- бедни и най- богати трябва да е 1:3 иначе на социалния строй му се еб***ва мамата!