Оксана Шачко, основателката на Фемен, се самоуби в Париж

Тя е оставила предсмъртно писмо, твърдят нейни приятели
Обновена: 25 юли 2018 07:14 | 24 юли 2018 22:44,
170

Снимка: Twitter

Една от основателките на женското движение "Фемен" Оксана Шачко се е самоубила в Париж, съобщи БТА като цитира.

Агенцията цитира изявление на друга съоснователка на организацията - Ана Гуцол.

"Напусна ни най-безстрашната и уязвимата Оксана Шачко. Засега е известно, че вчера, 23 юли, тялото на Оксана е било открито в квартирата ѝ в Париж. Според нейни приятели тя е оставила предсмъртно писмо", написа във Facebook Ана Гуцол.

Движението "Фемен" беше основано през 2008 година от Оксана Шачко, Александра Шевченко и Ана Гуцол. Украинското нерегистрирано женско движение стана известно със своите зрелищни провокации, които бяха определяни като "радикален ексхибиционизъм".

Акциите на участничките се състояха основно в Киев, а също така и в други европейски столици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В богове са вярвали все народи които са има ли тежък живот. За това са ги създавал за им дават надежда. Богове на плодородието, на войната, на не знам си какво... Християнството възниква като секта близо 200 години след смърта на Исус. Дори са Исус не се знае почти нищо. Ражда се, появява се в един храм като дете и после чак на разпъването. Глупости на таркалета. Чудя се ако го бяха обесели какъв ли щеше да ви е символа хаха
89
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питай Бай Хасан от Столипиново, "Бай Хасане, какво е това троен интеграл? Как се развива ред на Фурие, 2ра степен?"И Бай Хасан ще ти каже... "Няма такова нещо, моето момче... ай да ми се махаш! Аз не съм го виждал тоя интеграл, той къде живее? Какво е това Фурие? Някакъв сладкиш ли е? Нещо като ашуре ли е? Не съм го ял!"Общо взето, хората които категорично отричат съществуването на някакви неща, без да могат да докажат, че наистина ги няма... приличат на Бай Хасан от Столипиново!
88
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То е ясно, че дори и да има някакъв бог, едва ли простотиите на примитивни ***, живеещи на една песъчинка в безкрайния космос ще са му приоритет. Просто отбелязах абсурда в това овците да повтарят "бог да я прости" - богът който прощава е измислен от религията, същата е измислила и правилото че богохулството и самоубийството са непростими грехове. Така че няма как, без значение дали богът на религията съществува или не. В единия вариант няма прошка, в другия е безсмислица.
87
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 99И не виждаш колко е абсурдно това? Да вярвам в литературен герой ей така за всеки случай? Я да ми се махате...
86
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Къде са тези ваши богове? Някой да ги е виждал, чувал? (освен тези в психиатрията)"Няма как да знам дали нещо го има или го няма, преди да е доказано, че го има или го няма. Обаче умните хора си имат едно наум, че по-добре да смятат, че може и да го има, отколкото категорично да кажат, че го няма. То е като със снаксовете с играчка за малките деца. Или от онези в които слагаха по 20 лева вътре. Няма как да знаеш, че непременно няма 20 лева, преди да си отворил пакетчето и да провериш сам.
85
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 94Естествено, че е писана от хора да не мислиш, че е паднала от небето? Библията е просто един сборник на религиозни текстове дори не всички са вътре...
84
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А конкретно самоубийството е забранено защото в противен случай, всички религиозни щяха да се изпонасамоубията.Все пак религията ги лъже, че в отвъдното ги чака вечно блаженство. Кой ще се занимава със смъртния страдалчески живот ако може директно да отиде в рая ;)За това никакво самоубийство. Все пак религията е инструмент за заробване, а умрелите роби не могат да робуват.
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 92Теб ако те блъсне кола какво предпочиташ да извикам линейка или да почна да се моля да оздравееш?
82
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е забавно как някакви хора хем казват "библията е писана от хора", хем после посочват текстове от библията, за да защитят нелепите си мнения. Ахахах...
81
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 92Аз не разбирам как можете да вярвате в нещо толкова абсурдно. В това са вяравли хората от преди хиляди години които не са имали грам представа за света около тях. Имали с богове за всякакви природни явления и тем подобни глупости. Да не говорим, че християнството е било ползвано главно за политически цели. Къде са тези ваши богове? Някой да ги е виждал, чувал? (освен тези в психиатрията)
80
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Невероятно е как хората още говорят за богове сякаш наистина съществуват"А те не съществуват и това е доказано? Така ли?
79
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"До господин теолога"Моето лично мнение е, че религията е тотална глупост, и в самото си естествено е инструмент на злото. Богът на религията е измислен, такова животно няма. Единственото което този бог очаква от хората е овча мисъл и сляпо подчинение. Не твърдя, че разбирам божията воля, но силно ме съмнява тези качества да са действително положителни. Звучи като делото на манипулатори и експлоататори. Кой бог би желал да е почитат от глупачета?
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Исляма не произлиза от християнството."Напротив! Точно от християнството произлиза! Ама какво да обяснявам на неуки хора, които не искат да прогледнат. Още ти трябва да учиш...
77
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Невероятно е как хората още говорят за богове сякаш наистина съществуват...в се едно сме в тъмните векове... къде са тези богове? Или от НАСА ги крият :О
76
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 86Ако тоз който е писал е бил яко надрусан сигурно.
75
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До господин теолога, който само казвал какво пишело в книгата на Бог...Господине, а ако Господ е позволил да се самоубиеш, значи ли това, че той няма нищо против? Нали уж всяко листо от дърветата пада с позволението на Бог?
74
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Книга на бог няма. Библията е сборник от религиозни текстове"Е да ама господ ги е диктувал ;)
73
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 80Книга на бог няма. Библията е сборник от религиозни текстове, версията което използваме ние днес е създадена от Крал Джеймс през 1611 година. Библията съдържа текстове писани в няколко века. Не е паднала от небето. Писана е от хора. И става дума за литературни герои.
72
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Примерно Ислям от Християнство, Християнство от Юдаизъм"Исляма не произлиза от християнството. Християнството и исляма произлизат от юдаизма, който между другото е също пределно ясен, че е единствената и финална воля на господ, и всичко друго - различно или ново е дело на фалшиви пророци.
71
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А дори и бог да броеше добрите дела, тази друго освен да бъде публично непристойна не е правила, което не смятам, че се брои за добро дело. А колкото до твърдените подбуди за това и поведение, не съм забелязал активизма на фемен да е постигнал каквато и да е от целите си.Но ако ще спите по-спокойно, сигурен съм, че господ ще и прости всичките простими и непростими грехове, защото вие така сте казали ;)