Оксана Шачко, основателката на Фемен, се самоуби в Париж

Тя е оставила предсмъртно писмо, твърдят нейни приятели
Обновена: 25 юли 2018 07:14 | 24 юли 2018 22:44,
170

Снимка: Twitter

Една от основателките на женското движение "Фемен" Оксана Шачко се е самоубила в Париж, съобщи БТА като цитира.

Агенцията цитира изявление на друга съоснователка на организацията - Ана Гуцол.

"Напусна ни най-безстрашната и уязвимата Оксана Шачко. Засега е известно, че вчера, 23 юли, тялото на Оксана е било открито в квартирата ѝ в Париж. Според нейни приятели тя е оставила предсмъртно писмо", написа във Facebook Ана Гуцол.

Движението "Фемен" беше основано през 2008 година от Оксана Шачко, Александра Шевченко и Ана Гуцол. Украинското нерегистрирано женско движение стана известно със своите зрелищни провокации, които бяха определяни като "радикален ексхибиционизъм".

Акциите на участничките се състояха основно в Киев, а също така и в други европейски столици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
4
 
4
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Това говори колко изкуткудякали са всички от "фемен"!
109
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сата НАТОдавай, ти си на ред
108
3
 
12
 
! Отговори
Семен преди 5 години
Каква кауза е това да ходиш гол публично и да рисуваш полови органи. Никой нито я кара да сключва църковен брак нито нищо, може да живее както поиска, където поиска, няма никакъв патриархат да я ограничава и тя избира това?
107
9
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Самоубиват се лузъри и хора без кауза, хора като тази са последните, която ще тръгнат да се самоубиват. Тя е имала смелостта да се изплюе в лицето на царя на ***, та ще я уплаши нещо. Все едно аз да тръгна да се самоубивам.
106
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Феминизмът днешно време си е психическо заболяване.
105
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 113"суицидът е признат като самостоятелно заболяване"а тъпотата е напълно неличимо и прогресивно заболяване!
104
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Да почива в мир!Красиви са украинките, но все бягат от Украйна. А човек от себе си няма как да избяга. Още преди двадесет и повече години гледах в България спектакъл на три украински момичета и едно украинско момче, танцуващи досущ като кралския лондонски балет и донякъде имитиращи Бони М. Момчето се ожени за едно от момичетата, а останалите две момичета се омъжиха за германци. Но...украинците и оттук избягаха, явно им е в кръвта.
103
5
 
6
 
! Отговори
www преди 5 години
Водещите им офицери от ЦРУ са решили да им спрат финансирането и изобщо да прекратят операцията. Логичното последствие е да разчистят следите.
102
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Аз не разбирам как можете да вярвате в нещо толкова абсурдно."Само хора, които не се задълбочават много-много могат да вадят такива съждения. 2000 години назад. Неграмотност клоняща към 100%. Как все пак да им се обяснят някои философски истини за света? С притчи, та еле зацепят. В момента да се четат писанията буквално е нелепица. Отсявате есенцията, която е светоглед /имате го, дори да не си признавате/ - ей това е "религията". И си е толкова истинска и присъстваща в ежедневието...
101
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"За това никакво самоубийство. Все пак религията е инструмент за заробване, а умрелите роби не могат да робуват."Толкова ти е багажа в горната кухина. Посягайки на себе си /според религията, чието мнение дали самият аз подкрепям или не е без значение/ посягаш на Божествената искра на живота, частицата от Него, която те прави... жив.За това самоубийството е смъртен грях.
100
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка глезена принцеса с нереалистични очаквания каквито са 99% от жените към днешна дата трябва да бъде спасена от принц, преди да е късно. Да бъде взета под крилото на силна фамилия. Проблема е че принцовете са само 1% от населението, а развода ги грози със съшата сила ако не и повече. Фирмуера и чипът са им такива, у дворци да им дадеш пак ще бъдат нещастни.
99
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Които посягат на живота си (тоест потенциалните самоубийци) се подлагат на задължително лечение по Закона за здравето, защото са болни. Суицидът е признат са самостоятелно заболяване и болните се лекуват в специализирани психиатрични заведения. Каквото на Земята - такова е и на Небето. Вселенският закон за аналогията. И там "горе" самоубийците също ги лекуват.
98
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Налагането на християнството от Римската империя е логичен ход - империята е била в упадък, и е било нужно средство, което да я скрепи. Религия, която поднася бездействието срещу несправедливостта, че и даже учи да обръщаме и другата буза, и учи хората да загърбят живота в замяна на обещание за блаженство след смъртта - това са все неща, които отварят нови вратички за експлоатация на властите.Шегата обаче е на техен гръб, след налагането на християнството, вековната империя се разпада...
97
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 110Като изключим приказките и се фокусираме единствено на оцелели исторически документи от това време, няма абсолютно никакво доказателство, че в Рим са правили разлика между християни и юдеи. Тези, които са били гонени са били просто "мумуни от близкия изток" и гоненето им е било не на религиозна а на етническа основа.Няма никакви документи, които да споменават днешното християнство до момента в който не се налага от Римската империя. Факт.
96
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 108Абсолютни глупости. Бъркаш Sol Invictus с християнската секта по него време. Римляните са се опитвали да забранят християнството по всякакъв начин.
95
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Християнството възниква като секта близо 200 години след смърта на Исус"Това, което възниква тогава е извращението на християнството от Римската империя. В оригиналния си вид, християнството е езически култ към слънцето, който няма нищо общо с никакъв Исус.Понеже този култ набира популярност, римляните решават да го отвлекат и покварят, за да използват последователите за своите лични интереси. Както правят корпорациите днес - купуват конкуренцията и я развалят.
94
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един от спонсорите на ферментите е DJ Hell. Те получават пари от мъж и протестират срещу мъжете, това рано или късно води до къси съединения в мозъка.
93
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 105Празни надежди?
92
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"За това са ги създавал за им дават надежда."Лека полека хората почнаха да си обясняват какво им дава религията... :)))
91
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 102Да тествам какво съществуването на литератрен герой? Ми то по твойта логика не можеш да докажеш, че Пинокио не съществува? Какво правя твоя бог по-истински от Пинокио? И двамата ги има само на хартия...