На неудобно място с неудобни хора! Бенчев познавал бегло Очите!

Общинарят отрича обвиненията, че е помагал на Желязков
Обновена: 6 авг 2018 18:02 | 6 авг 2018 17:30,
90
На неудобно място с неудобни хора! Бенчев познавал бегло Очите!
Кадър: Нова

Общинарят Бенчо Бенчев проговори за ареста си в Истанбул, където беше задържан заедно с Митьо Очите преди дни.
"Това, което се тиражира по медиите, не е вярно. Просто така се случи, че попаднах на неудобно място с неудобни хора", каза той пред Нова.

Бенчев, който е от БСП и е зам.-шеф на Общинския съвет в Бургас бе задържан заедно с Димитър Желязков и още седем българи в хотел в Турция. След арестуваните бе и бившият депутат от ДПС Несрин Узун.

Още по темата

Митьо Очите бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол след като групата му бе задържана миналата седмица. По-късно се оказа, че Желязков е стигнал до Истанбул с колата на Бенчев и се е настанил в стая на негово име.

Общинарят обаче твърди, че това не е истина и той познава бегло Митьо Очите.

"Далечни познати сме", каза Бенчев и допълни: "Нямам двойно счетоводство. Нищо незаконно не съм направил".

Несрин Узун също обясни, че информациите за него са силно преувеличени, но отказа да дава изявления. Според данните на прокуратурата именно той е направил резервацията за Очите.

"Към този час няма повдигнати обвинения, тепърва прокуратурата в Бургас започва досъдебно производство за лично укривателство", коментира говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя потвърди, че Несрин Узун е направил резервациите за стаите в турския хотел на имената на Бенчо Бенчев и Йовчо Домусчиев. "Няма регистрация на името на г-н Желязков, но той е бил установен в тяхна стая, което за нас е достатъчно доказателство, че са целели неговото укриване", каза още Арнаудова.

От БСП пък призоваха Бенчев да подаде оставка, въпреки че не е член на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
2
 
! Отговори
Бат Бойко преди 5 години
Почнахме борбата с корупцията,за която Нинова мечтаеше.
80
0
 
2
 
! Отговори
Жибор преди 5 години
Ако бе заловен в България,червената преса щеше да напише:"Британския агент Матю Очите отвлече общински съветник и бивш депутат,народната милиция освободи заложниците а коварния мерзавец се издирва."
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хмдам бенчо и очите смъркали заедно кока и рекетирали наред.
78
0
 
1
 
! Отговори
я...не преди 5 години
БНЗ Лук-ял ни мирисал може да има по-голяма отстъпка ако плащаш в кеш, но БНЗ М***решки приема плащания само кеш (без карта)?!В Л'и'д'л в събота и неделя развалят ли се машините за плащания с карта?Кауфл***нд е Лидл, а Лидъл... Кауфланд ли е или май е една фирма на германски комунисти?Новите касовите апарати можеш ли да ги излъжеш? Еми, може и затова пак ще има още по-нови фискални принтери.
77
0
 
9
 
! Отговори
Жалко преди 5 години
Скъпи управляващи, дърти комунисти и т.н. МОЛЯ ВИ, когато си правите резервяция за хотелска стая в чужбина ВНИМАВАЙТЕ да не би случайно въпросната стая вече да е заета я от Брендо я от Братя Галеви, а за Сърбия може да ви се падне Цветан Василев.Някакси неудобно ще се получи да делите една стая без да се познавате.
76
0
 
5
 
! Отговори
Загрижен преди 5 години
БСП и Мафия Ко, не! Ша го счупА тоз тИлИвизор!
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП И МАФИЯТА В ЕДНО ОБЩО НАЧАЛО- О НЕ
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
той и Бойко бегло се познава с всички бандити и много рядко се среща с Маджо и останалите
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на бесилото и конфискация..аман от политици престъпници
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да да, бегло хахахахахахха
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И КВА СТАНА ТЯ-"АЗ МОГА БЕЗ БСП, НО БСП НЕ МОЖЕ БЕЗ МЕН", АМЪ ТОЙ ДАВАЛ 70 ЛВ НА МЕСЕЦ...НЕАМ ДУМИ, ОКОТО ЗАРАБОТВАЛ *** С РЕКЕТ, ИЗНУДВАНЕ, НАРКОТИЦИ, А ЧИЧАКА ПРЕПИРАЛ ***- КЛАСИЧЕСКИ ПРИМЕР НА МАФИЯ" НЯМА ДА ПЛАЧА ЗА БСП, НО НЯМА ДА НАПУСНА ОБЩИНСКИЯ ЪЪЪ ТАКОВА, СЪВЕТ"....
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народът го е казал:"Кой ми с...авгащите?"
69
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
държавата заприличва на африканска клоака.Не е ясно кой е лошия, кой - добрия.Всеки драпа към властта, защото става недосегаем.Народа - кучета го яли, пенсионерите да *** по-бързо, да не пречат.
68
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приходната част в касата на БСП ще намалее от района на Бургас точно в активната част на сезона.Плоха,очен плоха товарищи.Есть денги,есть власт.Нет денги -един гол.......
67
3
 
3
 
! Отговори
гафуристан преди 5 години
мръсни хора в бг няма човешки права като познаваш някой не означава и ти си такъв или в тази държава е забранено хората да се познават или да си говорят по лошо сме от комунизма всяват страх на всякъде с глоби данъци изисквания куките станаха мутри в униформа
66
1
 
11
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Другарката Нинова с лека ръка се дистанцира от другарите си,които са се провалили в организацията на мафиотският бизнес.Е,вече разбрахме,че Митьо Очите е комунист,който е излязъл извън чадъра на БСП,решавайки да работи самостоятелно,без началници,които МУ бъркат в канчето.
65
0
 
7
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
И аз имах един познат, дето прибираше по хотели разни момчетии от милосърдие. Накрая се "омъжи" и се кротна. Мож и тука случая да е такъв.
64
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търсят Очите, който бил даже пуснат за издирване от Интерпол./Защо ли?/ Но два дена ни проглушихха да обсъждат Бенчев. Какво ли не откриха, как ли не го дъвкаха. Сега се рзбра, че нито е в `бандитската група` на Очите, нито оръжието му незаконно. И понеже няма зя какво да се хванат дай да се дърляме за каквото ни падне. А Очите, който е издирван от Интерпол и много опосен дори не е викан в полицията да даде обяснения. Не е и правен обиск в дома му./ЗАЩО ЛИ?/Направо къртят мифки.
63
1
 
31
 
! Отговори
заблудените са много преди 5 години
от времето на Лилов се знае как столетницата работи с мутрите
62
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба Дора,Гинка ,Калинка,Гошка ,Соджука ония двамата и оня, третият