Бенчев за Очите: Като говоря с престъпник, ставам ли престъпник?

Общинарят приема раздялата с БСП, нямало да плаче за тях
Обновена: 7 авг 2018 16:14 | 7 авг 2018 10:30,
256
Бенчев за Очите: Като говоря с престъпник, ставам ли престъпник?
Кадър: bTV

Бургаският общинар от БСП Бенчо Бенчев отново се разграничи от Митьо Очите и обяви, че нямат общ бизнес, а са просто познати. Той обясни и че за него няма значение дали някой е престъпник и не мисли, че става престъпник, ако говори с такъв. Общинарят обясни и че явно повече няма да работи с БСП, но няма да плаче заради това.

Бенчев бе един от арестуваните заедно с Димитър Желязков в истанбулски хотел преди дни. Акцията бе проведена след като Очите бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол. Заедно с Бенчев бе арестуван и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. Прокуратурата вчера обяви, че стаите в хотела са били на името на Бенчев, а резервациите са били направени от Узрун.

Още по темата

Двамата политици вчера бяха освободени от ареста без да им се предяви обвинение. Днес Бенчев обясни, че с Желязков се занимават с различни неща.

"Познавам го, не мога да кажа, че не се познавам с него, поздравяваме се. Държавата го е обявила за някакъв престъпник, за мен няма никакво значение – уважаваш ли ме, и аз те уважавам. Когато говоря с един престъпник, не значи, че и аз съм престъпник. Това престъпление ли е? Ако говоря с един доктор ще стана ли хирург, няма да стана, нали? Защо трябва да делим хората на прокажени и на нормални хора?", коментира Бенчев пред bTV.

Общинарят коментира и това, че има дял в охранителната фирма на Митьо Очите.

"Димитър Желязков не работи сега там. Работеше преди да стане престрелката… Не Димитър Желязков, а тази фирма охраняваше моите обекти тогава и аз давах някакви пари. Като бизнесмен реших, че ако стана собственик, не само, че няма да давам пари, ами и ще печеля. Това е основанието", обясни Бенчев.

Той е категоричен и че не е укривал Димитър Желязков. Помогнал му с превоз до Истанбул, където Очите искал да се лекува.

"Аз съм постъпил като човек, не мога да откажа на един болен да го превозя донякъде, разбирате ли? Не знаех, че го издирва Интерпол Ако знаех, никога нямаше да го взема, макар че беше в болно състояние".

Бенчев нарече "някаква случайност“ това, че с Очите са се озовали в един хотел в Истанбул.

"Аз също се изненадах как станаха тези неща… При ареста на Димитър Желязков аз не бях там, пристигнах по–късно и даже питах: Какво става тук?, понеже виждам, че е със свински опашки на ръцете. Те взеха, че се обърнаха и арестуваха и мен“, обясни политикът.

Той е категоричен, че не е укривал Желязков.

"Хотелът не е мой да го укривам, разбирате ли? Говори се, че регистрацията била моя. Регистрацията я направи колегата Несрин Узун на мое име, даже се обади и каза: "Запазих ти стаи на твое име"“, разказа Бенчев.

Той коментира и решението на БСП да се разграничи от него.

"Явно с БСП няма да работя повече! Няма много да плача, имам къде с кого да работя, имам с кого да реализирам идеите си, но времето ще покаже кой какъв е!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари