Бенчев за Очите: Като говоря с престъпник, ставам ли престъпник?

Общинарят приема раздялата с БСП, нямало да плаче за тях
Обновена: 7 авг 2018 16:14 | 7 авг 2018 10:30,
256
Бенчев за Очите: Като говоря с престъпник, ставам ли престъпник?
Кадър: bTV

Бургаският общинар от БСП Бенчо Бенчев отново се разграничи от Митьо Очите и обяви, че нямат общ бизнес, а са просто познати. Той обясни и че за него няма значение дали някой е престъпник и не мисли, че става престъпник, ако говори с такъв. Общинарят обясни и че явно повече няма да работи с БСП, но няма да плаче заради това.

Бенчев бе един от арестуваните заедно с Димитър Желязков в истанбулски хотел преди дни. Акцията бе проведена след като Очите бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол. Заедно с Бенчев бе арестуван и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. Прокуратурата вчера обяви, че стаите в хотела са били на името на Бенчев, а резервациите са били направени от Узрун.

Още по темата

Двамата политици вчера бяха освободени от ареста без да им се предяви обвинение. Днес Бенчев обясни, че с Желязков се занимават с различни неща.

"Познавам го, не мога да кажа, че не се познавам с него, поздравяваме се. Държавата го е обявила за някакъв престъпник, за мен няма никакво значение – уважаваш ли ме, и аз те уважавам. Когато говоря с един престъпник, не значи, че и аз съм престъпник. Това престъпление ли е? Ако говоря с един доктор ще стана ли хирург, няма да стана, нали? Защо трябва да делим хората на прокажени и на нормални хора?", коментира Бенчев пред bTV.

Общинарят коментира и това, че има дял в охранителната фирма на Митьо Очите.

"Димитър Желязков не работи сега там. Работеше преди да стане престрелката… Не Димитър Желязков, а тази фирма охраняваше моите обекти тогава и аз давах някакви пари. Като бизнесмен реших, че ако стана собственик, не само, че няма да давам пари, ами и ще печеля. Това е основанието", обясни Бенчев.

Той е категоричен и че не е укривал Димитър Желязков. Помогнал му с превоз до Истанбул, където Очите искал да се лекува.

"Аз съм постъпил като човек, не мога да откажа на един болен да го превозя донякъде, разбирате ли? Не знаех, че го издирва Интерпол Ако знаех, никога нямаше да го взема, макар че беше в болно състояние".

Бенчев нарече "някаква случайност“ това, че с Очите са се озовали в един хотел в Истанбул.

"Аз също се изненадах как станаха тези неща… При ареста на Димитър Желязков аз не бях там, пристигнах по–късно и даже питах: Какво става тук?, понеже виждам, че е със свински опашки на ръцете. Те взеха, че се обърнаха и арестуваха и мен“, обясни политикът.

Той е категоричен, че не е укривал Желязков.

"Хотелът не е мой да го укривам, разбирате ли? Говори се, че регистрацията била моя. Регистрацията я направи колегата Несрин Узун на мое име, даже се обади и каза: "Запазих ти стаи на твое име"“, разказа Бенчев.

Той коментира и решението на БСП да се разграничи от него.

"Явно с БСП няма да работя повече! Няма много да плача, имам къде с кого да работя, имам с кого да реализирам идеите си, но времето ще покаже кой какъв е!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
14
 
! Отговори
Интересно преди 5 години
На това нещо само като му погледне човек "красивата" мазна физиономия с бенката от дясно.... И няма смисъл да слуша "мъдрите" му обяснения! А колкото повече се обяснява, толкова повече затъва в л.на! Явно Иванчева е по-голям "престъпник" от това нещо щом не е окован с пранги в ареста!
199
0
 
15
 
! Отговори
МРАК преди 5 години
Оставете ги *** мира !Нали разбрахте,че са много болни, с 95% нетрудоспособност.Инвалиди.
198
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в бг никой милионер не е видял проблем от страна на съд и държава,защото те им служат за по някоя подхвърлена пачка,нищо не подсказва,че ще има промяна и някой политик или милионер(най често две в едно) някога ще бъде осъден за нещо.Тук законите важат само за бедните,богатите явно са собственици на държавата и ние сме техните ратаи,ето защо терминала на летището никога не ще остане празен.Тази държава е толкова слаба,че всеки богаташ може да си я позволи
197
1
 
33
 
! Отговори
Борба с корупцията преди 5 години
Първо - *** да върне милионите гепени при прекупуването на Техноимпекс 1998г.Второ Г.Гергов да върне Панаира и ЦУМ и курорта Слънчев ден- подарени му от БСП.Трето - Масларова да върне 8.5 млн заграбени от ремонта на Старозагорските бани.Четвърто - Дългият инкасатор(Р.Овч.) да върне 250 млн от аферата с Белене.Пето- агент Гоце Първанов да върне 20 млн. от тройния шлем с руските проекти.Шесто- В.Лечева да върне милионите, с които с мъжа си закупиха земи и хотели в Гърция.Седмо,,, - Маджуков, Бр,Аспарухов, Гуцанов, Гущеров .. и стотици. други червени номенклатурщици да вър
196
0
 
4
 
! Отговори
Дори и Оттатък преди 5 години
Страстването на властта с престъпният свят,по светът се нарича Мафия Големият бой в случаят,както се подразбира е за погребалният бизнес.Преди да се приеме закон от местната власт,за забрана на гробищни погребения,мафията вече е построила крематориумите,и с широко отворени врати ни чака.Това е един много апетитен бизнес,при който конкуренция не се търпи.то по морето какво ли се и търпи? Просто общинарите трябва да насочат матрияла към печките в крематориумите,и хилядарките потичат,към властта.
195
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 207. Ако така е казал Бенчо.Направо го " разстрелял" с думи приятеля си Очите.
194
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хващат Очете с газов пистолет преправен на боен. След куп експертизи от подчинените на главния секретар най-накрая съдът се оказа с вързани ръце, защото МВРекспертизите казаха че бойният пистолет е газов. Прогнозата ми е че докато има суджуци по магазините Очете все няма да го естрах да се яви пред българското правосъдие и пред мвр експертизите. Ще си отиде на дълбока старост ... Нерон го изтърва навремето.
193
0
 
6
 
! Отговори
друга панелка преди 5 години
Бенчо е добър човек. Много добре използва чужда собственост и много дарява.В Войводина с 50декара земеделец живее като Бенчо от България , ама не ходят с толкова пищова. И нямат партиен чадър.
192
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очите е в запръжката без изключение - от края на миналия век та до днес. Бойко нищо не знае.
191
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ГЕРБ приеха толкова отпа дък от БСП, сега ще почакат да им утихне цирка който му спретнаха и си го вземат. БСП така се пречисти като се отърва от бояджиите. Гергов сигурно като лека му пръст Божо в следващия парламент ще цъфне като герберче ала колониалните *** ще започнат да го хвалят по методите описани в Шайка.
190
0
 
7
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Според Пенчев Митьо има измежду честните хора такива верни,наивни и глупави приятели,които бъкел не знаят за неговите престъпления!
189
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
,,...Бенчев за Очите: Като говоря с престъпник, ставам ли престъпник?..'' Не Бенчев,не ставаш престъпник. И имайки в предвид какво казваш,Очите да бъде пуснат,а ти прибран.
188
0
 
9
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Всички престъпници говорят като тебе Пенчо,знаем ги тия.
187
1
 
11
 
! Отговори
kkk преди 5 години
мисля че един от двамата ще бъде ритуално отстрелян след 3,4 г.
186
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кажи колко си дал на кака Клювния. Поне Бенчо, който е нещо като работодател, съдружник или както искате го наречете на Очите признава, че последният е престъпник. А хуманият ни съд ще го оправдае по всички обвинения, дори и тези, които не са му повдигнати.
185
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Ето такива "достойни"народни представители коват законите ни.Депутати и мафиоти са заедно,до кога ще търпим?Крайно време е да дойде тук северно корейското момченце да ни оправи.инак ние не можем.сами.
184
0
 
9
 
! Отговори
БСП ДПС и мафията преди 5 години
Задружно продават дрога на децата виА вие си траете100 % *** сте
183
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи ако подържаш връзки с престъпници и говориш с тях не ставаш такъв!!? Калко морално извисени личности управляват бизнеса и държавата!Ако има държава и прокуратура, отдавна тези да са в затвора!
182
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като говориш - не, но като му переш парите от дрогата -ДА
181
1
 
2
 
! Отговори
киро преди 5 години
Политиката и проституцията са от най-древните професии и вървят винаги ръка за ръка.При всяка възможност "колегите" се удрят по кокалчетата - БСП, ДПС, ГЕРБ, патриоти и квото там е изпълзяло.В случая отстраняват г-н Очите от наркопазара в БГ. Отстранява го властта. Но там вакуум няма, както няма и случайни хора. Новия собственик е обявен на играчите в тази сфера.Г-н Бенчев и г-н Узун не могат да имат нищо общо с този арест.Ако мислите че премиерО не познава Очите, лъжете се! Да знаете. :-)