Бенчев за Очите: Като говоря с престъпник, ставам ли престъпник?

Общинарят приема раздялата с БСП, нямало да плаче за тях
Обновена: 7 авг 2018 16:14 | 7 авг 2018 10:30,
256
Бенчев за Очите: Като говоря с престъпник, ставам ли престъпник?
Кадър: bTV

Бургаският общинар от БСП Бенчо Бенчев отново се разграничи от Митьо Очите и обяви, че нямат общ бизнес, а са просто познати. Той обясни и че за него няма значение дали някой е престъпник и не мисли, че става престъпник, ако говори с такъв. Общинарят обясни и че явно повече няма да работи с БСП, но няма да плаче заради това.

Бенчев бе един от арестуваните заедно с Димитър Желязков в истанбулски хотел преди дни. Акцията бе проведена след като Очите бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол. Заедно с Бенчев бе арестуван и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. Прокуратурата вчера обяви, че стаите в хотела са били на името на Бенчев, а резервациите са били направени от Узрун.

Още по темата

Двамата политици вчера бяха освободени от ареста без да им се предяви обвинение. Днес Бенчев обясни, че с Желязков се занимават с различни неща.

"Познавам го, не мога да кажа, че не се познавам с него, поздравяваме се. Държавата го е обявила за някакъв престъпник, за мен няма никакво значение – уважаваш ли ме, и аз те уважавам. Когато говоря с един престъпник, не значи, че и аз съм престъпник. Това престъпление ли е? Ако говоря с един доктор ще стана ли хирург, няма да стана, нали? Защо трябва да делим хората на прокажени и на нормални хора?", коментира Бенчев пред bTV.

Общинарят коментира и това, че има дял в охранителната фирма на Митьо Очите.

"Димитър Желязков не работи сега там. Работеше преди да стане престрелката… Не Димитър Желязков, а тази фирма охраняваше моите обекти тогава и аз давах някакви пари. Като бизнесмен реших, че ако стана собственик, не само, че няма да давам пари, ами и ще печеля. Това е основанието", обясни Бенчев.

Той е категоричен и че не е укривал Димитър Желязков. Помогнал му с превоз до Истанбул, където Очите искал да се лекува.

"Аз съм постъпил като човек, не мога да откажа на един болен да го превозя донякъде, разбирате ли? Не знаех, че го издирва Интерпол Ако знаех, никога нямаше да го взема, макар че беше в болно състояние".

Бенчев нарече "някаква случайност“ това, че с Очите са се озовали в един хотел в Истанбул.

"Аз също се изненадах как станаха тези неща… При ареста на Димитър Желязков аз не бях там, пристигнах по–късно и даже питах: Какво става тук?, понеже виждам, че е със свински опашки на ръцете. Те взеха, че се обърнаха и арестуваха и мен“, обясни политикът.

Той е категоричен, че не е укривал Желязков.

"Хотелът не е мой да го укривам, разбирате ли? Говори се, че регистрацията била моя. Регистрацията я направи колегата Несрин Узун на мое име, даже се обади и каза: "Запазих ти стаи на твое име"“, разказа Бенчев.

Той коментира и решението на БСП да се разграничи от него.

"Явно с БСП няма да работя повече! Няма много да плача, имам къде с кого да работя, имам с кого да реализирам идеите си, но времето ще покаже кой какъв е!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
19
 
! Отговори
чадърче преди 5 години
Според Бенчо Бенчев е станало така :"Карам си аз Гърция , по едно време гледам Митко с една торбичка си върви по пътя . Питам го - " Мите какво става , къде отиваш " ???? Амииии бат Бенчо - на преглед в Турция - знаеш ми болежките . Качвай се , ще те хвърля дотам " . Пристигнали в Истанбул и Бенчо казал - "Мите , ей тук ще взема няколко стаи , яяяя виж още хора има , ще взема и на тях ", може да няма къде да спят .....
139
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Човек, който заема длъжност в управлението на страната трябва да се дистанцира от хора от престъпния свят. Този да не се прави на невинен, ами да напуска по най-бързия начин общински, партийни и всякакви длъжности и да бъде съден. Ама надали, той сигурно вече си е платил щом е пуснат на свобода.
138
0
 
6
 
! Отговори
пр'ост н'а преди 5 години
Само вижте кои са лидерите на БСП и ГЕРБ!Точно такива като този хуманоид трябва да имат 100% подкрепа на народа.Пускай мега престъпниците в парламента да се избият взаимно. Едно време сещате ли се как стреляха с базука срещу един министър?НАРОДЕ! ГЛАСУВАЙ ЗА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕСРТЪПНИЦИ И МАФИЯ! БЕЛКЕМ СЕ ИЗБИЯТ ПОМЕЖДУ СИ.Не разбирам как може да си едновременно милионерка, жена, престъпничка, корумпирана и нагла, за да се изказваш срещу този в ефира на телевизията?
137
0
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
АЗ ЧОВЕК- /АТЕИСТ И МАТЕРИАЛИСТ/ ВИ НАПОМНЯМ : МИНИСТЪРЪТ НА МВР ПЕТКОВ ПИКАЕ ВЪВ ФОНТАНА НА ПЛЕВЕН / ПИЯН КАТО КМЕТ /И СТАВА МИНИСТЪР " ГАЛЕВИСТ "!!! ЗАЩО НИКОЙ НЕ ОБЯВЯВА ДС АГЕНТУРНОТО ПИ-АР НА Б. БЕНЧЕВ !?!? БКП -МАФИОТКАТА НОРА АНАНИЕВА КАЗВАШЕ : " *** НИЕ ИМ ДАДОХМЕ , А ТЕ НЕ ВРЪЩАТ ПАРИТЕ НА ПАРТИЯТА "!!!!! ДА ...И МОЙ РОДНИНА ДАВАШЕ ПАРИ НА АГЕНТИТЕ НА ДС !!! ДА ОБЩЕСТВОТО /ЕВРЕЙСКО/ НА ГОСПОДАРИ ,СЛУГИ И РОБИ ЩЕ НИ ГАЗИ , НО НЯМА ДА СА " ПАРТИЙЦИТЕ-ПАРТОКРАТИ " И АГЕНТИ !?!?!?
136
0
 
2
 
! Отговори
11111 преди 5 години
Мда, ставаш!
135
0
 
8
 
! Отговори
azbeaz преди 5 години
Докато хора като този наглец са властимащи и докато на никой не му дреме така ще е! Нищо няма да му направят помнете ми думата! Купил си е половината съдебна власт в околността, така че ако изобщо му се повдигне обвинение ще е за нещо тъпо и най-мн да мине с няква условна присъда и смешна глоба!
134
1
 
9
 
! Отговори
Сержант преди 5 години
Ако се махне Бойко идват тези. Просто това е. Управляват ни и...ти .
133
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този прилича на овчар.
132
0
 
9
 
! Отговори
х преди 5 години
Тоя в банковите си сметки сигурно има повече пари от цял квартал в Бургас общо всички семейства.Кво се обяснява, ей такива като тоя еб*ха майката на България !!
131
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много сме напред щом общинарите в България карат или ги возят в по-скъпи коли от меркел и макарона.
130
0
 
3
 
! Отговори
BG преди 5 години
"Аз също се изненадах как станаха тези неща" - xaxaxaxaaxaxa nIdeiiiiiiiiiiiiiiii
129
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В това се крие трагедията на България! Бенчо,свинарят Гергов,Дебелян,Черепа и прочие ***,бяха монтирани там където са.Във всеки град има такива като тях.Сега разбирам защо болшевиките са били толкова жестоки през 1917 и нашите през 1944 със тогавашните велможи.Не ни остава нищо друго,освен да чакаме да се повторят тези събития отново.
128
2
 
9
 
! Отговори
Циник до комунизя137 преди 5 години
Пхахаха...по-големи *** от вас *** - още не са открити глъмак ***! За батье ти Бенчо си говориме тука!Такива инвалиди като вас - трябва да се давят..както древните римляни са давили недъгавото си поколение!
127
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТКЗС-ра да казва от къде му е арсенала оръжия?
126
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой помни ли кой пусна братята Галеви да избягат? Не е оня със запретнатите ръкави на ризата, споко гербаджии не е Той. Я! А някой помни ли кой пусна Цветан Василев да се изниже? А после и жена му се изниза. Колко изненадващо!!! Споко гербаджии вашия със запретнатите ръкави няма нищо общо. Съвсем нормално е и Митьо тук да го "изтърват" а в Турция да го хванат. Е в Турция оня със запретнатите ръкави на ризата няма думата...
125
1
 
7
 
! Отговори
без пардон преди 5 години
Пожарникарят, като бивш пазач на паркинга на бай Миле, член на БКП и с богат опит в СИК, може би е бил и "застраховател" на Бенчо Бенчев?
124
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 5 години
"Аз също се изненадах как станаха тези неща Те взеха, че се обърнаха и арестуваха и менХахах...ама Вие, сериозно ли?На обясненията му биха завидели само децата в детската градина, разказващи сценарии на гледан филм..
123
5
 
7
 
! Отговори
до циника безродник преди 5 години
Ал капоне докато си е плащал е нямал проблеми бе наркоман. Убил е полицаи, нямало е начин, прекалено нагъл и недосегаем се е помислил. Самото общество се е разбунтувало и настояло. Иначе онези отгоре щяха да си траят още. Само нещастен наркоманизиран плиткоумник не го разбира това, такъв като теб, безродник
122
2
 
13
 
! Отговори
Циник до комунизя131 преди 5 години
Глъмак - Ал Капоне го вкарват данъчните в панделата! Там в САЩ те са по-страшни от еф би ай...и са вкарвали и вкарват и няма VIP бонус като у нас ... иначе цялата ви партия щеше да е в дранголника..начело с КурСланинова и Гергов! Питай и Уесли Снайпс...НО НИКОГА НИКОЙ КОМУНИСТ У НАС!!! Особено като бате ти Бенча!Ама ти глъмак - си кьорав с едното око!
121
0
 
8
 
! Отговори
Дарвин преди 5 години
До 102 :Не е срамно да се казваш Бенчо,нито да имаш такава физиономия.Срамно е на 66 години,да си такъв неандерталец."Генотипа определя фенотипа.