Бенчев за Очите: Като говоря с престъпник, ставам ли престъпник?

Общинарят приема раздялата с БСП, нямало да плаче за тях
Обновена: 7 авг 2018 16:14 | 7 авг 2018 10:30,
256
Бенчев за Очите: Като говоря с престъпник, ставам ли престъпник?
Кадър: bTV

Бургаският общинар от БСП Бенчо Бенчев отново се разграничи от Митьо Очите и обяви, че нямат общ бизнес, а са просто познати. Той обясни и че за него няма значение дали някой е престъпник и не мисли, че става престъпник, ако говори с такъв. Общинарят обясни и че явно повече няма да работи с БСП, но няма да плаче заради това.

Бенчев бе един от арестуваните заедно с Димитър Желязков в истанбулски хотел преди дни. Акцията бе проведена след като Очите бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол. Заедно с Бенчев бе арестуван и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. Прокуратурата вчера обяви, че стаите в хотела са били на името на Бенчев, а резервациите са били направени от Узрун.

Още по темата

Двамата политици вчера бяха освободени от ареста без да им се предяви обвинение. Днес Бенчев обясни, че с Желязков се занимават с различни неща.

"Познавам го, не мога да кажа, че не се познавам с него, поздравяваме се. Държавата го е обявила за някакъв престъпник, за мен няма никакво значение – уважаваш ли ме, и аз те уважавам. Когато говоря с един престъпник, не значи, че и аз съм престъпник. Това престъпление ли е? Ако говоря с един доктор ще стана ли хирург, няма да стана, нали? Защо трябва да делим хората на прокажени и на нормални хора?", коментира Бенчев пред bTV.

Общинарят коментира и това, че има дял в охранителната фирма на Митьо Очите.

"Димитър Желязков не работи сега там. Работеше преди да стане престрелката… Не Димитър Желязков, а тази фирма охраняваше моите обекти тогава и аз давах някакви пари. Като бизнесмен реших, че ако стана собственик, не само, че няма да давам пари, ами и ще печеля. Това е основанието", обясни Бенчев.

Той е категоричен и че не е укривал Димитър Желязков. Помогнал му с превоз до Истанбул, където Очите искал да се лекува.

"Аз съм постъпил като човек, не мога да откажа на един болен да го превозя донякъде, разбирате ли? Не знаех, че го издирва Интерпол Ако знаех, никога нямаше да го взема, макар че беше в болно състояние".

Бенчев нарече "някаква случайност“ това, че с Очите са се озовали в един хотел в Истанбул.

"Аз също се изненадах как станаха тези неща… При ареста на Димитър Желязков аз не бях там, пристигнах по–късно и даже питах: Какво става тук?, понеже виждам, че е със свински опашки на ръцете. Те взеха, че се обърнаха и арестуваха и мен“, обясни политикът.

Той е категоричен, че не е укривал Желязков.

"Хотелът не е мой да го укривам, разбирате ли? Говори се, че регистрацията била моя. Регистрацията я направи колегата Несрин Узун на мое име, даже се обади и каза: "Запазих ти стаи на твое име"“, разказа Бенчев.

Той коментира и решението на БСП да се разграничи от него.

"Явно с БСП няма да работя повече! Няма много да плача, имам къде с кого да работя, имам с кого да реализирам идеите си, но времето ще покаже кой какъв е!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Бенчо, с когото й да говориш просто си оставаш престъпник...
219
0
 
5
 
! Отговори
Бойко преди 5 години
Да, ставаш престъпник.
218
0
 
5
 
! Отговори
Мухаха преди 5 години
Бих казал че новите такси и вноски за правата да го играеш гангстер по Черномирието вече са договорени, одобрени и изплатени .Акцията се оказа един вид " обновяване на бардака "
217
1
 
5
 
! Отговори
Мухаха преди 5 години
Просветва ли ви как цялата показна полицейска акция по залавянето на супер страшните и ужасяващи престъпници леко и неусетно утихва . От първите заловени повече от половината вече са пуснати .а другите които нямат толкова важни ангажименти да вършат ще бъдат пуснати тихичко малко по-късно . Основния обвинен Очите вече си подготвя медицински и лекарски експертизи колко е болен . Бенчо и Узун НЯМАТ обвинения а и няма да имат . Бенчо е вече 95% инвалид - такива не ги съдят..... И то ко остана ?
216
0
 
10
 
! Отговори
ъъъ преди 5 години
Съдът не е признал още Митьо Очите за престъпник , а Бенчев вече го обяви...пилешки мозък.
215
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накрая се оказва че всички тези горе посочени Имена знаят турски език , което странно
214
1
 
20
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Каква е вероятността,в чужда държава в един и същ хотел, и в една и съща стая да се срещнат трима индивиди и това просто да е чиста случайност......... тия ебав.. т ли се с нас?
213
0
 
5
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 5 години
и тоя ще свърши в една канавка...
212
0
 
5
 
! Отговори
Помнете преди 5 години
Този скоро ще бъде изкормен публично от Очите
211
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ са по-голяма мафия от БСП!!!
210
0
 
26
 
! Отговори
антон кура от ямбол преди 5 години
Да Бенчо, като говориш с престъпник, който цяла България знае че е такъв ....ти си същия като него. А Бургазлии знаят много добре че ти си *** крадливо престъпно говведо. И толкова години те търпяха всички щото имаш кинти и си наврян във фекалните води на общината. Едва ли сега ще се лсучи нещо по особено , но все пак цяла България видя как престъпността се е сляла наяве с политиката.....по ясно от това нема накъде. Да го духхат бедните нали така. Кога ще се хванем за кремъклийките бе хора
209
0
 
15
 
! Отговори
из "Листопад&qu преди 5 години
Вървял си добрия фермер Бенчо из Гърция и оп случайна среща със страдащия Митя изцъкления го умилостивява и подтиква да се обади на милия и всеотдаен Несрин да наеме стай в турски хотел и незабавно да се хващат да масажират и лекуват болажките му.Истински образци достойни за идоли на бъдещите поколения.
208
0
 
2
 
! Отговори
Явор държавата преди 5 години
Чичо Бенджамин не беше такъв човек беше много готин и винаги мил към хората Той помагаше без да има каквато и да е била от тях просто този човек се промени през последните години и Гошо там го каза но все пак нещо не се разбра
207
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Бенчев за Очите: Като говоря с престъпник, ставам ли престъпник?"===Ама ти не само си говорил с него. Ти си го возил, наемал си му стая в хотел, държал си списък на плащанията, които трябва да се направят към него и т.н. А това вече те прави съучастник.
206
1
 
17
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Ако плащам на БСП ставам ли престъпник? Според тях излезе, че ставаш. Отрекоха се от тебе, а за парите забравиха. Кирчо пари не връща и работи само кеш
205
1
 
3
 
! Отговори
Боргаска Баткъ преди 5 години
Ша видити вий, еййй, дету мноо знайте, уе !Кат излезе митака, въййййй, на ко ша ва направи, ми са не мисли ...Ибъси тръбити ...
204
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 216Бизнеса ги назначава и бизнеса ги маха. На никой не му трябва пачка, като му държи три шкаха с компормати за главния прокурор и подобни :)
203
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересното бе, че когато се оправдаваше за Бентлито (или каквото е там .. аз съм бедно момче, не ги разбирам), казваше, че му петнели името. И донякъде беше прав - честен, умен и мъдър - и аз да съм така и аз ще имам Бентлито. Ама се оказа пълен въдух под налягане ... Ама от собственици на Бентлитота...Не с
202
1
 
16
 
! Отговори
ИВАН преди 5 години
До Анонимен Този човек е изключително арогантен,,случайно съвпадение,,било пребиваването в хотела с Димитър Желязков!!!
201
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бенчев за Очите: Като говоря с престъпник, ставам ли престъпник?Народът за Бенчев: Ако застрелям престъпник, ставам ли престъпник?